Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

❄️ WHITE FRIDAY continuă!
Ai până la -47% la +500 de vinuri

BACANTA SYRAH BARRIQUE 2018 Crama Gîrboiu

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • SHIRAZ
  • 14,5%
  • ROMANIA

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Dan Micuda
Dan Micuda
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Dan Micuda
Dan Micuda

Un moldovean, un australian și un franțuz intră într-un bar. Pentru cunoscătorii Shirazului, în această formulă mi-aș începe... Deschide review

Un moldovean, un australian și un franțuz intră într-un bar. Pentru cunoscătorii Shirazului, în această formulă mi-aș începe review-ul vinului de azi, încheindu-l prematur cu dezvăluirea că oricum s-ar așterne desfășurarea bancului de mai sus, în final moldoveanul câștigă. Ideea serioasă e că Bacanta acumulează puncte frumoase în această încleștare amicală și ipotetică cu francezii care au definit tipicitatea soiului, cu australienii care i-au făcut de pomină structura și în fața lor înșiși, care au făcut la Cotești un Syrah elegant, puternic, bine nuanțat și recunoscut ca valoros în marile foruri ale lumii. Ca să completați așa cum simţiţi dumneavoastră că-i mai bine ce lipsește din anecdota cu care mi-am făcut intrarea, cumpărați vinul tare reușit de azi. N-o să vă pară rău! Și ca să vă uimesc mai mult (și să fiu corect cu prezentarea personajelor care au deschis poanta), aflați că, de fapt, în bancul nostru nu e vorba de un moldovean, ci de o moldoveancă. O cheamă Livia și o felicit încă o dată, ca de fiecare dată când a mai făcut un vin bun!

Inchide review

Un vin premiat, într-o ediție limitată, dintr-o zonă viticolă de tradiție, cunoscută însă pentru vinuri total diferite decât... Deschide review

Un vin premiat, într-o ediție limitată, dintr-o zonă viticolă de tradiție, cunoscută însă pentru vinuri total diferite decât acesta. Syrah este un soi care a început să fie plantat în România relativ recent, în ultimii 20 de ani, odată cu măsura de reconversie. În Vrancea însă se regăsește doar aici la Crama Gîrboiu. Este un soi care s-a adaptat foarte bine la noi, datorită schimbărilor climatice, știut fiind că este un soi care iubește căldura. Cotești este zona de vinuri roșii în Vrancea, cu substrat de sol vulcanic ce imprimă o anumită structură vinului. Un vin mineral, cu aciditate ridicată, cu arome intense de afine, mure, prune și zmeură, completate de note de fum, tabac, lemn dulce, ciocolată și piper datorate baricurilor noi în care a fost maturat. Taninurile sunt coapte și catifelate, alcoolul ridicat de 14,5% este foarte bine echilibrat de aciditate ce conferă vinului o structură bine definită, fructuoasă și cărnoasă, cu un post gust lung și persistent. Îmi place foarte mult aciditatea vinurilor roșii din această zonă și cred că se asociază perfect cu preparate cu multă grăsime, dar mai ales sarmale.

Inchide review

Iată (încă) un soi originar din Hexagon adopat şi adaptat pe meleagurile autohtone. Un demers de succes în cazul vinului de faţă care... Deschide review

Iată (încă) un soi originar din Hexagon adopat şi adaptat pe meleagurile autohtone. Un demers de succes în cazul vinului de faţă care îmbină notele tipice soiului de fruct negru, piper, condiment cu aluziile de vanilie şi ciocolată date de maturarea la baric. Corpul este prezent, impetuos, amplu cu tuşe fructate, zemoase bine încadrate de taninuri şi de o aciditate competenta. O interpretare uşor diferită faţă de exemplarele cu care ne-a obişnuit Dealu Mare, dar nu mai puţin reuşită!

Inchide review

Un moldovean, un australian și un franțuz intră într-un bar. Pentru cunoscătorii Shirazului, în această formulă mi-aș începe... Deschide review

Un moldovean, un australian și un franțuz intră într-un bar. Pentru cunoscătorii Shirazului, în această formulă mi-aș începe review-ul vinului de azi, încheindu-l prematur cu dezvăluirea că oricum s-ar așterne desfășurarea bancului de mai sus, în final moldoveanul câștigă. Ideea serioasă e că Bacanta acumulează puncte frumoase în această încleștare amicală și ipotetică cu francezii care au definit tipicitatea soiului, cu australienii care i-au făcut de pomină structura și în fața lor înșiși, care au făcut la Cotești un Syrah elegant, puternic, bine nuanțat și recunoscut ca valoros în marile foruri ale lumii. Ca să completați așa cum simţiţi dumneavoastră că-i mai bine ce lipsește din anecdota cu care mi-am făcut intrarea, cumpărați vinul tare reușit de azi. N-o să vă pară rău! Și ca să vă uimesc mai mult (și să fiu corect cu prezentarea personajelor care au deschis poanta), aflați că, de fapt, în bancul nostru nu e vorba de un moldovean, ci de o moldoveancă. O cheamă Livia și o felicit încă o dată, ca de fiecare dată când a mai făcut un vin bun!

Inchide review

Un vin premiat, într-o ediție limitată, dintr-o zonă viticolă de tradiție, cunoscută însă pentru vinuri total diferite decât... Deschide review

Un vin premiat, într-o ediție limitată, dintr-o zonă viticolă de tradiție, cunoscută însă pentru vinuri total diferite decât acesta. Syrah este un soi care a început să fie plantat în România relativ recent, în ultimii 20 de ani, odată cu măsura de reconversie. În Vrancea însă se regăsește doar aici la Crama Gîrboiu. Este un soi care s-a adaptat foarte bine la noi, datorită schimbărilor climatice, știut fiind că este un soi care iubește căldura. Cotești este zona de vinuri roșii în Vrancea, cu substrat de sol vulcanic ce imprimă o anumită structură vinului. Un vin mineral, cu aciditate ridicată, cu arome intense de afine, mure, prune și zmeură, completate de note de fum, tabac, lemn dulce, ciocolată și piper datorate baricurilor noi în care a fost maturat. Taninurile sunt coapte și catifelate, alcoolul ridicat de 14,5% este foarte bine echilibrat de aciditate ce conferă vinului o structură bine definită, fructuoasă și cărnoasă, cu un post gust lung și persistent. Îmi place foarte mult aciditatea vinurilor roșii din această zonă și cred că se asociază perfect cu preparate cu multă grăsime, dar mai ales sarmale.

Inchide review

Iată (încă) un soi originar din Hexagon adopat şi adaptat pe meleagurile autohtone. Un demers de succes în cazul vinului de faţă care... Deschide review

Iată (încă) un soi originar din Hexagon adopat şi adaptat pe meleagurile autohtone. Un demers de succes în cazul vinului de faţă care îmbină notele tipice soiului de fruct negru, piper, condiment cu aluziile de vanilie şi ciocolată date de maturarea la baric. Corpul este prezent, impetuos, amplu cu tuşe fructate, zemoase bine încadrate de taninuri şi de o aciditate competenta. O interpretare uşor diferită faţă de exemplarele cu care ne-a obişnuit Dealu Mare, dar nu mai puţin reuşită!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 Medalie de Argint - Decanter 2022

Crama Girboiu este o crama din Vrancea, comuna Cotesti, o zona cu o vasta traditie in viticultura. Este o afacere de familie pornita in 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 hectare. Bacanta Syrah este un vin rosu sec cu o culoare intensa rosie granata ce impresioneaza prin aroma pronuntata de fructe negre si condimente ca piper si eucalipt. Maturarea in butoaie noi de stejar frantuzesc a imbogatit vinul atat gustativ cat si olfactiv prin note fine de vanilie, cuisoare si ciocolata. Corp amplu, taninuri catifelate, o aciditate pe masura si un post gust fructat si persistent. Va recomandam degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, cum ar fi preparate din carne de miel, vita, vanat sau mancaruri indiene sau marocane.

  • whitefriday
BACANTA SYRAH BARRIQUE 2018 whitefriday
  • 89 79 -11%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
89 79 -11%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Dan Micuda
Dan Micuda
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Dan Micuda
Dan Micuda

Un moldovean, un australian și un franțuz intră într-un bar. Pentru cunoscătorii Shirazului, în această formulă mi-aș începe... Deschide review

Un moldovean, un australian și un franțuz intră într-un bar. Pentru cunoscătorii Shirazului, în această formulă mi-aș începe review-ul vinului de azi, încheindu-l prematur cu dezvăluirea că oricum s-ar așterne desfășurarea bancului de mai sus, în final moldoveanul câștigă. Ideea serioasă e că Bacanta acumulează puncte frumoase în această încleștare amicală și ipotetică cu francezii care au definit tipicitatea soiului, cu australienii care i-au făcut de pomină structura și în fața lor înșiși, care au făcut la Cotești un Syrah elegant, puternic, bine nuanțat și recunoscut ca valoros în marile foruri ale lumii. Ca să completați așa cum simţiţi dumneavoastră că-i mai bine ce lipsește din anecdota cu care mi-am făcut intrarea, cumpărați vinul tare reușit de azi. N-o să vă pară rău! Și ca să vă uimesc mai mult (și să fiu corect cu prezentarea personajelor care au deschis poanta), aflați că, de fapt, în bancul nostru nu e vorba de un moldovean, ci de o moldoveancă. O cheamă Livia și o felicit încă o dată, ca de fiecare dată când a mai făcut un vin bun!

Inchide review

Un vin premiat, într-o ediție limitată, dintr-o zonă viticolă de tradiție, cunoscută însă pentru vinuri total diferite decât... Deschide review

Un vin premiat, într-o ediție limitată, dintr-o zonă viticolă de tradiție, cunoscută însă pentru vinuri total diferite decât acesta. Syrah este un soi care a început să fie plantat în România relativ recent, în ultimii 20 de ani, odată cu măsura de reconversie. În Vrancea însă se regăsește doar aici la Crama Gîrboiu. Este un soi care s-a adaptat foarte bine la noi, datorită schimbărilor climatice, știut fiind că este un soi care iubește căldura. Cotești este zona de vinuri roșii în Vrancea, cu substrat de sol vulcanic ce imprimă o anumită structură vinului. Un vin mineral, cu aciditate ridicată, cu arome intense de afine, mure, prune și zmeură, completate de note de fum, tabac, lemn dulce, ciocolată și piper datorate baricurilor noi în care a fost maturat. Taninurile sunt coapte și catifelate, alcoolul ridicat de 14,5% este foarte bine echilibrat de aciditate ce conferă vinului o structură bine definită, fructuoasă și cărnoasă, cu un post gust lung și persistent. Îmi place foarte mult aciditatea vinurilor roșii din această zonă și cred că se asociază perfect cu preparate cu multă grăsime, dar mai ales sarmale.

Inchide review

Iată (încă) un soi originar din Hexagon adopat şi adaptat pe meleagurile autohtone. Un demers de succes în cazul vinului de faţă care... Deschide review

Iată (încă) un soi originar din Hexagon adopat şi adaptat pe meleagurile autohtone. Un demers de succes în cazul vinului de faţă care îmbină notele tipice soiului de fruct negru, piper, condiment cu aluziile de vanilie şi ciocolată date de maturarea la baric. Corpul este prezent, impetuos, amplu cu tuşe fructate, zemoase bine încadrate de taninuri şi de o aciditate competenta. O interpretare uşor diferită faţă de exemplarele cu care ne-a obişnuit Dealu Mare, dar nu mai puţin reuşită!

Inchide review

Un moldovean, un australian și un franțuz intră într-un bar. Pentru cunoscătorii Shirazului, în această formulă mi-aș începe... Deschide review

Un moldovean, un australian și un franțuz intră într-un bar. Pentru cunoscătorii Shirazului, în această formulă mi-aș începe review-ul vinului de azi, încheindu-l prematur cu dezvăluirea că oricum s-ar așterne desfășurarea bancului de mai sus, în final moldoveanul câștigă. Ideea serioasă e că Bacanta acumulează puncte frumoase în această încleștare amicală și ipotetică cu francezii care au definit tipicitatea soiului, cu australienii care i-au făcut de pomină structura și în fața lor înșiși, care au făcut la Cotești un Syrah elegant, puternic, bine nuanțat și recunoscut ca valoros în marile foruri ale lumii. Ca să completați așa cum simţiţi dumneavoastră că-i mai bine ce lipsește din anecdota cu care mi-am făcut intrarea, cumpărați vinul tare reușit de azi. N-o să vă pară rău! Și ca să vă uimesc mai mult (și să fiu corect cu prezentarea personajelor care au deschis poanta), aflați că, de fapt, în bancul nostru nu e vorba de un moldovean, ci de o moldoveancă. O cheamă Livia și o felicit încă o dată, ca de fiecare dată când a mai făcut un vin bun!

Inchide review

Un vin premiat, într-o ediție limitată, dintr-o zonă viticolă de tradiție, cunoscută însă pentru vinuri total diferite decât... Deschide review

Un vin premiat, într-o ediție limitată, dintr-o zonă viticolă de tradiție, cunoscută însă pentru vinuri total diferite decât acesta. Syrah este un soi care a început să fie plantat în România relativ recent, în ultimii 20 de ani, odată cu măsura de reconversie. În Vrancea însă se regăsește doar aici la Crama Gîrboiu. Este un soi care s-a adaptat foarte bine la noi, datorită schimbărilor climatice, știut fiind că este un soi care iubește căldura. Cotești este zona de vinuri roșii în Vrancea, cu substrat de sol vulcanic ce imprimă o anumită structură vinului. Un vin mineral, cu aciditate ridicată, cu arome intense de afine, mure, prune și zmeură, completate de note de fum, tabac, lemn dulce, ciocolată și piper datorate baricurilor noi în care a fost maturat. Taninurile sunt coapte și catifelate, alcoolul ridicat de 14,5% este foarte bine echilibrat de aciditate ce conferă vinului o structură bine definită, fructuoasă și cărnoasă, cu un post gust lung și persistent. Îmi place foarte mult aciditatea vinurilor roșii din această zonă și cred că se asociază perfect cu preparate cu multă grăsime, dar mai ales sarmale.

Inchide review

Iată (încă) un soi originar din Hexagon adopat şi adaptat pe meleagurile autohtone. Un demers de succes în cazul vinului de faţă care... Deschide review

Iată (încă) un soi originar din Hexagon adopat şi adaptat pe meleagurile autohtone. Un demers de succes în cazul vinului de faţă care îmbină notele tipice soiului de fruct negru, piper, condiment cu aluziile de vanilie şi ciocolată date de maturarea la baric. Corpul este prezent, impetuos, amplu cu tuşe fructate, zemoase bine încadrate de taninuri şi de o aciditate competenta. O interpretare uşor diferită faţă de exemplarele cu care ne-a obişnuit Dealu Mare, dar nu mai puţin reuşită!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

 Medalie de Argint - Decanter 2022

Crama Girboiu este o crama din Vrancea, comuna Cotesti, o zona cu o vasta traditie in viticultura. Este o afacere de familie pornita in 2005, care detine o suprafata mare, de aproximativ 200 hectare. Bacanta Syrah este un vin rosu sec cu o culoare intensa rosie granata ce impresioneaza prin aroma pronuntata de fructe negre si condimente ca piper si eucalipt. Maturarea in butoaie noi de stejar frantuzesc a imbogatit vinul atat gustativ cat si olfactiv prin note fine de vanilie, cuisoare si ciocolata. Corp amplu, taninuri catifelate, o aciditate pe masura si un post gust fructat si persistent. Va recomandam degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, in diverse combinatii culinare, cum ar fi preparate din carne de miel, vita, vanat sau mancaruri indiene sau marocane.

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...