C'EST SOIR - BUSUIOACA DE BOHOTIN DEMIDULCE 2019 Crama Hermeziu
Mundus Vini 2020 - Medalie de Argint
Crama Hermeziu isi incepe activitatea in anul 2006, cultivand pe cele 132 de hectare de teren soiuri precum Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Busuioaca de Bohotin. Hermeziu era numele de fata al mamei lui Costache Negruzzi, vibratia acestei familii regasindu-se, inca, pe aceste teritorii unde se produc vinuri premiate, cu o foarte buna aciditate naturala. Busuioaca de Bohotin demidulce din colectia C'est Soir este maturata timp de 4 luni in recipienti de inox, la temperatura controlata. Are o culoare roz deschis, limpede si o aroma placuta, specifica soiului, de pere si trandafiri. Gustul este placut, echilibrat, desi cu rest de zahar, avand aciditate sustinuta. Prospetimea accentuata il face potrivit pentru branzeturi grase, ficat de pui sau deserturi pe baza de ciocolata. Temperatura recomandata de servire este de 7-9 °C. Este perfect de baut acum sau peste inca un an-doi.
Mundus Vini 2020 - Medalie de Argint
Crama Hermeziu isi incepe activitatea in anul 2006, cultivand pe cele 132 de hectare de teren soiuri precum Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Busuioaca de Bohotin. Hermeziu era numele de fata al mamei lui Costache Negruzzi, vibratia acestei familii regasindu-se, inca, pe aceste teritorii unde se produc vinuri premiate, cu o foarte buna aciditate naturala. Busuioaca de Bohotin demidulce din colectia C'est Soir este maturata timp de 4 luni in recipienti de inox, la temperatura controlata. Are o culoare roz deschis, limpede si o aroma placuta, specifica soiului, de pere si trandafiri. Gustul este placut, echilibrat, desi cu rest de zahar, avand aciditate sustinuta. Prospetimea accentuata il face potrivit pentru branzeturi grase, ficat de pui sau deserturi pe baza de ciocolata. Temperatura recomandata de servire este de 7-9 °C. Este perfect de baut acum sau peste inca un an-doi.