LEAT 6500 ROZE 2014 M1 Crama Atelier
Cea de-a patra editie a acestui binecunoscut roze din colectia Leat 6500 The Origin confirma cromatic noua abordare pe care ne-am propus-o cu acest tip de vinuri la Crama Atelier. Acelasi cupaj de Cabernet Sauvignon (55%) si Feteasca Neagra (45%) semnat de Razvan Macici, are acum nuante de pulpa de piersica alba si o translucenta galbuie. Aromele sunt diafane si proaspete, cu tente de cireasa alba si fraga. Gustativ, avem un vin extrem de baubil, cu o aciditate bine echilibrata si fina. Regasim nuante de fruct zemos de padure, zmeura, dar si o savoare persistenta si oarecum surprinzatoare la un vin in esenta atat de delicat. Vi-l recomandam la paste, fructe de mare, peste si preparate din carne de pasare sau fructe. Un vin care tocmai a fost medaliat cu aur la Mondial du Rose 2015.
Cea de-a patra editie a acestui binecunoscut roze din colectia Leat 6500 The Origin confirma cromatic noua abordare pe care ne-am propus-o cu acest tip de vinuri la Crama Atelier. Acelasi cupaj de Cabernet Sauvignon (55%) si Feteasca Neagra (45%) semnat de Razvan Macici, are acum nuante de pulpa de piersica alba si o translucenta galbuie. Aromele sunt diafane si proaspete, cu tente de cireasa alba si fraga. Gustativ, avem un vin extrem de baubil, cu o aciditate bine echilibrata si fina. Regasim nuante de fruct zemos de padure, zmeura, dar si o savoare persistenta si oarecum surprinzatoare la un vin in esenta atat de delicat. Vi-l recomandam la paste, fructe de mare, peste si preparate din carne de pasare sau fructe. Un vin care tocmai a fost medaliat cu aur la Mondial du Rose 2015.