CHAMPAGNE GRAND CRU BRUT TRADITION Egly Ouriet
Wine Spectator - 94 puncte, Robert Parker - 93 puncte, James Suckling - 93 puncte
Egly Ouriet a fost intotdeauna un brand respectat si apreciat in lumea sampaniilor rafinate. De altfel, Egly Ouriet respecta principiile biodinamice si organice ale viticulturii. In productiile sale, nu se folosesc ingrasaminte sau substante chimice, urmandu-se un regim natural de vinificatie. In plus, se urmareste reducerea la minimum a utilizarii de zahar, ca de altfel si a cantitatii de sulf. Propunerea de astazi este o imbinare armonioasa de Pinot Noir 75% si Chardonnnay 25%. Champage Grand Cru Brut Tradition cucereste mai intai prin irizatiile galben-aurii si aromele fine de alune prajite, biscuiti cu vanilie si mere verzi. De o mineralitate discreta, are un gust rafinat si proaspat, care pastreaza echilibrul intre aciditate si notele de vanilie. Se recomanda servirea la o temperatura de 6-10 grade Celsius, alaturi de preparate precum fructe de mare, homar, peste, pui, foie gras sau crustacee.
Wine Spectator - 94 puncte, Robert Parker - 93 puncte, James Suckling - 93 puncte
Egly Ouriet a fost intotdeauna un brand respectat si apreciat in lumea sampaniilor rafinate. De altfel, Egly Ouriet respecta principiile biodinamice si organice ale viticulturii. In productiile sale, nu se folosesc ingrasaminte sau substante chimice, urmandu-se un regim natural de vinificatie. In plus, se urmareste reducerea la minimum a utilizarii de zahar, ca de altfel si a cantitatii de sulf. Propunerea de astazi este o imbinare armonioasa de Pinot Noir 75% si Chardonnnay 25%. Champage Grand Cru Brut Tradition cucereste mai intai prin irizatiile galben-aurii si aromele fine de alune prajite, biscuiti cu vanilie si mere verzi. De o mineralitate discreta, are un gust rafinat si proaspat, care pastreaza echilibrul intre aciditate si notele de vanilie. Se recomanda servirea la o temperatura de 6-10 grade Celsius, alaturi de preparate precum fructe de mare, homar, peste, pui, foie gras sau crustacee.