CAII DE LA LETEA SPUMANT ALIGOTE 2023 Viticola Sarica Niculitel
- BRUT
- ALB
- SPUMANT
- 750ML
- ALIGOTE
- 12%
- ROMANIA
Situată lângă dealurile Săricii și ale Niculițelului, în cea mai veche podgorie din Dobrogea, crama Via Viticola se întinde pe 400 de hectare pe care sunt cultivate soiuri de viță-de-vie precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay și Fetească Neagră. Vinurile sale sunt complexe și reprezentative pentru terroir-ul de la marginea Deltei. Vinurile "Caii de la Letea" sunt dedicate celor care apreciază momentele autentice, iar "de viță liberă" nu este doar o expresie, ci o invitație de a celebra libertatea și de a ne bucura de clipele importante. Vinul de astăzi, Caii de la Letea Vol. I Aligote, este un vin spumant galben pai strălucitor, cu un perlaj fin și spumă compactă. Nasul este parfumat cu note de fructe verzi, citrice și flori albe de câmp, iar gustul este proaspăt, cu o aciditate frumos echilibrată, mineral, persistent și elegant. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 8-10°C, ideal alături de aperitive, pește, brânzeturi proaspete, deserturi cu frișcă sau savurat simplu.
-
55Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
Situată lângă dealurile Săricii și ale Niculițelului, în cea mai veche podgorie din Dobrogea, crama Via Viticola se întinde pe 400 de hectare pe care sunt cultivate soiuri de viță-de-vie precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay și Fetească Neagră. Vinurile sale sunt complexe și reprezentative pentru terroir-ul de la marginea Deltei. Vinurile "Caii de la Letea" sunt dedicate celor care apreciază momentele autentice, iar "de viță liberă" nu este doar o expresie, ci o invitație de a celebra libertatea și de a ne bucura de clipele importante. Vinul de astăzi, Caii de la Letea Vol. I Aligote, este un vin spumant galben pai strălucitor, cu un perlaj fin și spumă compactă. Nasul este parfumat cu note de fructe verzi, citrice și flori albe de câmp, iar gustul este proaspăt, cu o aciditate frumos echilibrată, mineral, persistent și elegant. Se recomandă a fi servit la o temperatură de 8-10°C, ideal alături de aperitive, pește, brânzeturi proaspete, deserturi cu frișcă sau savurat simplu.