Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

E Hallo-Wine 🎃, facem cinste!

APPASSIMENTO PUGLIA ROSSO 2020 Masseria Doppio Passo

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

  • Luca Maroni 98
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea... Deschide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat şi cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 ştie să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens şi direct tonuri de fructe roşii şi negre, completate de senzaţii de vanilie, ciocolata, cafea prăjită şi condimente dulci. Gustul are o consistentă fructata, coapta şi dulceaga, cu toate că taninurile sunt şlefuite până la limita inexistentei, cu o aciditate de fructe roşii ce îi conferă echilibru şi prospeţime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar şi impresii condimentat-picante.

Inchide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în... Deschide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în note de condimente şi tutun. Are un corp plin şi bine echilibrat la palat. Acest vin are un echilibru perfect între taninuri moi şi aciditate. Eleganţa catifelată se dezvăluie pe deplin în finalul lung şi persistent.
 

Inchide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense... Deschide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense şi pline de forţă, care mă impresionau la început. E cam ca la maşini - dacă în tinereţe vânăm caracterul sportiv şi caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum mă satisfac la volan mai mult confortul şi stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri - apreciez şi acum un Amarone excepţional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele şosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, aşa cum v-am obişnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parţial deshidrataţi cu scopul de a conferi vinului astfel obţinut, o culoare mai intensă, arome mai puternice şi gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano şi Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic şi cu un frumos echilibru al acidităţii, alcoolului şi taninurilor, cu final vioi şi încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificaţie italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercaţi.
 

Inchide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea... Deschide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat şi cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 ştie să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens şi direct tonuri de fructe roşii şi negre, completate de senzaţii de vanilie, ciocolata, cafea prăjită şi condimente dulci. Gustul are o consistentă fructata, coapta şi dulceaga, cu toate că taninurile sunt şlefuite până la limita inexistentei, cu o aciditate de fructe roşii ce îi conferă echilibru şi prospeţime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar şi impresii condimentat-picante.

Inchide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în... Deschide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în note de condimente şi tutun. Are un corp plin şi bine echilibrat la palat. Acest vin are un echilibru perfect între taninuri moi şi aciditate. Eleganţa catifelată se dezvăluie pe deplin în finalul lung şi persistent.
 

Inchide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense... Deschide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense şi pline de forţă, care mă impresionau la început. E cam ca la maşini - dacă în tinereţe vânăm caracterul sportiv şi caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum mă satisfac la volan mai mult confortul şi stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri - apreciez şi acum un Amarone excepţional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele şosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, aşa cum v-am obişnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parţial deshidrataţi cu scopul de a conferi vinului astfel obţinut, o culoare mai intensă, arome mai puternice şi gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano şi Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic şi cu un frumos echilibru al acidităţii, alcoolului şi taninurilor, cu final vioi şi încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificaţie italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercaţi.
 

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Producătorul de vin italian Botter are o lungă istorie viticolă, începută încă din 1928. Astăzi, afacerea de familie se află la cea de-a treia generaţie, Luca, Annalisa şi Alessandro Botter având o abordare complexă, care îmbină tradiţia cu inovaţia. Recomandarea noastră, Appassimento Puglia Rosso, este un vin roşu rubiniu intens, cu note olfactive bogate şi persistente, în vreme ce pe palat regăsim un echilibru frumos între taninurile catifelate şi aciditate. Degustaţi acest vin la 18-20 de grade Celsius, alături de mâncăruri mai consistente, preparate din raţă, vânat, carne roşie la grătar sau brânzeturi maturate.

  • Luca Maroni 98
APPASSIMENTO PUGLIA ROSSO 2020
cel mai bun pret online 69Lei bg
DOAR AZI 55 Lei
valabilitate oferta
stock

stoc disponibil

timp ramas
bg bg hourglass

00:00:00

69 55

CE SPUN EXPERTII:

  • Luca Maroni 98
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea... Deschide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat şi cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 ştie să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens şi direct tonuri de fructe roşii şi negre, completate de senzaţii de vanilie, ciocolata, cafea prăjită şi condimente dulci. Gustul are o consistentă fructata, coapta şi dulceaga, cu toate că taninurile sunt şlefuite până la limita inexistentei, cu o aciditate de fructe roşii ce îi conferă echilibru şi prospeţime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar şi impresii condimentat-picante.

Inchide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în... Deschide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în note de condimente şi tutun. Are un corp plin şi bine echilibrat la palat. Acest vin are un echilibru perfect între taninuri moi şi aciditate. Eleganţa catifelată se dezvăluie pe deplin în finalul lung şi persistent.
 

Inchide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense... Deschide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense şi pline de forţă, care mă impresionau la început. E cam ca la maşini - dacă în tinereţe vânăm caracterul sportiv şi caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum mă satisfac la volan mai mult confortul şi stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri - apreciez şi acum un Amarone excepţional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele şosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, aşa cum v-am obişnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parţial deshidrataţi cu scopul de a conferi vinului astfel obţinut, o culoare mai intensă, arome mai puternice şi gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano şi Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic şi cu un frumos echilibru al acidităţii, alcoolului şi taninurilor, cu final vioi şi încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificaţie italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercaţi.
 

Inchide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea... Deschide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat şi cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 ştie să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens şi direct tonuri de fructe roşii şi negre, completate de senzaţii de vanilie, ciocolata, cafea prăjită şi condimente dulci. Gustul are o consistentă fructata, coapta şi dulceaga, cu toate că taninurile sunt şlefuite până la limita inexistentei, cu o aciditate de fructe roşii ce îi conferă echilibru şi prospeţime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar şi impresii condimentat-picante.

Inchide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în... Deschide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în note de condimente şi tutun. Are un corp plin şi bine echilibrat la palat. Acest vin are un echilibru perfect între taninuri moi şi aciditate. Eleganţa catifelată se dezvăluie pe deplin în finalul lung şi persistent.
 

Inchide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense... Deschide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense şi pline de forţă, care mă impresionau la început. E cam ca la maşini - dacă în tinereţe vânăm caracterul sportiv şi caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum mă satisfac la volan mai mult confortul şi stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri - apreciez şi acum un Amarone excepţional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele şosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, aşa cum v-am obişnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parţial deshidrataţi cu scopul de a conferi vinului astfel obţinut, o culoare mai intensă, arome mai puternice şi gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano şi Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic şi cu un frumos echilibru al acidităţii, alcoolului şi taninurilor, cu final vioi şi încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificaţie italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercaţi.
 

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Producătorul de vin italian Botter are o lungă istorie viticolă, începută încă din 1928. Astăzi, afacerea de familie se află la cea de-a treia generaţie, Luca, Annalisa şi Alessandro Botter având o abordare complexă, care îmbină tradiţia cu inovaţia. Recomandarea noastră, Appassimento Puglia Rosso, este un vin roşu rubiniu intens, cu note olfactive bogate şi persistente, în vreme ce pe palat regăsim un echilibru frumos între taninurile catifelate şi aciditate. Degustaţi acest vin la 18-20 de grade Celsius, alături de mâncăruri mai consistente, preparate din raţă, vânat, carne roşie la grătar sau brânzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...