Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

APPASSIMENTO PUGLIA ROSSO 2020 Masseria Doppio Passo

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în... Deschide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în note de condimente şi tutun. Are un corp plin şi bine echilibrat la palat. Acest vin are un echilibru perfect între taninuri moi şi aciditate. Eleganţa catifelată se dezvăluie pe deplin în finalul lung şi persistent.
 

Inchide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense... Deschide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense şi pline de forţă, care mă impresionau la început. E cam ca la maşini - dacă în tinereţe vânăm caracterul sportiv şi caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum mă satisfac la volan mai mult confortul şi stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri - apreciez şi acum un Amarone excepţional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele şosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, aşa cum v-am obişnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parţial deshidrataţi cu scopul de a conferi vinului astfel obţinut, o culoare mai intensă, arome mai puternice şi gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano şi Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic şi cu un frumos echilibru al acidităţii, alcoolului şi taninurilor, cu final vioi şi încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificaţie italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercaţi.
 

Inchide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea... Deschide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat şi cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 ştie să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens şi direct tonuri de fructe roşii şi negre, completate de senzaţii de vanilie, ciocolata, cafea prăjită şi condimente dulci. Gustul are o consistentă fructata, coapta şi dulceaga, cu toate că taninurile sunt şlefuite până la limita inexistentei, cu o aciditate de fructe roşii ce îi conferă echilibru şi prospeţime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar şi impresii condimentat-picante.

Inchide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în... Deschide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în note de condimente şi tutun. Are un corp plin şi bine echilibrat la palat. Acest vin are un echilibru perfect între taninuri moi şi aciditate. Eleganţa catifelată se dezvăluie pe deplin în finalul lung şi persistent.
 

Inchide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense... Deschide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense şi pline de forţă, care mă impresionau la început. E cam ca la maşini - dacă în tinereţe vânăm caracterul sportiv şi caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum mă satisfac la volan mai mult confortul şi stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri - apreciez şi acum un Amarone excepţional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele şosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, aşa cum v-am obişnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parţial deshidrataţi cu scopul de a conferi vinului astfel obţinut, o culoare mai intensă, arome mai puternice şi gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano şi Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic şi cu un frumos echilibru al acidităţii, alcoolului şi taninurilor, cu final vioi şi încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificaţie italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercaţi.
 

Inchide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea... Deschide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat şi cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 ştie să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens şi direct tonuri de fructe roşii şi negre, completate de senzaţii de vanilie, ciocolata, cafea prăjită şi condimente dulci. Gustul are o consistentă fructata, coapta şi dulceaga, cu toate că taninurile sunt şlefuite până la limita inexistentei, cu o aciditate de fructe roşii ce îi conferă echilibru şi prospeţime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar şi impresii condimentat-picante.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Producatorul de vin italian Botter are o lunga istorie viticola, inceputa inca din 1928. Astazi, afacerea de familie se afla la cea de-a treia generatie, Luca, Annalisa si Alessandro Botter avand o abordare complexa, care imbina traditia cu inovatia. Recomandarea noastra, Appassimento Puglia Rosso, este un vin rosu rubiniu intens, cu note olfactive bogate si persistente, in vreme ce pe palat regasim un echilibru frumos intre taninurile catifelate si aciditate. Degustati acest vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de mancaruri mai consistente, preparate din rata, vanat, carne rosie la gratar sau branzeturi maturate.

APPASSIMENTO PUGLIA ROSSO 2020
  • 69
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
69
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în... Deschide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în note de condimente şi tutun. Are un corp plin şi bine echilibrat la palat. Acest vin are un echilibru perfect între taninuri moi şi aciditate. Eleganţa catifelată se dezvăluie pe deplin în finalul lung şi persistent.
 

Inchide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense... Deschide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense şi pline de forţă, care mă impresionau la început. E cam ca la maşini - dacă în tinereţe vânăm caracterul sportiv şi caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum mă satisfac la volan mai mult confortul şi stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri - apreciez şi acum un Amarone excepţional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele şosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, aşa cum v-am obişnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parţial deshidrataţi cu scopul de a conferi vinului astfel obţinut, o culoare mai intensă, arome mai puternice şi gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano şi Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic şi cu un frumos echilibru al acidităţii, alcoolului şi taninurilor, cu final vioi şi încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificaţie italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercaţi.
 

Inchide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea... Deschide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat şi cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 ştie să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens şi direct tonuri de fructe roşii şi negre, completate de senzaţii de vanilie, ciocolata, cafea prăjită şi condimente dulci. Gustul are o consistentă fructata, coapta şi dulceaga, cu toate că taninurile sunt şlefuite până la limita inexistentei, cu o aciditate de fructe roşii ce îi conferă echilibru şi prospeţime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar şi impresii condimentat-picante.

Inchide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în... Deschide review

O culoare violet intens. Buchetul pătrunzător se deschide cu note fructate de fructe de pădure roşii, iar notele evoluează în gust în note de condimente şi tutun. Are un corp plin şi bine echilibrat la palat. Acest vin are un echilibru perfect între taninuri moi şi aciditate. Eleganţa catifelată se dezvăluie pe deplin în finalul lung şi persistent.
 

Inchide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense... Deschide review

Pe măsură ce înaintez în vârstă, am impresia că ajung să-mi placă vinurile mai tandre şi mai nuanţate celor declarative, intense şi pline de forţă, care mă impresionau la început. E cam ca la maşini - dacă în tinereţe vânăm caracterul sportiv şi caii putere la automobilele pe care mi le doream, acum mă satisfac la volan mai mult confortul şi stabilitatea, în general. Asta nu înseamnă că am abandonat cu totul primele iubiri - apreciez şi acum un Amarone excepţional, de pildă, sau o tură rapidă pe sinuoasele şosele montane cu Alfa mea. Dar, de ajuns cu nostalgiile, hai să revin la vinul de azi, aşa cum v-am obişnuit, în registrul pe care l-am evocat mai sus: metoda Appassimento, cu care se mândresc italienii, e o modalitate ingenioasă prin care se supun vinificării struguri parţial deshidrataţi cu scopul de a conferi vinului astfel obţinut, o culoare mai intensă, arome mai puternice şi gust mai bogat. Marele Amarone, de pildă, e un vin realizat în nordul Italiei, în acest stil. Masseria Doppio Passo a fost făcut în 2020, în Puglia, un fel de Amarone din struguri locali (Lambrusco, Montepulciano şi Negroamaro) care, după părerea mea, merită supranumele de Amarone al Sudului. E un vin fructuos, puternic, intens, pământos, rustic şi cu un frumos echilibru al acidităţii, alcoolului şi taninurilor, cu final vioi şi încântător. Adică o expresie foarte elocventă a portretului unui mare stil de vinificaţie italian pe care, cu nostalgie sau nu, ar fi păcat să nu-l încercaţi.
 

Inchide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea... Deschide review

Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexităţi” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat şi cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 ştie să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens şi direct tonuri de fructe roşii şi negre, completate de senzaţii de vanilie, ciocolata, cafea prăjită şi condimente dulci. Gustul are o consistentă fructata, coapta şi dulceaga, cu toate că taninurile sunt şlefuite până la limita inexistentei, cu o aciditate de fructe roşii ce îi conferă echilibru şi prospeţime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar şi impresii condimentat-picante.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Producatorul de vin italian Botter are o lunga istorie viticola, inceputa inca din 1928. Astazi, afacerea de familie se afla la cea de-a treia generatie, Luca, Annalisa si Alessandro Botter avand o abordare complexa, care imbina traditia cu inovatia. Recomandarea noastra, Appassimento Puglia Rosso, este un vin rosu rubiniu intens, cu note olfactive bogate si persistente, in vreme ce pe palat regasim un echilibru frumos intre taninurile catifelate si aciditate. Degustati acest vin la 18-20 de grade Celsius, alaturi de mancaruri mai consistente, preparate din rata, vanat, carne rosie la gratar sau branzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...