
GOLEM ROSU 2011 Crama Basilescu
Golem Rosu este un cupaj din 5 vinuri cu structuri diferite si din 3 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot, doua dintre ele fiind baricate o jumatate de an in stejar frantuzesc si romanesc. Este un vin elegant, cu personalitate, la fel ca toate produsele Cramei Basilescu, ce isi trag seva din terroir-ul specific dat de podgoriile Dealu Mare si Pietroasa. Golem Rosu este un vin puternic, cu o amprenta aromatica formata din cacao, ciocolata, fructe de padure, prune uscate, specifice soiului Feteasca Neagra, urmate de o parte minerala si vegetala, in care Cabernetul si Merlotul aduc condimentul ierbaceu, tabacul, piperul negru, scortisoara si cuisoarele. Palatul este exploziv, murele si coacazele imbinandu-se perfect cu aroma de cafea dulce, vanilata, impreuna desavarsind corpolenta vinului. Recomandam a fi servit la o temperatura de 16-18°C, dupa ce se odihneste circa o ora intr-un decantor. Se potriveste bine cu branzeturile cu mucegai, carnea rosie si vanatul.

Golem Rosu este un cupaj din 5 vinuri cu structuri diferite si din 3 soiuri de struguri: Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot, doua dintre ele fiind baricate o jumatate de an in stejar frantuzesc si romanesc. Este un vin elegant, cu personalitate, la fel ca toate produsele Cramei Basilescu, ce isi trag seva din terroir-ul specific dat de podgoriile Dealu Mare si Pietroasa. Golem Rosu este un vin puternic, cu o amprenta aromatica formata din cacao, ciocolata, fructe de padure, prune uscate, specifice soiului Feteasca Neagra, urmate de o parte minerala si vegetala, in care Cabernetul si Merlotul aduc condimentul ierbaceu, tabacul, piperul negru, scortisoara si cuisoarele. Palatul este exploziv, murele si coacazele imbinandu-se perfect cu aroma de cafea dulce, vanilata, impreuna desavarsind corpolenta vinului. Recomandam a fi servit la o temperatura de 16-18°C, dupa ce se odihneste circa o ora intr-un decantor. Se potriveste bine cu branzeturile cu mucegai, carnea rosie si vanatul.