Crâmpoşie selecţionată reprezintă un soi de struguri albi obţinut în 1972 de către un grup de cercetători de la Staţia de Cercetare şi Producţie Viti Vinicola Drăgăşani, prin hibridarea soiului tradiţional Crâmpoşie. Soiul Crâmpoşie selecţionată dă producţii mari şi constante de struguri, iar vinurile obţinute sunt în general fructate şi bine echilibrate. În profilul aromatic regăsim note de mere, pere, fructe exotice, citrice, dar şi tente minerale ceva mai pronunţate. Soiul oferă vinuri albe, răcoritoare, perfecte pentru vară şi toamnă, care se asociază perfect cu legume, carne albă, peşte şi brânzeturi.
Crâmpoşia selecţionată este cultivată doar în România şi, pe lângă Drăgăşani, se mai întâlneşte şi în podgorii precum Panciu, Murfatlar-Medgidia sau Odobeşti.
Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...