Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

CAPITEL NICALO 2019 Tedeschi

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Sorin Stelian
Sorin Stelian

Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un... Deschide review

Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un vin echilibrat, ce amesteca aromatic notele de fructe mature cu nuante ierboase si taninuri prietenoase.

Inchide review

Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un... Deschide review

Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un “Baby Amarone” realizat din struguri de Corvina, Corvinone, Rondinella, Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella, deshidratati 30 de zile inainte de presare. Dupa un an si jumatate de maturare in baricuri de stejar, culoarea vinului este visiniu inchis, textura compacta, iar nasul a devenit complex, cu prune uscate, smochine, condimente exotice si lemn afumat. Corpul este plin, extractiv, cu taninuri dulci si alcool bine integrat. Gustul este direct si are in prim plan fructele negre supracoapte, urmate in secundar de vanilie, tabac si trufe. Postgustul foarte lung, amplu si vibrant, are note dulci-amarui, condimentate. Trebuie oxigenat cel putin 2 ore si apoi servit la o temperatura de maxim 18 grade. Un vin care demonstreaza, daca mai era nevoie, ce potential fabulos au soiurile din regiunea italiana Valpolicella. Se asorteaza de minune cu carnea de vanat, dar poate sa fie servit si dupa masa, pentru meditatie si rasfat.

Inchide review

Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si... Deschide review

Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si atenta a strugurilor (appassimento) face posibil corpul atat de robust al sus-mentionatului vin. Din aceasta cauza, un Valpolicella Classico poate sa contrarieze, in special la prima intalnire, pentru ca e caracterizat in principal de prospetime si corp suplu. Exemplarul de azi beneficiaza si el de un appassimento foarte scurt, imprumutand un pic din notele de fruct supracopt ale fratelui mai mare. Insa asemanarea se opreste aici - aromele marseaza pe prospetime, corpul e de maratonist iar structura de tanini densa si fina. Un pic de aer, o scurta odihna in frigider, si e gata sa ajute atat degustatorii insetati, cat si pe cei infometati.

Inchide review

Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un... Deschide review

Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un vin echilibrat, ce amesteca aromatic notele de fructe mature cu nuante ierboase si taninuri prietenoase.

Inchide review

Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un... Deschide review

Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un “Baby Amarone” realizat din struguri de Corvina, Corvinone, Rondinella, Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella, deshidratati 30 de zile inainte de presare. Dupa un an si jumatate de maturare in baricuri de stejar, culoarea vinului este visiniu inchis, textura compacta, iar nasul a devenit complex, cu prune uscate, smochine, condimente exotice si lemn afumat. Corpul este plin, extractiv, cu taninuri dulci si alcool bine integrat. Gustul este direct si are in prim plan fructele negre supracoapte, urmate in secundar de vanilie, tabac si trufe. Postgustul foarte lung, amplu si vibrant, are note dulci-amarui, condimentate. Trebuie oxigenat cel putin 2 ore si apoi servit la o temperatura de maxim 18 grade. Un vin care demonstreaza, daca mai era nevoie, ce potential fabulos au soiurile din regiunea italiana Valpolicella. Se asorteaza de minune cu carnea de vanat, dar poate sa fie servit si dupa masa, pentru meditatie si rasfat.

Inchide review

Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si... Deschide review

Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si atenta a strugurilor (appassimento) face posibil corpul atat de robust al sus-mentionatului vin. Din aceasta cauza, un Valpolicella Classico poate sa contrarieze, in special la prima intalnire, pentru ca e caracterizat in principal de prospetime si corp suplu. Exemplarul de azi beneficiaza si el de un appassimento foarte scurt, imprumutand un pic din notele de fruct supracopt ale fratelui mai mare. Insa asemanarea se opreste aici - aromele marseaza pe prospetime, corpul e de maratonist iar structura de tanini densa si fina. Un pic de aer, o scurta odihna in frigider, si e gata sa ajute atat degustatorii insetati, cat si pe cei infometati.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling

Nicolo Tedeschi, personalitate renumita pentru talentul si statutul sau moral, a fondat in 1824, in regiunea Valpolicella compania care si astazi ii poarta numele. Capitel Nicalo 2019 este una dintre cele mai bune etichete produse aici, un vin unic in regiune. Este un vin rosu corpolent si suculent, cu aroma complexa de prune, cafea, cirese negre, un blend de 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella si cate putin din soiurile Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella. Usor astringent, acest vin cu infatisare de cavaler in mantie rubinie, isi dezvaluie taninurile robuste, semet, fara ocolisuri, surprinzandu-te in mod placut. Finalul este sec, potrivit pentru o gama larga de preparate consistente cu carne sau preparate cu specific meditereanean.

CAPITEL NICALO 2019
  • 85
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
85
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Sorin Stelian
Sorin Stelian

Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un... Deschide review

Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un vin echilibrat, ce amesteca aromatic notele de fructe mature cu nuante ierboase si taninuri prietenoase.

Inchide review

Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un... Deschide review

Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un “Baby Amarone” realizat din struguri de Corvina, Corvinone, Rondinella, Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella, deshidratati 30 de zile inainte de presare. Dupa un an si jumatate de maturare in baricuri de stejar, culoarea vinului este visiniu inchis, textura compacta, iar nasul a devenit complex, cu prune uscate, smochine, condimente exotice si lemn afumat. Corpul este plin, extractiv, cu taninuri dulci si alcool bine integrat. Gustul este direct si are in prim plan fructele negre supracoapte, urmate in secundar de vanilie, tabac si trufe. Postgustul foarte lung, amplu si vibrant, are note dulci-amarui, condimentate. Trebuie oxigenat cel putin 2 ore si apoi servit la o temperatura de maxim 18 grade. Un vin care demonstreaza, daca mai era nevoie, ce potential fabulos au soiurile din regiunea italiana Valpolicella. Se asorteaza de minune cu carnea de vanat, dar poate sa fie servit si dupa masa, pentru meditatie si rasfat.

Inchide review

Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si... Deschide review

Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si atenta a strugurilor (appassimento) face posibil corpul atat de robust al sus-mentionatului vin. Din aceasta cauza, un Valpolicella Classico poate sa contrarieze, in special la prima intalnire, pentru ca e caracterizat in principal de prospetime si corp suplu. Exemplarul de azi beneficiaza si el de un appassimento foarte scurt, imprumutand un pic din notele de fruct supracopt ale fratelui mai mare. Insa asemanarea se opreste aici - aromele marseaza pe prospetime, corpul e de maratonist iar structura de tanini densa si fina. Un pic de aer, o scurta odihna in frigider, si e gata sa ajute atat degustatorii insetati, cat si pe cei infometati.

Inchide review

Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un... Deschide review

Capitel Nicalo vine astazi cu un an nou de recolta si o eticheta noua. Continutul sticlei este insa destul de similar cu cel din recoltele anterioare, un vin echilibrat, ce amesteca aromatic notele de fructe mature cu nuante ierboase si taninuri prietenoase.

Inchide review

Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un... Deschide review

Nu in fiecare zi te intalnesti cu un cupaj din 7 soiuri italiene vinificate dupa tehnica “Appassimento”. Capitel dei Nicalo este un “Baby Amarone” realizat din struguri de Corvina, Corvinone, Rondinella, Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella, deshidratati 30 de zile inainte de presare. Dupa un an si jumatate de maturare in baricuri de stejar, culoarea vinului este visiniu inchis, textura compacta, iar nasul a devenit complex, cu prune uscate, smochine, condimente exotice si lemn afumat. Corpul este plin, extractiv, cu taninuri dulci si alcool bine integrat. Gustul este direct si are in prim plan fructele negre supracoapte, urmate in secundar de vanilie, tabac si trufe. Postgustul foarte lung, amplu si vibrant, are note dulci-amarui, condimentate. Trebuie oxigenat cel putin 2 ore si apoi servit la o temperatura de maxim 18 grade. Un vin care demonstreaza, daca mai era nevoie, ce potential fabulos au soiurile din regiunea italiana Valpolicella. Se asorteaza de minune cu carnea de vanat, dar poate sa fie servit si dupa masa, pentru meditatie si rasfat.

Inchide review

Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si... Deschide review

Desi acest lucru nu e tocmai evident cand incerci un Amarone, Valpolicella e de fapt o zona mai degraba racoroasa si ploioasa; doar uscarea indelunga si atenta a strugurilor (appassimento) face posibil corpul atat de robust al sus-mentionatului vin. Din aceasta cauza, un Valpolicella Classico poate sa contrarieze, in special la prima intalnire, pentru ca e caracterizat in principal de prospetime si corp suplu. Exemplarul de azi beneficiaza si el de un appassimento foarte scurt, imprumutand un pic din notele de fruct supracopt ale fratelui mai mare. Insa asemanarea se opreste aici - aromele marseaza pe prospetime, corpul e de maratonist iar structura de tanini densa si fina. Un pic de aer, o scurta odihna in frigider, si e gata sa ajute atat degustatorii insetati, cat si pe cei infometati.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

92 puncte James Suckling

Nicolo Tedeschi, personalitate renumita pentru talentul si statutul sau moral, a fondat in 1824, in regiunea Valpolicella compania care si astazi ii poarta numele. Capitel Nicalo 2019 este una dintre cele mai bune etichete produse aici, un vin unic in regiune. Este un vin rosu corpolent si suculent, cu aroma complexa de prune, cafea, cirese negre, un blend de 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella si cate putin din soiurile Rossignola, Oseleta, Negrara si Dindarella. Usor astringent, acest vin cu infatisare de cavaler in mantie rubinie, isi dezvaluie taninurile robuste, semet, fara ocolisuri, surprinzandu-te in mod placut. Finalul este sec, potrivit pentru o gama larga de preparate consistente cu carne sau preparate cu specific meditereanean.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...