Tuica de prune Barrique Valea Ascunsa
- 0.7L
- 50%
- Romania
Tuica este o formă a ”limbajului” nostru ardelesc, este o formă a distilării atât la propriu cât și la figurat a sucului fermentat din diferite poame născute din terroir-ul nostru. Spunem, limbaj, pentru că prunele Bistrițe pe care le folosim la țuică, poartă în ele grija noastră tipică pentru gust, pentru curățenie, pentru ce este numai al nostru, așa cum este și limba cât și limbajul. Prunele sunt din livada noastră din Ascunsa, de lânga vița-de-vie. Pregătirea maceratului, fermentației de pulpă, pieliță și suc (da, sâmburii sunt scoși afară) se face în vase de inox, iar batutura de prune fermentată rezultată, vine distilată în cazanele noastre la foc de lemne. Selecția atentă a ”inimii” distilatului, fiind ultimul pas crucial, înainte de cea din urmă etapă a maturării. Țuica de prune este maturată inițial în vase de sticlă, apoi în baricuri de stejar franțuzesc în care am păstrat anterior Chardonnay. Astfel notele de magiun de prune, fum și prune coapte se împletesc cu cele de compot de prune, gem de piersici și vanilie. Nasul capătă complexitate, gustul volum, iar post-gustul senzația de ”mai adă”.
-
185Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
Tuica este o formă a ”limbajului” nostru ardelesc, este o formă a distilării atât la propriu cât și la figurat a sucului fermentat din diferite poame născute din terroir-ul nostru. Spunem, limbaj, pentru că prunele Bistrițe pe care le folosim la țuică, poartă în ele grija noastră tipică pentru gust, pentru curățenie, pentru ce este numai al nostru, așa cum este și limba cât și limbajul. Prunele sunt din livada noastră din Ascunsa, de lânga vița-de-vie. Pregătirea maceratului, fermentației de pulpă, pieliță și suc (da, sâmburii sunt scoși afară) se face în vase de inox, iar batutura de prune fermentată rezultată, vine distilată în cazanele noastre la foc de lemne. Selecția atentă a ”inimii” distilatului, fiind ultimul pas crucial, înainte de cea din urmă etapă a maturării. Țuica de prune este maturată inițial în vase de sticlă, apoi în baricuri de stejar franțuzesc în care am păstrat anterior Chardonnay. Astfel notele de magiun de prune, fum și prune coapte se împletesc cu cele de compot de prune, gem de piersici și vanilie. Nasul capătă complexitate, gustul volum, iar post-gustul senzația de ”mai adă”.