Un cupaj complex de Sangiovese, Negroamaro şi Malvasia Nera, originar din Puglia (sudul Italiei), obţinut din struguri BIO, un vin roşu demisec, cu o...
Deschide review
Un cupaj complex de Sangiovese, Negroamaro şi Malvasia Nera, originar din Puglia (sudul Italiei), obţinut din struguri BIO, un vin roşu demisec, cu o deosebită prospeţime, ajuns la un nivel remarcabil de maturitate, în ciuda vârstei lui fragede. Culoare roşu granat şi nas elegant, cu cireşe negre, violete şi note minerale. Corp suplu, textură mătăsoasă, aciditate bine echilibrată şi alcool perfect integrat (14%). Gust complex, cu vişine confiate, coacăze şi prune afumate, la care se adaugă ciocolată amară, scorţişoară şi lemn dulce. Postgust lung, intens, cu impresii dulci amărui şi senzaţii de condimente picante.
Inchide review
Revin la modă vinurile roșii lejere, fluide, cu accent pe fruct și cu tanini abordabili, care să nu necesite aerisire îndelungată și servire...
Deschide review
Revin la modă vinurile roșii lejere, fluide, cu accent pe fruct și cu tanini abordabili, care să nu necesite aerisire îndelungată și servire specială. Iar acest exemplar oferă din start un nas seducător de fructe roșii, coacăze, cireșe și rodie, o aciditate vie și un corp suplu, cu o consistență medie spre lejeră, ceea ce îl face cât se poate de abordabil. Totuși nu este strident, are o notă de eleganță, se poartă frumos în pahar, iar finalul aduce note ușoare de mirodenii și panetonne. Merge și cu salate bogate, și cu carne ușoară, dar și cu sarmale cu ciuperci.
Inchide review
Să știți de la mine un secret: atunci când vedeți pe eticheta unui vin semnătura vinificatorului, acesta este indiciul că vinul respectiv e cu...
Deschide review
Să știți de la mine un secret: atunci când vedeți pe eticheta unui vin semnătura vinificatorului, acesta este indiciul că vinul respectiv e cu adevărat de luat în seamă, iar, ca valoare, în opinia mea, această asumare publică face mai mult decât medaliile cu care se mândrește producătorul. Asta pentru că vinificatorii știu prea bine ce potențial au vinurile pe care le-au făcut, le compară cu altele de același stil altfel decât noi, simplii degustători și, în sfârșit, sunt, de regulă, cei mai critici dintre critici când e vorba de ce iese din mâna lor. Adică, nu semnează orice. Acestea fiind dezvăluite, după gustul meu, vinul de azi se înscrie în categoria celor deosebite, la un preț cât se poate de atractiv pentru ce demonstrează: asamblaj de Sangiovese cu Negroamaro, 3 Passo Rosso a cunoscut înnobilarea structurii sale naturale prin metoda veroneză Appassimento (aceea care oferă consistență, expresie, corp și culoare unor vinuri care, vinificate în mod obișnuit, n-ar zice, probabil, mare lucru) și suficientă maturare la lemn încât să surprindă degustătorul cu un adevărat și deosebit de reușit "vellutato", adică un vin amplu, catifelat și frumos construit aromatic și gustativ, adică, după convingerea mea, unul dintre best buy-urile cu care v-ați întâlnit la un vin pe zi.
Inchide review
Un cupaj complex de Sangiovese, Negroamaro şi Malvasia Nera, originar din Puglia (sudul Italiei), obţinut din struguri BIO, un vin roşu demisec, cu o...
Deschide review
Un cupaj complex de Sangiovese, Negroamaro şi Malvasia Nera, originar din Puglia (sudul Italiei), obţinut din struguri BIO, un vin roşu demisec, cu o deosebită prospeţime, ajuns la un nivel remarcabil de maturitate, în ciuda vârstei lui fragede. Culoare roşu granat şi nas elegant, cu cireşe negre, violete şi note minerale. Corp suplu, textură mătăsoasă, aciditate bine echilibrată şi alcool perfect integrat (14%). Gust complex, cu vişine confiate, coacăze şi prune afumate, la care se adaugă ciocolată amară, scorţişoară şi lemn dulce. Postgust lung, intens, cu impresii dulci amărui şi senzaţii de condimente picante.
Inchide review
Revin la modă vinurile roșii lejere, fluide, cu accent pe fruct și cu tanini abordabili, care să nu necesite aerisire îndelungată și servire...
Deschide review
Revin la modă vinurile roșii lejere, fluide, cu accent pe fruct și cu tanini abordabili, care să nu necesite aerisire îndelungată și servire specială. Iar acest exemplar oferă din start un nas seducător de fructe roșii, coacăze, cireșe și rodie, o aciditate vie și un corp suplu, cu o consistență medie spre lejeră, ceea ce îl face cât se poate de abordabil. Totuși nu este strident, are o notă de eleganță, se poartă frumos în pahar, iar finalul aduce note ușoare de mirodenii și panetonne. Merge și cu salate bogate, și cu carne ușoară, dar și cu sarmale cu ciuperci.
Inchide review
Să știți de la mine un secret: atunci când vedeți pe eticheta unui vin semnătura vinificatorului, acesta este indiciul că vinul respectiv e cu...
Deschide review
Să știți de la mine un secret: atunci când vedeți pe eticheta unui vin semnătura vinificatorului, acesta este indiciul că vinul respectiv e cu adevărat de luat în seamă, iar, ca valoare, în opinia mea, această asumare publică face mai mult decât medaliile cu care se mândrește producătorul. Asta pentru că vinificatorii știu prea bine ce potențial au vinurile pe care le-au făcut, le compară cu altele de același stil altfel decât noi, simplii degustători și, în sfârșit, sunt, de regulă, cei mai critici dintre critici când e vorba de ce iese din mâna lor. Adică, nu semnează orice. Acestea fiind dezvăluite, după gustul meu, vinul de azi se înscrie în categoria celor deosebite, la un preț cât se poate de atractiv pentru ce demonstrează: asamblaj de Sangiovese cu Negroamaro, 3 Passo Rosso a cunoscut înnobilarea structurii sale naturale prin metoda veroneză Appassimento (aceea care oferă consistență, expresie, corp și culoare unor vinuri care, vinificate în mod obișnuit, n-ar zice, probabil, mare lucru) și suficientă maturare la lemn încât să surprindă degustătorul cu un adevărat și deosebit de reușit "vellutato", adică un vin amplu, catifelat și frumos construit aromatic și gustativ, adică, după convingerea mea, unul dintre best buy-urile cu care v-ați întâlnit la un vin pe zi.
Inchide review