BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2013 Mastrojanni
92 puncte Robert Parker, 91 puncte Wine Enthusiast
Cu toate ca este un producator de vinuri tanar, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reusit sa castige intr-o perioada de timp relativ scurta nu numai respectul consumatorilor, dar si pe cel al competitorilor sai. Aparut in 1975, producatorul a intrat in atentia criticii internationale datorita filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenti ai regiunii in care activeaza. Investitiile realizate odata cu intrarea companiei in Grupul Illy nu au facut altceva decat sa ridice standardele la cote de “vin exceptional”.
Mastrojanni Brunello di Montalcino DOCG 2013 a petrecut o perioada de 36 de luni in butoaie mari de stejar, dupa imbuteliere, sticlele petrecand inca 6 luni in crama. Expresie clasica a soiului Sangiovese, vinul este construit in linii distincte, cu arome patrunzatoare. Este rotund si bogat, cu o expresie fructata frumoasa si opulenta. Gustul puternic si carnos etaleaza senzatii de cirese negre, paine prajita, cafea si anasone, cu taninuri coapte si solide. Este ideal alaturi de preparate pe baza de carne de vanat, miel, carnuri la gratar si branzeturi maturate.
92 puncte Robert Parker, 91 puncte Wine Enthusiast
Cu toate ca este un producator de vinuri tanar, comparativ cu alte crame din Toscana, Mastrojanni a reusit sa castige intr-o perioada de timp relativ scurta nu numai respectul consumatorilor, dar si pe cel al competitorilor sai. Aparut in 1975, producatorul a intrat in atentia criticii internationale datorita filosofiei sale de vinificare, fiind considerat unul dintre cei mai buni exponenti ai regiunii in care activeaza. Investitiile realizate odata cu intrarea companiei in Grupul Illy nu au facut altceva decat sa ridice standardele la cote de “vin exceptional”.
Mastrojanni Brunello di Montalcino DOCG 2013 a petrecut o perioada de 36 de luni in butoaie mari de stejar, dupa imbuteliere, sticlele petrecand inca 6 luni in crama. Expresie clasica a soiului Sangiovese, vinul este construit in linii distincte, cu arome patrunzatoare. Este rotund si bogat, cu o expresie fructata frumoasa si opulenta. Gustul puternic si carnos etaleaza senzatii de cirese negre, paine prajita, cafea si anasone, cu taninuri coapte si solide. Este ideal alaturi de preparate pe baza de carne de vanat, miel, carnuri la gratar si branzeturi maturate.