Podgoria Drăgășani este una privilegiată datorită terroir-ului și a microclimatului creat de râul Olt ce permite obținerea unor vinuri de...
Deschide review
Podgoria Drăgășani este una privilegiată datorită terroir-ului și a microclimatului creat de râul Olt ce permite obținerea unor vinuri de excepție. Negru de Drăgășani este o încrucișare între Negru Vârtos - un soi ancestral - și Saperavi, omologat de Stațiunea de Cercetare de la Drăgășani în anii 90. Culoarea intensă și aromele de cireșe negre, mure sălbatice, afine și violete, alături de lemn dulce, vanilie cuișoare și piper, complexe și apetisante, te invită la o cunoaștere amănunțită a vinului din pahar. Un vin catifelat cu taninuri ridicate, însă foarte bine coapte și moi. Arome proaspete de cireșe roșii și negre, chiar și vișine, un gust cărnos și suculent, bine condimentat cu piper negru. Un vin pe care l-am oferit cu încredere vizitatorilor străini interesați să cunoască soiuri românești.
Inchide review
Acum, când tocmai a fost lansat Alutus – și ce lansare... - ai spune că, la Avincis, Negru de Drăgășani a intrat ușor într-un con...
Deschide review
Acum, când tocmai a fost lansat Alutus – și ce lansare... - ai spune că, la Avincis, Negru de Drăgășani a intrat ușor într-un con de umbră. Ei bine, te-ai înșela tare. Pentru că vinul din 2019, un an de extract, an pe care producătorii de vinuri roșii din sudul țărișoarei noastre l-au iubit în general, ei bine, acest vin se prezintă precum un cavaler câștigător de turnir, adică și călare, și cu panaș și plin de mândrie. Cam tinerel, cavalerul nostru, dar asta nu poate decât să-i mulțumească pe cei ce vor achiziționa mai multe sticle, cu scopul de a-i acorda tânărului timpul de a-și desăvârși educația și pregătirea. Notele de fructe de negre și de prună ușor afumată sunt la putere, dar sunt potențate și de tonuri tonice, de iarbă și lut, aciditatea susține corpul plin, cărnos, ambele ținând în frâu alcoolul mai mult decât generos, gustul e lung, fructat-gemos, cu un final în care simți și spumă de espresso, și ciocolată. Bun și-acum, dar cred că și mai bun în cincinalul viitor.
Inchide review
Spune Valeriu Stoica despre acest vin ca ar avea gustul apusului la Vila Dobrusa. Eu n-am prins multe apusuri acolo, dar am recunoscut acelasi soi cald si...
Deschide review
Spune Valeriu Stoica despre acest vin ca ar avea gustul apusului la Vila Dobrusa. Eu n-am prins multe apusuri acolo, dar am recunoscut acelasi soi cald si prietenos, un strop rusric, dar bine crescut, care m-a facut sa-l iubesc de la prima editie. Ceva fructe negre (mure, dude, prune), visine, capsuni supramaturate, cirese negre, cu un strat picant si un postgust mediu spre lung. Inca in plina dezvoltare, cu aciditate vie, de revazut in 2-3 ani.
Inchide review
Podgoria Drăgășani este una privilegiată datorită terroir-ului și a microclimatului creat de râul Olt ce permite obținerea unor vinuri de...
Deschide review
Podgoria Drăgășani este una privilegiată datorită terroir-ului și a microclimatului creat de râul Olt ce permite obținerea unor vinuri de excepție. Negru de Drăgășani este o încrucișare între Negru Vârtos - un soi ancestral - și Saperavi, omologat de Stațiunea de Cercetare de la Drăgășani în anii 90. Culoarea intensă și aromele de cireșe negre, mure sălbatice, afine și violete, alături de lemn dulce, vanilie cuișoare și piper, complexe și apetisante, te invită la o cunoaștere amănunțită a vinului din pahar. Un vin catifelat cu taninuri ridicate, însă foarte bine coapte și moi. Arome proaspete de cireșe roșii și negre, chiar și vișine, un gust cărnos și suculent, bine condimentat cu piper negru. Un vin pe care l-am oferit cu încredere vizitatorilor străini interesați să cunoască soiuri românești.
Inchide review
Acum, când tocmai a fost lansat Alutus – și ce lansare... - ai spune că, la Avincis, Negru de Drăgășani a intrat ușor într-un con...
Deschide review
Acum, când tocmai a fost lansat Alutus – și ce lansare... - ai spune că, la Avincis, Negru de Drăgășani a intrat ușor într-un con de umbră. Ei bine, te-ai înșela tare. Pentru că vinul din 2019, un an de extract, an pe care producătorii de vinuri roșii din sudul țărișoarei noastre l-au iubit în general, ei bine, acest vin se prezintă precum un cavaler câștigător de turnir, adică și călare, și cu panaș și plin de mândrie. Cam tinerel, cavalerul nostru, dar asta nu poate decât să-i mulțumească pe cei ce vor achiziționa mai multe sticle, cu scopul de a-i acorda tânărului timpul de a-și desăvârși educația și pregătirea. Notele de fructe de negre și de prună ușor afumată sunt la putere, dar sunt potențate și de tonuri tonice, de iarbă și lut, aciditatea susține corpul plin, cărnos, ambele ținând în frâu alcoolul mai mult decât generos, gustul e lung, fructat-gemos, cu un final în care simți și spumă de espresso, și ciocolată. Bun și-acum, dar cred că și mai bun în cincinalul viitor.
Inchide review
Spune Valeriu Stoica despre acest vin ca ar avea gustul apusului la Vila Dobrusa. Eu n-am prins multe apusuri acolo, dar am recunoscut acelasi soi cald si...
Deschide review
Spune Valeriu Stoica despre acest vin ca ar avea gustul apusului la Vila Dobrusa. Eu n-am prins multe apusuri acolo, dar am recunoscut acelasi soi cald si prietenos, un strop rusric, dar bine crescut, care m-a facut sa-l iubesc de la prima editie. Ceva fructe negre (mure, dude, prune), visine, capsuni supramaturate, cirese negre, cu un strat picant si un postgust mediu spre lung. Inca in plina dezvoltare, cu aciditate vie, de revazut in 2-3 ani.
Inchide review