Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

BICENTO 2018 Nativ

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • AGLIANICO
  • 15%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Marius Cristian
Marius Cristian
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Marius Cristian
Marius Cristian
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Recunosc, am căpătat de la o vreme o anumită teamă când văd un vin ce vine într-o sticlă din aia grea (pe principiul proverbului cu... Deschide review

Recunosc, am căpătat de la o vreme o anumită teamă când văd un vin ce vine într-o sticlă din aia grea (pe principiul proverbului cu gardul și leopardul), bașca mai e dotat cu „celebrele” puncte Maroni. Dar vinul din pahar mi-a spulberat repede micile prejudecăți. Eleganță, rotunjime, catifelare, echilibru... Nici n-are rost să vă plictisesc cu descriptori, cel mult aș putea adăuga că e genul ăla care-mi place la nebunie, în care aromele și gusturile vin în valuri. Da, o să fie perfect și alături de niscaiva cărnuri roșii (rafinate, da?), dar parcă mai curând merită savurat așa, pur și simplu, de poftă și plăcere. Doar să aveți un pic de grijă: fiecare gură o cere morțiș pe următoarea.

Inchide review

Revenim la Aglianico, acest strugure adus de greci in provincia Campania, sudul Italiei. Botezat Ellenico pana prin secolul 15, se remarca in Irpina,... Deschide review

Revenim la Aglianico, acest strugure adus de greci in provincia Campania, sudul Italiei. Botezat Ellenico pana prin secolul 15, se remarca in Irpina, aceasta 'placa de baza' a strugurilor din regiune. Ce gasim in sticla Nativ-ului, producatorul ce se bazeaza exclusiv pe strugurii nativi ai regiunii bucura si cere atentie. Ba cere si oleaca de aerare inainte. Eventual un 001 de la Riedel. Pentru muzica ampla si catifelata a aromelor primare, a fructului copt, a ciresii transformate-n gem si peltelei de mure cu lavanda, desigur. Vinul prezinta corp rubensian, tanini rotunzi, alcool ascuns intocmai ca o frecventa dibace mixata de un inginer de sunet priceput, alte fructe negre, o pruna oachesa, piele tabacita, piper si vanilie. Falduri intregi. Spices. Avem azi un vin ce pur si simplu cere sa fie baut, de o complexitate prietenoasa si un final de remarcat.

Inchide review

Un vin ce provine dintr-o vie veche de peste 200 de ani, de unde îi vine și numele ”Bicento”, situată în regiunea Campania, mai... Deschide review

Un vin ce provine dintr-o vie veche de peste 200 de ani, de unde îi vine și numele ”Bicento”, situată în regiunea Campania, mai precis în Irpinia situată între Patermopoli și Taurasi. Un loc cu particularități unice datorate stratului de sol vulcanic ce s-a depus în urma erupției Vezuviului, bogat în nutrienți minerali, pe un substrat pietros ce conține calcar, sărac în argilă, pe care s-au produs vinuri încă din 700 BC. Clima Mediteraneeană completează terroir-ul și alături de producătorii care au ales să producă doar soiuri ”native” de pe cele 15ha pe care le exploatează avem ocazia să ne aflăm în fața unui vin provenit din 100% Aglianico îmbuteliat într-o sticlă ce singură cântărește mult peste vinul pe care îl conține, cu o etichetă prețioasă. Aromele intense sunt alcătuite din multe fructe negre - cireșe sălbatice, prune, coacăze, afine – dar și arome secundare de lemn dulce și ciocolată amară datorate celor 12 luni petrecute în baricuri. Un vin foarte bine structurat gustativ, cu o personalitate puternică, bine definită, un soi care conservă foarte bine aciditatea, echilibrată de taninurile ridicate și bine coapte. ”juicy” sau ”fleshy” aș zice că sunt două adjective ce definesc foarte bine gustul și pe care nu prea știu cum să le traduc, pentru primul suculent ar fi, iar pentru al doilea cărnos, însă în română sună ciudat. Este unul dintre soiurile mele preferate fiindcă prospețimea dată de aciditate compensează dulceața dată de gradul înalt de maturare al strugurilor, respectiv alcoolul de 15%. Vă las pe voi să-l asociați cu ce tipuri de carne doriți, eu mă gândesc că ar merge cu o bistecca fiorentina sau o tocană de oaie.

Inchide review

Recunosc, am căpătat de la o vreme o anumită teamă când văd un vin ce vine într-o sticlă din aia grea (pe principiul proverbului cu... Deschide review

Recunosc, am căpătat de la o vreme o anumită teamă când văd un vin ce vine într-o sticlă din aia grea (pe principiul proverbului cu gardul și leopardul), bașca mai e dotat cu „celebrele” puncte Maroni. Dar vinul din pahar mi-a spulberat repede micile prejudecăți. Eleganță, rotunjime, catifelare, echilibru... Nici n-are rost să vă plictisesc cu descriptori, cel mult aș putea adăuga că e genul ăla care-mi place la nebunie, în care aromele și gusturile vin în valuri. Da, o să fie perfect și alături de niscaiva cărnuri roșii (rafinate, da?), dar parcă mai curând merită savurat așa, pur și simplu, de poftă și plăcere. Doar să aveți un pic de grijă: fiecare gură o cere morțiș pe următoarea.

Inchide review

Revenim la Aglianico, acest strugure adus de greci in provincia Campania, sudul Italiei. Botezat Ellenico pana prin secolul 15, se remarca in Irpina,... Deschide review

Revenim la Aglianico, acest strugure adus de greci in provincia Campania, sudul Italiei. Botezat Ellenico pana prin secolul 15, se remarca in Irpina, aceasta 'placa de baza' a strugurilor din regiune. Ce gasim in sticla Nativ-ului, producatorul ce se bazeaza exclusiv pe strugurii nativi ai regiunii bucura si cere atentie. Ba cere si oleaca de aerare inainte. Eventual un 001 de la Riedel. Pentru muzica ampla si catifelata a aromelor primare, a fructului copt, a ciresii transformate-n gem si peltelei de mure cu lavanda, desigur. Vinul prezinta corp rubensian, tanini rotunzi, alcool ascuns intocmai ca o frecventa dibace mixata de un inginer de sunet priceput, alte fructe negre, o pruna oachesa, piele tabacita, piper si vanilie. Falduri intregi. Spices. Avem azi un vin ce pur si simplu cere sa fie baut, de o complexitate prietenoasa si un final de remarcat.

Inchide review

Un vin ce provine dintr-o vie veche de peste 200 de ani, de unde îi vine și numele ”Bicento”, situată în regiunea Campania, mai... Deschide review

Un vin ce provine dintr-o vie veche de peste 200 de ani, de unde îi vine și numele ”Bicento”, situată în regiunea Campania, mai precis în Irpinia situată între Patermopoli și Taurasi. Un loc cu particularități unice datorate stratului de sol vulcanic ce s-a depus în urma erupției Vezuviului, bogat în nutrienți minerali, pe un substrat pietros ce conține calcar, sărac în argilă, pe care s-au produs vinuri încă din 700 BC. Clima Mediteraneeană completează terroir-ul și alături de producătorii care au ales să producă doar soiuri ”native” de pe cele 15ha pe care le exploatează avem ocazia să ne aflăm în fața unui vin provenit din 100% Aglianico îmbuteliat într-o sticlă ce singură cântărește mult peste vinul pe care îl conține, cu o etichetă prețioasă. Aromele intense sunt alcătuite din multe fructe negre - cireșe sălbatice, prune, coacăze, afine – dar și arome secundare de lemn dulce și ciocolată amară datorate celor 12 luni petrecute în baricuri. Un vin foarte bine structurat gustativ, cu o personalitate puternică, bine definită, un soi care conservă foarte bine aciditatea, echilibrată de taninurile ridicate și bine coapte. ”juicy” sau ”fleshy” aș zice că sunt două adjective ce definesc foarte bine gustul și pe care nu prea știu cum să le traduc, pentru primul suculent ar fi, iar pentru al doilea cărnos, însă în română sună ciudat. Este unul dintre soiurile mele preferate fiindcă prospețimea dată de aciditate compensează dulceața dată de gradul înalt de maturare al strugurilor, respectiv alcoolul de 15%. Vă las pe voi să-l asociați cu ce tipuri de carne doriți, eu mă gândesc că ar merge cu o bistecca fiorentina sau o tocană de oaie.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Nativ este una dintre cele mai prestigioase podgorii din Italia, care apartine proprietarului nu mai putin cunoscutei Montemajor. Soiul in care exceleaza Nativ este Aglianico. Din strugurii crescuti in regiunea vulcanica a Campaniei, la poalele vulcanului Vezuviu, Mario Ecolino produce niste vinuri puternice si bogate, cu potential mare de pastrare, cateva dintre ele fiind adevarate vinuri de colectie.

Unul dintre aceste vinuri este Bicento, ce are o culoare rosu-purpuriu foarte inchis, aproape negru. Mirosul este incitant, ofera o gama concentrata de fructe negre coapte - prune, mure, afine, cirese si note picante de piper alb, vanilie si lemn dulce. Gustul este intens, stratificat, bogat, foarte bine structurat si extrem de bine echilibrat, in care aciditatea si taninii catifelati ofera un fundal minunat pentru fructozitatea densa a vinului. Se recomanda degustarea acestui vin alaturi de preparate din carne rosie sau cu sos de carne, vanat, gratar, confit de rata, ossobuco si branzeturi maturate sau dulci.

BICENTO 2018
  • 149
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
149
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Marius Cristian
Marius Cristian
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Marius Cristian
Marius Cristian
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu

Recunosc, am căpătat de la o vreme o anumită teamă când văd un vin ce vine într-o sticlă din aia grea (pe principiul proverbului cu... Deschide review

Recunosc, am căpătat de la o vreme o anumită teamă când văd un vin ce vine într-o sticlă din aia grea (pe principiul proverbului cu gardul și leopardul), bașca mai e dotat cu „celebrele” puncte Maroni. Dar vinul din pahar mi-a spulberat repede micile prejudecăți. Eleganță, rotunjime, catifelare, echilibru... Nici n-are rost să vă plictisesc cu descriptori, cel mult aș putea adăuga că e genul ăla care-mi place la nebunie, în care aromele și gusturile vin în valuri. Da, o să fie perfect și alături de niscaiva cărnuri roșii (rafinate, da?), dar parcă mai curând merită savurat așa, pur și simplu, de poftă și plăcere. Doar să aveți un pic de grijă: fiecare gură o cere morțiș pe următoarea.

Inchide review

Revenim la Aglianico, acest strugure adus de greci in provincia Campania, sudul Italiei. Botezat Ellenico pana prin secolul 15, se remarca in Irpina,... Deschide review

Revenim la Aglianico, acest strugure adus de greci in provincia Campania, sudul Italiei. Botezat Ellenico pana prin secolul 15, se remarca in Irpina, aceasta 'placa de baza' a strugurilor din regiune. Ce gasim in sticla Nativ-ului, producatorul ce se bazeaza exclusiv pe strugurii nativi ai regiunii bucura si cere atentie. Ba cere si oleaca de aerare inainte. Eventual un 001 de la Riedel. Pentru muzica ampla si catifelata a aromelor primare, a fructului copt, a ciresii transformate-n gem si peltelei de mure cu lavanda, desigur. Vinul prezinta corp rubensian, tanini rotunzi, alcool ascuns intocmai ca o frecventa dibace mixata de un inginer de sunet priceput, alte fructe negre, o pruna oachesa, piele tabacita, piper si vanilie. Falduri intregi. Spices. Avem azi un vin ce pur si simplu cere sa fie baut, de o complexitate prietenoasa si un final de remarcat.

Inchide review

Un vin ce provine dintr-o vie veche de peste 200 de ani, de unde îi vine și numele ”Bicento”, situată în regiunea Campania, mai... Deschide review

Un vin ce provine dintr-o vie veche de peste 200 de ani, de unde îi vine și numele ”Bicento”, situată în regiunea Campania, mai precis în Irpinia situată între Patermopoli și Taurasi. Un loc cu particularități unice datorate stratului de sol vulcanic ce s-a depus în urma erupției Vezuviului, bogat în nutrienți minerali, pe un substrat pietros ce conține calcar, sărac în argilă, pe care s-au produs vinuri încă din 700 BC. Clima Mediteraneeană completează terroir-ul și alături de producătorii care au ales să producă doar soiuri ”native” de pe cele 15ha pe care le exploatează avem ocazia să ne aflăm în fața unui vin provenit din 100% Aglianico îmbuteliat într-o sticlă ce singură cântărește mult peste vinul pe care îl conține, cu o etichetă prețioasă. Aromele intense sunt alcătuite din multe fructe negre - cireșe sălbatice, prune, coacăze, afine – dar și arome secundare de lemn dulce și ciocolată amară datorate celor 12 luni petrecute în baricuri. Un vin foarte bine structurat gustativ, cu o personalitate puternică, bine definită, un soi care conservă foarte bine aciditatea, echilibrată de taninurile ridicate și bine coapte. ”juicy” sau ”fleshy” aș zice că sunt două adjective ce definesc foarte bine gustul și pe care nu prea știu cum să le traduc, pentru primul suculent ar fi, iar pentru al doilea cărnos, însă în română sună ciudat. Este unul dintre soiurile mele preferate fiindcă prospețimea dată de aciditate compensează dulceața dată de gradul înalt de maturare al strugurilor, respectiv alcoolul de 15%. Vă las pe voi să-l asociați cu ce tipuri de carne doriți, eu mă gândesc că ar merge cu o bistecca fiorentina sau o tocană de oaie.

Inchide review

Recunosc, am căpătat de la o vreme o anumită teamă când văd un vin ce vine într-o sticlă din aia grea (pe principiul proverbului cu... Deschide review

Recunosc, am căpătat de la o vreme o anumită teamă când văd un vin ce vine într-o sticlă din aia grea (pe principiul proverbului cu gardul și leopardul), bașca mai e dotat cu „celebrele” puncte Maroni. Dar vinul din pahar mi-a spulberat repede micile prejudecăți. Eleganță, rotunjime, catifelare, echilibru... Nici n-are rost să vă plictisesc cu descriptori, cel mult aș putea adăuga că e genul ăla care-mi place la nebunie, în care aromele și gusturile vin în valuri. Da, o să fie perfect și alături de niscaiva cărnuri roșii (rafinate, da?), dar parcă mai curând merită savurat așa, pur și simplu, de poftă și plăcere. Doar să aveți un pic de grijă: fiecare gură o cere morțiș pe următoarea.

Inchide review

Revenim la Aglianico, acest strugure adus de greci in provincia Campania, sudul Italiei. Botezat Ellenico pana prin secolul 15, se remarca in Irpina,... Deschide review

Revenim la Aglianico, acest strugure adus de greci in provincia Campania, sudul Italiei. Botezat Ellenico pana prin secolul 15, se remarca in Irpina, aceasta 'placa de baza' a strugurilor din regiune. Ce gasim in sticla Nativ-ului, producatorul ce se bazeaza exclusiv pe strugurii nativi ai regiunii bucura si cere atentie. Ba cere si oleaca de aerare inainte. Eventual un 001 de la Riedel. Pentru muzica ampla si catifelata a aromelor primare, a fructului copt, a ciresii transformate-n gem si peltelei de mure cu lavanda, desigur. Vinul prezinta corp rubensian, tanini rotunzi, alcool ascuns intocmai ca o frecventa dibace mixata de un inginer de sunet priceput, alte fructe negre, o pruna oachesa, piele tabacita, piper si vanilie. Falduri intregi. Spices. Avem azi un vin ce pur si simplu cere sa fie baut, de o complexitate prietenoasa si un final de remarcat.

Inchide review

Un vin ce provine dintr-o vie veche de peste 200 de ani, de unde îi vine și numele ”Bicento”, situată în regiunea Campania, mai... Deschide review

Un vin ce provine dintr-o vie veche de peste 200 de ani, de unde îi vine și numele ”Bicento”, situată în regiunea Campania, mai precis în Irpinia situată între Patermopoli și Taurasi. Un loc cu particularități unice datorate stratului de sol vulcanic ce s-a depus în urma erupției Vezuviului, bogat în nutrienți minerali, pe un substrat pietros ce conține calcar, sărac în argilă, pe care s-au produs vinuri încă din 700 BC. Clima Mediteraneeană completează terroir-ul și alături de producătorii care au ales să producă doar soiuri ”native” de pe cele 15ha pe care le exploatează avem ocazia să ne aflăm în fața unui vin provenit din 100% Aglianico îmbuteliat într-o sticlă ce singură cântărește mult peste vinul pe care îl conține, cu o etichetă prețioasă. Aromele intense sunt alcătuite din multe fructe negre - cireșe sălbatice, prune, coacăze, afine – dar și arome secundare de lemn dulce și ciocolată amară datorate celor 12 luni petrecute în baricuri. Un vin foarte bine structurat gustativ, cu o personalitate puternică, bine definită, un soi care conservă foarte bine aciditatea, echilibrată de taninurile ridicate și bine coapte. ”juicy” sau ”fleshy” aș zice că sunt două adjective ce definesc foarte bine gustul și pe care nu prea știu cum să le traduc, pentru primul suculent ar fi, iar pentru al doilea cărnos, însă în română sună ciudat. Este unul dintre soiurile mele preferate fiindcă prospețimea dată de aciditate compensează dulceața dată de gradul înalt de maturare al strugurilor, respectiv alcoolul de 15%. Vă las pe voi să-l asociați cu ce tipuri de carne doriți, eu mă gândesc că ar merge cu o bistecca fiorentina sau o tocană de oaie.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

98 puncte Luca Maroni

Nativ este una dintre cele mai prestigioase podgorii din Italia, care apartine proprietarului nu mai putin cunoscutei Montemajor. Soiul in care exceleaza Nativ este Aglianico. Din strugurii crescuti in regiunea vulcanica a Campaniei, la poalele vulcanului Vezuviu, Mario Ecolino produce niste vinuri puternice si bogate, cu potential mare de pastrare, cateva dintre ele fiind adevarate vinuri de colectie.

Unul dintre aceste vinuri este Bicento, ce are o culoare rosu-purpuriu foarte inchis, aproape negru. Mirosul este incitant, ofera o gama concentrata de fructe negre coapte - prune, mure, afine, cirese si note picante de piper alb, vanilie si lemn dulce. Gustul este intens, stratificat, bogat, foarte bine structurat si extrem de bine echilibrat, in care aciditatea si taninii catifelati ofera un fundal minunat pentru fructozitatea densa a vinului. Se recomanda degustarea acestui vin alaturi de preparate din carne rosie sau cu sos de carne, vanat, gratar, confit de rata, ossobuco si branzeturi maturate sau dulci.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...