CASAMATTA 2016 Bibi Graetz
Pentru Bibi Graetz, procesul de vinificatie se aseamana foarte mult cu o forma de arta. Bibi isi doreste sa produca vinuri elegante, care sa celebreze frumusetea naturala, iar faptul ca fiecare sticla de vin este finisata manual, prin modele pictate chiar de el dovedeste acest lucru. Istoria Bibi Graetz in acest domeniu incepe undeva in anii ’50 cand bunicul sau s-a mutat din Israel in Vincigliata, un orasel de langa Florenta. Familia a plantat acolo vita de vie, iar de aici pana la crearea unei adevarate crame nu a fost decat un pas. Recomandarea noastra de astazi, Casamatta Rosso 2016, este un vin rosu, realizat din struguri Sangiovese. Olfactiv, vinul aduce in prim plan note de visine, coacaze negre si condimente, in vreme ce gustul abunda in arome fructate, cu taninuri catifelate. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de barbeque, branzeturi maturate, preparate din miel, porc sau vita.
Pentru Bibi Graetz, procesul de vinificatie se aseamana foarte mult cu o forma de arta. Bibi isi doreste sa produca vinuri elegante, care sa celebreze frumusetea naturala, iar faptul ca fiecare sticla de vin este finisata manual, prin modele pictate chiar de el dovedeste acest lucru. Istoria Bibi Graetz in acest domeniu incepe undeva in anii ’50 cand bunicul sau s-a mutat din Israel in Vincigliata, un orasel de langa Florenta. Familia a plantat acolo vita de vie, iar de aici pana la crearea unei adevarate crame nu a fost decat un pas. Recomandarea noastra de astazi, Casamatta Rosso 2016, este un vin rosu, realizat din struguri Sangiovese. Olfactiv, vinul aduce in prim plan note de visine, coacaze negre si condimente, in vreme ce gustul abunda in arome fructate, cu taninuri catifelate. Se recomanda degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alaturi de barbeque, branzeturi maturate, preparate din miel, porc sau vita.