GIGONDAS 2016 Chateau de Saint Cosme
93 puncte Robert Parker, 93 puncte James Suckling
La Saint Cosme, Louis Barruol face vinuri unice. Chiar daca apartin unei apelatiuni sau unui terroir, ele sunt, in primul rand, ale lui – vinuri de autor pentru care Wine Spectator l-a numit “Geniul din Gigondas”. Iar Robert Parker considera ca ”Louis Barruol se afla la apogeu de la sfarsitul anilor 1990 si face unele dintre cele mai bune vinuri, nu doar din sudul Ronului, ci chiar din Franta”. Rasplatit de mai multe ori cu 100 Puncte Parker, in 2017 el a realizat o performanta rara, ocupand nu una, ci doua pozitii in Top 100 Wine Spectator: #5 cu Gigondas 2015 si #31 cu Forge Cellars Classique Riesling 2015.
Vinul de azi provine din viile aflate de 15 generatii in proprietatea familiei Barruol, vii cultivate organic. Un cuvee din Grenache, Syrah, Mourvedre si Cinsault, Grenache 2016 este vinificat prin metode traditionale. Fermentat cu ciorchini intregi si maturat 12 luni - 20% in butoaie noi, 50% in butoaie de doi, trei si patru ani, iar 30% in tancuri de beton, vinul e spectaculos. Pana si criticii au cazut de acord: 93 Puncte Parker si 93 Puncte Suckling!
93 puncte Robert Parker, 93 puncte James Suckling
La Saint Cosme, Louis Barruol face vinuri unice. Chiar daca apartin unei apelatiuni sau unui terroir, ele sunt, in primul rand, ale lui – vinuri de autor pentru care Wine Spectator l-a numit “Geniul din Gigondas”. Iar Robert Parker considera ca ”Louis Barruol se afla la apogeu de la sfarsitul anilor 1990 si face unele dintre cele mai bune vinuri, nu doar din sudul Ronului, ci chiar din Franta”. Rasplatit de mai multe ori cu 100 Puncte Parker, in 2017 el a realizat o performanta rara, ocupand nu una, ci doua pozitii in Top 100 Wine Spectator: #5 cu Gigondas 2015 si #31 cu Forge Cellars Classique Riesling 2015.
Vinul de azi provine din viile aflate de 15 generatii in proprietatea familiei Barruol, vii cultivate organic. Un cuvee din Grenache, Syrah, Mourvedre si Cinsault, Grenache 2016 este vinificat prin metode traditionale. Fermentat cu ciorchini intregi si maturat 12 luni - 20% in butoaie noi, 50% in butoaie de doi, trei si patru ani, iar 30% in tancuri de beton, vinul e spectaculos. Pana si criticii au cazut de acord: 93 Puncte Parker si 93 Puncte Suckling!