AMARONE CAMPO DEI GIGLI 2015 Tenuta Sant'Antonio
Astazi va propunem un vin de neratat, cu un potential excelent de invechire, de 15-20 de ani.
- I Vini di Veronelli: Tre Stelle Oro
- Tre Bicchieri Gambero Rosso: Tre Bicchieri
- Bibenda: 5 grappoli
- Zosimo Wine Selection: 94 points
- Vini Buoni D'Italia: 4 stelle
- Mundus Vini: Silver
- I Migliori Vini Italiani: 94 points
- Berliner Wine Trophy: Berliner Silver
- America Wine Awards: Gold
- 92 puncte James Suckling
Amarone Campo dei Gigli este un cupaj de Corvinone 70%, Rondinella 20%, Croatina 5% si Oseleta 5%, proveniti din podgorii de 40 de ani. Are o culoare rosu-rubiniu, cu reflexii violet, iar nasul dezvaluie arome de fructe de padure, lemn dulce, piper negru, tabac, ciocolata si condimente. Palatul este echilibrat, foarte intens, cu corp robust. Recomandam servirea la o temperatura de 16-18°C, asociat cu carne rosie la gratar, carne de vanat, branzeturi maturate.
Astazi va propunem un vin de neratat, cu un potential excelent de invechire, de 15-20 de ani.
- I Vini di Veronelli: Tre Stelle Oro
- Tre Bicchieri Gambero Rosso: Tre Bicchieri
- Bibenda: 5 grappoli
- Zosimo Wine Selection: 94 points
- Vini Buoni D'Italia: 4 stelle
- Mundus Vini: Silver
- I Migliori Vini Italiani: 94 points
- Berliner Wine Trophy: Berliner Silver
- America Wine Awards: Gold
- 92 puncte James Suckling
Amarone Campo dei Gigli este un cupaj de Corvinone 70%, Rondinella 20%, Croatina 5% si Oseleta 5%, proveniti din podgorii de 40 de ani. Are o culoare rosu-rubiniu, cu reflexii violet, iar nasul dezvaluie arome de fructe de padure, lemn dulce, piper negru, tabac, ciocolata si condimente. Palatul este echilibrat, foarte intens, cu corp robust. Recomandam servirea la o temperatura de 16-18°C, asociat cu carne rosie la gratar, carne de vanat, branzeturi maturate.