Daca nu va plac vinurile rosii astringente si suprabaricate, sunt multe sanse ca Tribun sa fie vinul pe care-l cautati. Avem de-a face cu un cupaj...
Deschide review
Daca nu va plac vinurile rosii astringente si suprabaricate, sunt multe sanse ca Tribun sa fie vinul pe care-l cautati. Avem de-a face cu un cupaj dobrogean de Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon, maturat 3 luni in stejar frantuzesc, un vin in care fructul si lemnul convietuiesc intr-o reala armonie. Culoarea este visiniu opac, iar nasul, elegant, are coacaze, sambure de cireasa amara si cafea prajita. Gustul e dulceag, vanilat, cu arome de lemn afumat si fructe negre de padure. Corpul este amplu, cu textura catifelata, o buna aciditate si alcool bine integrat. Postgustul lung, dulce-amarui, migdalat, confirma impresia generala de finete si fermitate. Pentru a fi cat mai convingator, are nevoie de o scurta aerare in decantor (30 minute) si o temperatura de servire de 14-16 grade.
Inchide review
O combinatie interesanta de arome intense si fructate, ce aminteste de mirosul coacazelor negre, de cel al visinelor si al dulcetei de capsune, tonuri...
Deschide review
O combinatie interesanta de arome intense si fructate, ce aminteste de mirosul coacazelor negre, de cel al visinelor si al dulcetei de capsune, tonuri secondate de impresii de violete, ierburi uscate si pudra de cacao. Gustul demareaza dulceag si suculent, dupa care, in momentul imediat urmator, isi schimba modul de exprimare, taninurile puternice intrandu-si in drepturi. Astfel, din dulce-sculent, textura sa devine usor astringenta, calda si condimentata. Aciditatea de visine amarui se face resimtita pe tot parcursul gustativ, pana in postgustul tonic, lung si sustinut, usor mineral, de grafit.
Inchide review
Cupajul de tip Bordeaux al Romaniei - Feteasca negra, Merlot si Cabernet Sauvignon - desi culoarea spune ca avem de-a face cu mai multa Feteasca neagra....
Deschide review
Cupajul de tip Bordeaux al Romaniei - Feteasca negra, Merlot si Cabernet Sauvignon - desi culoarea spune ca avem de-a face cu mai multa Feteasca neagra. Tinerel si tineresc - aceasta este impresia initiala. O joaca aromatica intre fructe rosii si condimente, cu ceva sub-tonuri pamantoase. Gustul este dominat de fruct (cirese, ceva capsuna supramaturata, zmeura), condimentele facandu-si prezenta mai spre final, alaturi de ceva note vagi de spuma de espresso si paine prajita. Bun pentru gratare si mancaruri usor picante.
Inchide review
Daca nu va plac vinurile rosii astringente si suprabaricate, sunt multe sanse ca Tribun sa fie vinul pe care-l cautati. Avem de-a face cu un cupaj...
Deschide review
Daca nu va plac vinurile rosii astringente si suprabaricate, sunt multe sanse ca Tribun sa fie vinul pe care-l cautati. Avem de-a face cu un cupaj dobrogean de Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon, maturat 3 luni in stejar frantuzesc, un vin in care fructul si lemnul convietuiesc intr-o reala armonie. Culoarea este visiniu opac, iar nasul, elegant, are coacaze, sambure de cireasa amara si cafea prajita. Gustul e dulceag, vanilat, cu arome de lemn afumat si fructe negre de padure. Corpul este amplu, cu textura catifelata, o buna aciditate si alcool bine integrat. Postgustul lung, dulce-amarui, migdalat, confirma impresia generala de finete si fermitate. Pentru a fi cat mai convingator, are nevoie de o scurta aerare in decantor (30 minute) si o temperatura de servire de 14-16 grade.
Inchide review
O combinatie interesanta de arome intense si fructate, ce aminteste de mirosul coacazelor negre, de cel al visinelor si al dulcetei de capsune, tonuri...
Deschide review
O combinatie interesanta de arome intense si fructate, ce aminteste de mirosul coacazelor negre, de cel al visinelor si al dulcetei de capsune, tonuri secondate de impresii de violete, ierburi uscate si pudra de cacao. Gustul demareaza dulceag si suculent, dupa care, in momentul imediat urmator, isi schimba modul de exprimare, taninurile puternice intrandu-si in drepturi. Astfel, din dulce-sculent, textura sa devine usor astringenta, calda si condimentata. Aciditatea de visine amarui se face resimtita pe tot parcursul gustativ, pana in postgustul tonic, lung si sustinut, usor mineral, de grafit.
Inchide review
Cupajul de tip Bordeaux al Romaniei - Feteasca negra, Merlot si Cabernet Sauvignon - desi culoarea spune ca avem de-a face cu mai multa Feteasca neagra....
Deschide review
Cupajul de tip Bordeaux al Romaniei - Feteasca negra, Merlot si Cabernet Sauvignon - desi culoarea spune ca avem de-a face cu mai multa Feteasca neagra. Tinerel si tineresc - aceasta este impresia initiala. O joaca aromatica intre fructe rosii si condimente, cu ceva sub-tonuri pamantoase. Gustul este dominat de fruct (cirese, ceva capsuna supramaturata, zmeura), condimentele facandu-si prezenta mai spre final, alaturi de ceva note vagi de spuma de espresso si paine prajita. Bun pentru gratare si mancaruri usor picante.
Inchide review