BICENTO 2015 Nativ
98 puncte Luca Maroni
Nativ este una dintre cele mai prestigioase podgorii din Italia, care apartine proprietarului nu mai putin cunoscutei Montemajor. Soiul in care exceleaza Nativ este Aglianico. Din strugurii crescuti in regiunea vulcanica a Campaniei, la poalele vulcanului Vezuviu, Mario Ecolino produce niste vinuri puternice si bogate, cu potential mare de pastrare, cateva dintre ele fiind adevarate vinuri de colectie.
Unul dintre aceste vinuri este Bicento, ce are o culoare rosu-purpuriu foarte inchis, aproape negru. Mirosul este incitant, ofera o gama concentrata fructe negre coapte - prune, mure, afine, cirese si note picante de piper alb, vanilie si lemn dulce. Gustul este intens, stratificat, bogat, foarte bine structurat si extrem de bine echilibrat, in care aciditatea si taninii catifelati ofera un fundal minunat pentru fructozitatea densa a vinului. Se recomanda degustarea acestui vin alaturi de preparate din carne rosie sau cu sos de carne, vanat, gratar, confit de rata, ossobuco si branzeturi maturate sau dulci.
98 puncte Luca Maroni
Nativ este una dintre cele mai prestigioase podgorii din Italia, care apartine proprietarului nu mai putin cunoscutei Montemajor. Soiul in care exceleaza Nativ este Aglianico. Din strugurii crescuti in regiunea vulcanica a Campaniei, la poalele vulcanului Vezuviu, Mario Ecolino produce niste vinuri puternice si bogate, cu potential mare de pastrare, cateva dintre ele fiind adevarate vinuri de colectie.
Unul dintre aceste vinuri este Bicento, ce are o culoare rosu-purpuriu foarte inchis, aproape negru. Mirosul este incitant, ofera o gama concentrata fructe negre coapte - prune, mure, afine, cirese si note picante de piper alb, vanilie si lemn dulce. Gustul este intens, stratificat, bogat, foarte bine structurat si extrem de bine echilibrat, in care aciditatea si taninii catifelati ofera un fundal minunat pentru fructozitatea densa a vinului. Se recomanda degustarea acestui vin alaturi de preparate din carne rosie sau cu sos de carne, vanat, gratar, confit de rata, ossobuco si branzeturi maturate sau dulci.