Olfactiv ne întâmpină o simfonie de fructe albe (plus vreo două tropicale), cu adieri discrete de condimente. Gustul e foarte proaspăt și chiar grațios, cu aceleași fructe, bașca niscaiva citrice. Lejer și în corp, și în conținutul alcoolic (11,5%), va fi grozav pentru sezonul estival care se apropie. Și cu aperitive lejere, și cu preparate asiatice, dar și așa, pur și simplu.
Deschide review
Olfactiv ne întâmpină o simfonie de fructe albe (plus vreo două tropicale), cu adieri discrete de condimente. Gustul e foarte proaspăt și chiar grațios, cu aceleași fructe, bașca niscaiva citrice. Lejer și în corp, și în conținutul alcoolic (11,5%), va fi grozav pentru sezonul estival care se apropie. Și cu aperitive lejere, și cu preparate asiatice, dar și așa, pur și simplu.
Inchide review
La Villa Wolf, în inima Pfalz-ului, Dr. Loosen nu face altceva decat sa pună în aplicare metode tradiționale, vechi de secole, rezultatul fiind vinuri cu personalitate și de o foarte buna calitate. Este și cazul acestui Gewurztraminer, soi adaptat foarte bine zonei cu mult timp în urmă. Fructele coapte, exotice, dulci sunt caracteristică definitorie a acestui vin, foarte bine susținute de aciditatea și de greutatea vinului. Proaspăt și aromat, este foarte versatil cand vine vorba de asocierea cu mancarea, ultima experienta cu el fiind alături de friptura de miel la cuptor...
Deschide review
La Villa Wolf, în inima Pfalz-ului, Dr. Loosen nu face altceva decat sa pună în aplicare metode tradiționale, vechi de secole, rezultatul fiind vinuri cu personalitate și de o foarte buna calitate. Este și cazul acestui Gewurztraminer, soi adaptat foarte bine zonei cu mult timp în urmă. Fructele coapte, exotice, dulci sunt caracteristică definitorie a acestui vin, foarte bine susținute de aciditatea și de greutatea vinului. Proaspăt și aromat, este foarte versatil cand vine vorba de asocierea cu mancarea, ultima experienta cu el fiind alături de friptura de miel la cuptor și salată de vară.
Inchide review
Rare sunt plăcerea și bucuria întâlnirii cu un astfel de vin din soi aromatic, atât de bine echilibrat, cu arome proaspete de busuioc, coajă de portocală și peltea de gutui și gust amabil, nici prea dulce și în niciun caz prea sec. Acest Gewurztraminer neaoș oferă asocierea perfectă cu bucate din zestrea culinară împărtășită de țările tributare cultural și etnografic fostului imperiu Austro-ungar, deci și bucătăriei ardelenești. Am avut inspirația să-l însoțesc cu o porție de sarmale mititele, bine condimentate, urmate, continuînd cu...
Deschide review
Rare sunt plăcerea și bucuria întâlnirii cu un astfel de vin din soi aromatic, atât de bine echilibrat, cu arome proaspete de busuioc, coajă de portocală și peltea de gutui și gust amabil, nici prea dulce și în niciun caz prea sec. Acest Gewurztraminer neaoș oferă asocierea perfectă cu bucate din zestrea culinară împărtășită de țările tributare cultural și etnografic fostului imperiu Austro-ungar, deci și bucătăriei ardelenești. Am avut inspirația să-l însoțesc cu o porție de sarmale mititele, bine condimentate, urmate, continuînd cu același vin, de o plăcintă aurie cu brânză grasă de vaci și stafide. A fost sublim!
Inchide review
Olfactiv ne întâmpină o simfonie de fructe albe (plus vreo două tropicale), cu adieri discrete de condimente. Gustul e foarte proaspăt și chiar grațios, cu aceleași fructe, bașca niscaiva citrice. Lejer și în corp, și în conținutul alcoolic (11,5%), va fi grozav pentru sezonul estival care se apropie. Și cu aperitive lejere, și cu preparate asiatice, dar și așa, pur și simplu.
Deschide review
Olfactiv ne întâmpină o simfonie de fructe albe (plus vreo două tropicale), cu adieri discrete de condimente. Gustul e foarte proaspăt și chiar grațios, cu aceleași fructe, bașca niscaiva citrice. Lejer și în corp, și în conținutul alcoolic (11,5%), va fi grozav pentru sezonul estival care se apropie. Și cu aperitive lejere, și cu preparate asiatice, dar și așa, pur și simplu.
Inchide review
La Villa Wolf, în inima Pfalz-ului, Dr. Loosen nu face altceva decat sa pună în aplicare metode tradiționale, vechi de secole, rezultatul fiind vinuri cu personalitate și de o foarte buna calitate. Este și cazul acestui Gewurztraminer, soi adaptat foarte bine zonei cu mult timp în urmă. Fructele coapte, exotice, dulci sunt caracteristică definitorie a acestui vin, foarte bine susținute de aciditatea și de greutatea vinului. Proaspăt și aromat, este foarte versatil cand vine vorba de asocierea cu mancarea, ultima experienta cu el fiind alături de friptura de miel la cuptor...
Deschide review
La Villa Wolf, în inima Pfalz-ului, Dr. Loosen nu face altceva decat sa pună în aplicare metode tradiționale, vechi de secole, rezultatul fiind vinuri cu personalitate și de o foarte buna calitate. Este și cazul acestui Gewurztraminer, soi adaptat foarte bine zonei cu mult timp în urmă. Fructele coapte, exotice, dulci sunt caracteristică definitorie a acestui vin, foarte bine susținute de aciditatea și de greutatea vinului. Proaspăt și aromat, este foarte versatil cand vine vorba de asocierea cu mancarea, ultima experienta cu el fiind alături de friptura de miel la cuptor și salată de vară.
Inchide review
Rare sunt plăcerea și bucuria întâlnirii cu un astfel de vin din soi aromatic, atât de bine echilibrat, cu arome proaspete de busuioc, coajă de portocală și peltea de gutui și gust amabil, nici prea dulce și în niciun caz prea sec. Acest Gewurztraminer neaoș oferă asocierea perfectă cu bucate din zestrea culinară împărtășită de țările tributare cultural și etnografic fostului imperiu Austro-ungar, deci și bucătăriei ardelenești. Am avut inspirația să-l însoțesc cu o porție de sarmale mititele, bine condimentate, urmate, continuînd cu...
Deschide review
Rare sunt plăcerea și bucuria întâlnirii cu un astfel de vin din soi aromatic, atât de bine echilibrat, cu arome proaspete de busuioc, coajă de portocală și peltea de gutui și gust amabil, nici prea dulce și în niciun caz prea sec. Acest Gewurztraminer neaoș oferă asocierea perfectă cu bucate din zestrea culinară împărtășită de țările tributare cultural și etnografic fostului imperiu Austro-ungar, deci și bucătăriei ardelenești. Am avut inspirația să-l însoțesc cu o porție de sarmale mititele, bine condimentate, urmate, continuînd cu același vin, de o plăcintă aurie cu brânză grasă de vaci și stafide. A fost sublim!
Inchide review