BACCAROSSA 2016 Poggio le Volpi
98 puncte Luca Maroni, Medalia de Aur - Berliner Wine Trophy, 4 stele - Golden Star Vini Buoni d’Italia
Povestea Poggio le Volpi a inceput in 1920, atunci cand Manlio Merge a inceput sa produca vin si ulei. Mica lui pasiune a fost transmisa fiului, Armando, dupa care si nepotului, Felice. Acestia doi au transformat visul bunicului Manlio intr-o afacere de familie, fondand in 1996 Poggio le Volpi. Daca Armando a extins brandul din local in national, Felice si-a urmat vocatia, devenind oenolog si facand cunoscute vinurile Poggio le Volpi si pe piata viticola internationala. Recomandarea noastra de astazi, Poggio le Volpi BaccaRossa este un vin rosu, bogat si concentrat, realizat din soiul de struguri Nero Buono. Vinul rosu rubiniu dezvaluie pe buchet note de fructe negre de padure, lemn dulce, cirese, cuisoare, cacao si ierburi balsamice. Gustul este rafinat, mineral si bine structurat, cu tanini copti si final lung, persistent. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, in combinatie cu diverse preparate culinare, de la paste cu diverse sosuri si tocanite pana la friptura de miel si branzeturi.
98 puncte Luca Maroni, Medalia de Aur - Berliner Wine Trophy, 4 stele - Golden Star Vini Buoni d’Italia
Povestea Poggio le Volpi a inceput in 1920, atunci cand Manlio Merge a inceput sa produca vin si ulei. Mica lui pasiune a fost transmisa fiului, Armando, dupa care si nepotului, Felice. Acestia doi au transformat visul bunicului Manlio intr-o afacere de familie, fondand in 1996 Poggio le Volpi. Daca Armando a extins brandul din local in national, Felice si-a urmat vocatia, devenind oenolog si facand cunoscute vinurile Poggio le Volpi si pe piata viticola internationala. Recomandarea noastra de astazi, Poggio le Volpi BaccaRossa este un vin rosu, bogat si concentrat, realizat din soiul de struguri Nero Buono. Vinul rosu rubiniu dezvaluie pe buchet note de fructe negre de padure, lemn dulce, cirese, cuisoare, cacao si ierburi balsamice. Gustul este rafinat, mineral si bine structurat, cu tanini copti si final lung, persistent. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, in combinatie cu diverse preparate culinare, de la paste cu diverse sosuri si tocanite pana la friptura de miel si branzeturi.