De la re-brandingul recent, Vinarte a atras atentia in primul rand prin forma sticlelor. Inclusiv pentru acest nou Negru de Dragasani din noua gama...
Deschide review
De la re-brandingul recent, Vinarte a atras atentia in primul rand prin forma sticlelor. Inclusiv pentru acest nou Negru de Dragasani din noua gama Avenue. Vinul este anume gandit pentru a fi consumat tanar. Are arome puternice de fructe rosii acrisoare, iaurturi cu fructe si este usor condimentat. Gustul este fresh si racoritor, pastrand linia aromatica. Vin de vara pentru mese usoare.
Inchide review
Un Negru de Dragasani din inima Olteniei, care duce paradigma "rustic elegant" la cu totul alt nivel. Un vin care va atrage, deopotriva, atat...
Deschide review
Un Negru de Dragasani din inima Olteniei, care duce paradigma "rustic elegant" la cu totul alt nivel. Un vin care va atrage, deopotriva, atat publicul nostalgic (cei carora le-a placut clasicul "Floare de toamna", sigur vor aprecia), cat si consumatorii nonconformisti, care cauta ceva in stil Beaujolais. Gustativ, avem de-a face cu o explozie de fructe rosii (visine, cirese), proaspete, crocante si suculente, fara nicio urma de lemn si cu taninuri extrem de moi. E de remarcat si butelia transparenta (o optiune neobisnuita pentru un vin rosu), care, dupa ce nivelul vinului din sticla scade sub jumatate, va dezvalui, in transparenta, modelul floral de pe spatele etichetei. Un vin de toata isprava, fara fite.
Inchide review
Un vin care frapeaza initial prin culoarea foarte deschisa, apropiata de Pinot Noir. Aromele sunt cele deja recognoscibile, in coerenta cu alte variante...
Deschide review
Un vin care frapeaza initial prin culoarea foarte deschisa, apropiata de Pinot Noir. Aromele sunt cele deja recognoscibile, in coerenta cu alte variante ale acestui soi, din Mehedinti, Dealu Mare sau Dragasani. Un pic rustic – parte din farmecul sau, de altfel – si pamantos initial, se deschide spre condimente lemnoase, piperuri, cirese negre si rosii, compot de visine si ceva urme de talpa de paine la cuptor si cacao. Gustul are fructul mult mai concentrat, cu aciditate de vin tanar, taninuri fine si final mediu spre lung. Un soi pe care ma bucur enorm sa-l vad tot mai raspandit, pe care il consider fara retinere un viitor pretendent clar la topul celor mai valoroase soiuri romanesti.
Inchide review
De la re-brandingul recent, Vinarte a atras atentia in primul rand prin forma sticlelor. Inclusiv pentru acest nou Negru de Dragasani din noua gama...
Deschide review
De la re-brandingul recent, Vinarte a atras atentia in primul rand prin forma sticlelor. Inclusiv pentru acest nou Negru de Dragasani din noua gama Avenue. Vinul este anume gandit pentru a fi consumat tanar. Are arome puternice de fructe rosii acrisoare, iaurturi cu fructe si este usor condimentat. Gustul este fresh si racoritor, pastrand linia aromatica. Vin de vara pentru mese usoare.
Inchide review
Un Negru de Dragasani din inima Olteniei, care duce paradigma "rustic elegant" la cu totul alt nivel. Un vin care va atrage, deopotriva, atat...
Deschide review
Un Negru de Dragasani din inima Olteniei, care duce paradigma "rustic elegant" la cu totul alt nivel. Un vin care va atrage, deopotriva, atat publicul nostalgic (cei carora le-a placut clasicul "Floare de toamna", sigur vor aprecia), cat si consumatorii nonconformisti, care cauta ceva in stil Beaujolais. Gustativ, avem de-a face cu o explozie de fructe rosii (visine, cirese), proaspete, crocante si suculente, fara nicio urma de lemn si cu taninuri extrem de moi. E de remarcat si butelia transparenta (o optiune neobisnuita pentru un vin rosu), care, dupa ce nivelul vinului din sticla scade sub jumatate, va dezvalui, in transparenta, modelul floral de pe spatele etichetei. Un vin de toata isprava, fara fite.
Inchide review
Un vin care frapeaza initial prin culoarea foarte deschisa, apropiata de Pinot Noir. Aromele sunt cele deja recognoscibile, in coerenta cu alte variante...
Deschide review
Un vin care frapeaza initial prin culoarea foarte deschisa, apropiata de Pinot Noir. Aromele sunt cele deja recognoscibile, in coerenta cu alte variante ale acestui soi, din Mehedinti, Dealu Mare sau Dragasani. Un pic rustic – parte din farmecul sau, de altfel – si pamantos initial, se deschide spre condimente lemnoase, piperuri, cirese negre si rosii, compot de visine si ceva urme de talpa de paine la cuptor si cacao. Gustul are fructul mult mai concentrat, cu aciditate de vin tanar, taninuri fine si final mediu spre lung. Un soi pe care ma bucur enorm sa-l vad tot mai raspandit, pe care il consider fara retinere un viitor pretendent clar la topul celor mai valoroase soiuri romanesti.
Inchide review