Leneş rafinat cu puseuri idealiste. Când nu trândăvesc, nu meditez sau nu hoinăresc, îmi ocup timpul liber cu proiecte de comunicare şi marketing. Sunt un entuziast care încearcă să aducă vinul bun pe masa oamenilor care nu au bani de aruncat pe fereastră, dar care au pretenţii fireşti pentru secolul în care trăim.
Interviu Razvan Avram
Daca esti aici, stim deja ca iti plac vinurile bune.
Vrei sa povestesti pe site despre pasiunea ta?
Un Muscat Ottonel 100%, originar din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), maturat 6 luni în baric şi îmbuteliat într-o ediţie limitată de 6177 de sticle. Avem de-a face cu un vin demidulce, cu note aromatice elegante şi un consistent rest de zahăr, impecabil compensat de aciditatea sfredelitoare. Culoare galben verzui şi nas exotic, cu ardei verde, busuioc şi mentă. Corp suplu, cu o plăcută onctuozitate, o discretă astringenţă şi alcool perfect integrat (11%). Gust proaspăt, cu ananas, mango şi pomelo. Postgust lung şi tonic, cu senzaţii de citrice dulci amărui şi aluzii de ierburi aromatice mediteraneene.
Un cupaj complex de Merlot, Negroamaro şi Malvasia Nera, originar din Puglia (sudul Italiei), obţinut din struguri deshidrataţi timp de 4 luni într-un depozit cu temperatură şi umiditate controlată. Un vin care ar putea rivaliza la titlul de “Amarone al sudului”, dens, intens, cu o paletă aromatică sofisticată şi impresii de condimente exotice. Culoare vişiniu opac, cu bordură cărămizie şi nas elegant, cu prune confiate, marţipan şi cafea. Corp masiv, rest de zahăr parţial compensat de aciditate, taninuri mătăsoase şi alcool bine evidenţiat (14,5%). Gust cu vişine supracoapte, coacăze şi mure, la care se adaugă note de lemn afumat, caramel şi scorţişoară. Postgust foarte lung, cu fructe negre confiate, piper şi trufe de pădure.
Un cupaj complex de Sangiovese, Negroamaro şi Malvasia Nera, originar din Puglia (sudul Italiei), obţinut din struguri BIO, un vin roşu demisec, cu o deosebită prospeţime, ajuns la un nivel remarcabil de maturitate, în ciuda vârstei lui fragede. Culoare roşu granat şi nas elegant, cu cireşe negre, violete şi note minerale. Corp suplu, textură mătăsoasă, aciditate bine echilibrată şi alcool perfect integrat (14%). Gust complex, cu vişine confiate, coacăze şi prune afumate, la care se adaugă ciocolată amară, scorţişoară şi lemn dulce. Postgust lung, intens, cu impresii dulci amărui şi senzaţii de condimente picante.
Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant, cu vanilie, anason şi lemn afumat. Textură onctuoasă, aciditate echilibrată şi alcool bine evidenţiat (14%). Gust plin, cu fagure de miere, ananas şi mango. Postgust foarte lung, cu senzaţii de fructe confiate, ierburi condimentate şi miere de albine.
Un spumant brut, din Parellada (60%) şi Chardonnay (40%), originar din regiunea Penedès (Catalonia, nord-estul Spaniei), obţinut prin metoda tradiţională, cu o maturare de 24 luni în sticlă. Un vin proaspăt şi elegant, cu un perfect echilibru între senzaţiile de fructe albe şi tonurile de patiserie fină. Culoare galben auriu, perlare discretă şi îndelungată. Nas intens, cu pară bergamotă, turtă dulce şi anason. Corp cremos, un mic rest de zahăr bine compensat de aciditate şi alcool impecabil integrat (11,5%). Gust plin, cu gutuie, mere verzi şi lime, la care se adaugă impresii de fagure de miere şi coajă de pâine. Postgust lung şi tonic, cu note de citrice dulci amărui şi aluzii mineral saline.
Un Chardonnay 100%, originar din regiunea Sonoma (California, Statele Unite), fermentat în baricuri de stejar, un vin complex şi expresiv, dominat de fructe tropicale exotice şi condimente picante. Culoare galben auriu şi nas intens, cu impresii de mango, vanilie şi fagure de miere. Corp onctuos, aciditate bine echilibrată şi alcool perfect integrat (13,5%). Gust plin, cu note de ananas, papaya şi lemn afumat. Postgust lung, cu senzaţii de brioşă, unt şi coajă de citrice confiate.
O Coda di Volpe Biancha 100%, din regiunea Irpinia (Campania, sudul Italiei), un vin solar, care excelează prin senzaţii citrice, vegetale şi minerale. Culoare galben auriu şi nas elegant, cu busuioc, anason şi note calcaroase. Textură compactă, excelentă aciditate, o fină astringenţă şi alcool bine integrat (13%). Gust suculent, cu grapefruit, caise şi piersici albe, la care se adaugă tonuri de cimbru şi fagure de miere. Postgust lung şi proaspăt, cu impresii de coajă de citrice, ananas şi aluzii saline.
Un cupaj inedit de Chardonnay şi Viognier, originar din regiunea Pays d'Oc (sudul Franţei), un vin solar, cu multe fructe galbene coapte şi suculente, foarte uşor de băut şi de asociat cu aperitive lejere. Culoare galben strălucitor şi nas elegant, cu flori albe şi coajă de citrice. Textură fină, aciditate vie şi alcool bine integrat (13,5%). Gust complex, cu piersică, pară şi mango, la care se adaugă impresii de anason şi vanilie. Postgust lung şi proaspăt, cu note de fructe tropicale şi aluzii de patiserie fină.
Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Drăgăşani (Colibaşi, judeţul Olt), un vin tributar stilului franţuzesc de “Lume veche”, cu note aromatice mai degrabă discrete, dar cu o excelentă aciditate şi, mai ales, cu intense accente minerale. Culoare galben pai şi nas delicat, cu iasomie, soc şi impresii calcaroase. Corp suplu, textură compactă, o fină astringenţă şi alcool bine integrat (13%). Gust crocant, cu măr verde, lime şi pară bergamotă. Postgust tonic, cu senzaţii de grapefruit, ardei verde picant şi aluzii saline.
Un spumant din Muscat Ottonel 100%, originar din regiunea Drăgăşani (Colibaşi, judeţul Olt), obţinut prin refermentare în tanc de inox, un vin aromatic, cu un consistent rest de zahăr, parţial compensat de aciditate, păstrând, per ansamblu, o bună prospeţime. Culoare galben auriu şi perlare intensă, la început, care se continuă cu bule discrete. Nas elegant, cu pară bergamotă, alune prăjite şi fagure de miere. Textură cremoasă, aciditate moderată şi alcool perfect integrat (11%). Gust plin, cu mere coapte, caise şi soc. Postgust lung, dulceag, cu citrice şi condimente. Are nevoie de o temperatură de servire care să nu depăşească 6-8°C pentru a livra prospeţimea promisă.
Un cupaj inedit de Fetească Albă, Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, originar din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), integral maturat pe drojdii fine şi parţial baricat, timp de 6 luni. Avem de-a face cu un vin citric, crocant şi intens mineral. Culoare galben pai şi nas discret, cu flori albe de câmp, coajă de lime şi impresii de piatră arsă. Corp absolut neobişnuit, cu textură mătăsoasă, o elegantă astringenţă şi alcool perfect integrat (11,6%). Gust incisiv, cu grapefruit alb, pomelo şi ardei verde picant. Postgust tonic, cu senzaţii suculente de citrice verzi, note saline şi aluzii de alune prăjite. Au fost îmbuteliate doar 6.285 de sticle din acest vin, iar una s-a consumat deja cu această recenzie - prin urmare, ştiţi ce aveţi de făcut!
Un cupaj eclectic de Sauvignon Blanc (65%), Assyrtiko (30%) şi Malagousia (5%), originar din regiunea Drama (nordul Greciei), un vin sec şi aromatic, care livrează un mix de fructe tropicale, senzaţii florale exotice şi o remarcabilă prospeţime. Culoare galben strălucitor şi nas expresiv, cu flori de soc, coajă de citrice şi ardei verde. Textură fină, bună aciditate, o discretă astringenţă şi alcool perfect integrat (12,5%). Gust intens, cu pomelo, grapefruit şi lime. Postgust lung şi tonic, cu note de citrice amărui, la care se adaugă aluzii picante de anason şi busuioc.
Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...