![IRRUMO](https://www.unvinpezi.ro/data/articles/8/4109/irru-1o.jpg)
BAROLO BRICCO DELLE VIOLE 2018 Marengo
94 puncte Rober Parker, 92 puncte James Suckling
Azienda Agricola M. Marengo este una dintre cele mai pitoreşti şi autentice crame din regiunea Langhe, fiind fondată în 1899. O afacere de familie aflată la cea de-a V-a generaţie, crama include astăzi 8 hectare de teren cu viţă-de-vie, toate localizate în La Morra, Castiglione Falletto, Barolo şi Vezza d'Alba. Elegante şi cu o paletă aromatică diversă, vinurile Marco Marengo sunt apreciate peste tot în lume. Recomandarea noastră, Barolo ”Bricco delle Viole” 2018, este un vin obţinut 100% din struguri Nebbiolo, recoltaţi de pe viţe vechi de 80 de ani, culeşi manual. Roşu rubiniu închis, vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de trandafir sălbatic, mentă, ierburi aromate arse şi piper alb. Pe palat, se disting taninurile ferme şi rafinate care dau vinului o structură armonioasă. Degustaţi acest vin la 16-18 grade Celsius, în diverse combinaţii culinare, de la vânat, gâscă, viţel şi vită prână la preparate cu trufe, risotto cu ciuperci, brânză de capră sau oaie.
![BAROLO BRICCO DELLE VIOLE 2018](https://www.unvinpezi.ro/data/articles/8/3750/marengo-1o.jpg)
94 puncte Rober Parker, 92 puncte James Suckling
Azienda Agricola M. Marengo este una dintre cele mai pitoreşti şi autentice crame din regiunea Langhe, fiind fondată în 1899. O afacere de familie aflată la cea de-a V-a generaţie, crama include astăzi 8 hectare de teren cu viţă-de-vie, toate localizate în La Morra, Castiglione Falletto, Barolo şi Vezza d'Alba. Elegante şi cu o paletă aromatică diversă, vinurile Marco Marengo sunt apreciate peste tot în lume. Recomandarea noastră, Barolo ”Bricco delle Viole” 2018, este un vin obţinut 100% din struguri Nebbiolo, recoltaţi de pe viţe vechi de 80 de ani, culeşi manual. Roşu rubiniu închis, vinul dezvăluie mai întâi note olfactive de trandafir sălbatic, mentă, ierburi aromate arse şi piper alb. Pe palat, se disting taninurile ferme şi rafinate care dau vinului o structură armonioasă. Degustaţi acest vin la 16-18 grade Celsius, în diverse combinaţii culinare, de la vânat, gâscă, viţel şi vită prână la preparate cu trufe, risotto cu ciuperci, brânză de capră sau oaie.