CAII DE LA LETEA SPUMANT BABEASCA NEAGRA 2023 Viticola Sarica Niculitel
- BRUT
- ROZE
- SPUMANT
- 750ML
- BABEASCA NEAGRA
- 12%
- ROMANIA
Situată lângă dealurile Săricii și Niculițelului, crama Via Viticola se întinde pe 400 de hectare în cea mai veche podgorie din Dobrogea, cultivând soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay și Fetească Neagră. Vinurile sale sunt complexe și reflectă terroir-ul de la marginea Deltei. Colecția "Caii de la Letea" celebrează momentele autentice și invită la bucuria libertății și a clipei prezente. Băbeasca Neagră este un vin spumant rosé neobișnuit, de mare rafinament, intrigant și tentant, cu arome proaspete și parfumate. Vinificarea se realizează din struguri prețioși de Babeasca Neagră, iar culoarea sa strălucitoare amintește de o petală de trandafir. Spuma este ușoară, cu reflexe violet, iar perlajul fin, de intensitate medie, se bucură de o persistență excelentă. Mirosul încântă cu note de violete, trandafiri sălbatici, mere aurii și o adiere de salvie, iar gustul armonios și proaspăt dezvăluie nuanțe de zmeură, merișoare și migdale dulci. Se servește la o temperatură de 8-10°C, fiind excelent ca aperitiv, alături de fructe de mare prăjite sau la grătar, aperitive tip mezze sau deserturi cu fructe și frișcă.
-
55Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
Situată lângă dealurile Săricii și Niculițelului, crama Via Viticola se întinde pe 400 de hectare în cea mai veche podgorie din Dobrogea, cultivând soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay și Fetească Neagră. Vinurile sale sunt complexe și reflectă terroir-ul de la marginea Deltei. Colecția "Caii de la Letea" celebrează momentele autentice și invită la bucuria libertății și a clipei prezente. Băbeasca Neagră este un vin spumant rosé neobișnuit, de mare rafinament, intrigant și tentant, cu arome proaspete și parfumate. Vinificarea se realizează din struguri prețioși de Babeasca Neagră, iar culoarea sa strălucitoare amintește de o petală de trandafir. Spuma este ușoară, cu reflexe violet, iar perlajul fin, de intensitate medie, se bucură de o persistență excelentă. Mirosul încântă cu note de violete, trandafiri sălbatici, mere aurii și o adiere de salvie, iar gustul armonios și proaspăt dezvăluie nuanțe de zmeură, merișoare și migdale dulci. Se servește la o temperatură de 8-10°C, fiind excelent ca aperitiv, alături de fructe de mare prăjite sau la grătar, aperitive tip mezze sau deserturi cu fructe și frișcă.