CAII DE LA LETEA ROSE EDITIE LIMITATA 2018 Via Viticola
Medalie de Aur - IWCB 2019
Medalie de Argint - Concours Mondial de Bruxelles 2019
Medalie de Argint - International Rose Championship 2019
Vinurile produse de Via Viticola se inscriu in specificul Dobrogei, fiind caracterizate de o aciditate moderata si de o mineralitate accentuata. Pe cele 383 de hectare ale plantatiei sunt cultivate soiurile Aligote, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Feteasca Alba, Pinot Gris, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot si Syrah. Vinul de astazi este un rose sec din soiurile Feteasca Neagra, Pinot Noir si Syrah, obtinut printr-o metoda moderna de vinificatie, fermentat la temperatura scazuta. Vinul are arome elegante de fructe rosii de padure, completate cu note de petale de trandafir si de dulceturi. Cu o buna aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat si urmat de un post gust lung. Poate fi servit la o temperatura de 10 grade Celsius alaturi de preparate de peste rosu, carne de rata la cuptor, mix de legume la grill sau platou de branzeturi.
Medalie de Aur - IWCB 2019
Medalie de Argint - Concours Mondial de Bruxelles 2019
Medalie de Argint - International Rose Championship 2019
Vinurile produse de Via Viticola se inscriu in specificul Dobrogei, fiind caracterizate de o aciditate moderata si de o mineralitate accentuata. Pe cele 383 de hectare ale plantatiei sunt cultivate soiurile Aligote, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Feteasca Alba, Pinot Gris, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot si Syrah. Vinul de astazi este un rose sec din soiurile Feteasca Neagra, Pinot Noir si Syrah, obtinut printr-o metoda moderna de vinificatie, fermentat la temperatura scazuta. Vinul are arome elegante de fructe rosii de padure, completate cu note de petale de trandafir si de dulceturi. Cu o buna aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat si urmat de un post gust lung. Poate fi servit la o temperatura de 10 grade Celsius alaturi de preparate de peste rosu, carne de rata la cuptor, mix de legume la grill sau platou de branzeturi.