ARAGOSTA BRUT Cantina Santa Maria La Palma
In 1946, in urma Reformei Agrare ce a fost implementata in Italia in perioada imediat urmatoare razboiului, zona Nurra din Sardinia, a fost retrocedata fermierilor. Inzestrati cu putere de munca, o suta dintre acestia au format in 1959 o cooperativa ce si astazi poarta numele Cantina Santa Maria La Palma. 700 de hectare dau nastere unei multitudini de vinuri specifice Sardiniei, vinuri realizate cu pasiune si daruire, utilizand cea mai avansata tehnologie existenta. Principalul obiectiv al cramei Cantinei Santa Maria La Palma este reprezentat de calitatea si constanta acesteia de la o recolta la alta. De la metodele si tehnicile de selectie cu scopul de a produce cei mai buni struguri, pana la actiunile demarate pentru protejarea solului – toate aceste eforturi au un obiectiv comun, acela de a depasi asteptarile consumatorilor.
Aragosta Brut este un vin spumant realizat prin metoda Charmat, cu fermentatie secundara in tancuri de inox, din struguri Vermentino di Sardegna, culesi manual. Potrivit vinificatorilor, Aragosta Brut este simbolul legaturii dintre traditie, reprezentata de soiul Vermentino, si modernitate. Are culoare galben-pai, stralucitoare si un perlaj continuu si uniform, care joaca rolul de amplificator de arome, dar si de a da texturii vinului un caracter cremos. Aromele sale intense amintesc de merele coapte, tonuri ce sunt insotite de senzatii fine de coaja de paine. Este un spumant proaspat, crocant, cu eleganta exotica si postgust savuros si lung.
Asa cum o arata si eticheta sa, vinul este creat pentru a fi asociat cu fructele de mare – de toate tipurile si speciile, insa poate la fel de bine sa improspateze mesele bazate pe salate, carne de pui la gratar sau peste.
In 1946, in urma Reformei Agrare ce a fost implementata in Italia in perioada imediat urmatoare razboiului, zona Nurra din Sardinia, a fost retrocedata fermierilor. Inzestrati cu putere de munca, o suta dintre acestia au format in 1959 o cooperativa ce si astazi poarta numele Cantina Santa Maria La Palma. 700 de hectare dau nastere unei multitudini de vinuri specifice Sardiniei, vinuri realizate cu pasiune si daruire, utilizand cea mai avansata tehnologie existenta. Principalul obiectiv al cramei Cantinei Santa Maria La Palma este reprezentat de calitatea si constanta acesteia de la o recolta la alta. De la metodele si tehnicile de selectie cu scopul de a produce cei mai buni struguri, pana la actiunile demarate pentru protejarea solului – toate aceste eforturi au un obiectiv comun, acela de a depasi asteptarile consumatorilor.
Aragosta Brut este un vin spumant realizat prin metoda Charmat, cu fermentatie secundara in tancuri de inox, din struguri Vermentino di Sardegna, culesi manual. Potrivit vinificatorilor, Aragosta Brut este simbolul legaturii dintre traditie, reprezentata de soiul Vermentino, si modernitate. Are culoare galben-pai, stralucitoare si un perlaj continuu si uniform, care joaca rolul de amplificator de arome, dar si de a da texturii vinului un caracter cremos. Aromele sale intense amintesc de merele coapte, tonuri ce sunt insotite de senzatii fine de coaja de paine. Este un spumant proaspat, crocant, cu eleganta exotica si postgust savuros si lung.
Asa cum o arata si eticheta sa, vinul este creat pentru a fi asociat cu fructele de mare – de toate tipurile si speciile, insa poate la fel de bine sa improspateze mesele bazate pe salate, carne de pui la gratar sau peste.