Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

🥂 Bubble Week: Spumante cu 10% + 10%
Valdespino

Valdespino

Grupul Bodegas José Estévez reprezintă unul dintre "jucătorii cheie" în domeniul viticol din Spania, compania deţinând 800 de hectare de viţă-de-vie. Astfel, grupul este cel mai mare producător de struguri din regiunea Sherry. Grupul Bodegas José Estévez deţine şi Bodegas Valdespino, Marqués del Real Tesoro și La Guita.

Originile Bodega Valdespino datează din 1264, când Don Alfonso Valdespino, unul dintre cei 24 de cavaleri creștini care au luptat pentru regele Alonso, a început să producă vinuri Sherry. Deși activitățile comerciale ale cramei au fost consemnate încă din 1430, compania nu a fost înregistrată oficial până în 1875.

Casa Valdespino a devenit furnizor de Sherry pentru Casa Regală a Spaniei în 1883 și pentru Casa Regală a Suediei în 1932. Bodega produce și Fino Inocente, un vin Sherry unic, fermentat în butoaie de stejar și obținut din struguri recoltați doar din podgoria Macharnudo Estate, având 10 etape de maturare în butoaie, spre deosebire de cele 2-3 obișnuite.

Website: https://www.grupoestevez.es/valdespino.cfm

 


VINURILE CRAMEI Valdespino

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...