Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

Castello di Solicchiata SECONDO 2010 Castello di Solicchiata

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • 13,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Robert Parker
Robert Parker
Răzvan Avram
Răzvan Avram

Un vin care pune niste mici probleme. Pe de o parte, este suficinent de avansat in varsta, cat sa-l aprecizi ca pe un vin matur (13 ani!), pe de alta,... Deschide review

Un vin care pune niste mici probleme. Pe de o parte, este suficinent de avansat in varsta, cat sa-l aprecizi ca pe un vin matur (13 ani!), pe de alta, doar – si destul de vag – culoarea si aromele tertiare, inainte de aerisire, i-ar trada varsta. Nasul initial este dominat de gemuri si fructe confiate, ciocolata neagra, un pic de fum si ceva capsune bine coapte, insa se mai deschide apoi, incet, spre fructe de padure, cirese negre si nuante fine de pudra de cacao, caramel si spuma de espresso. Desi, aromatic, are nuante pronuntate provenite din interactiunea cu lemnul, gustul este inca proasptat, cu aciditate inca vie, putin picant, plin de fruct, surprinzator de vivace pentru varsta sa si cu un potential de invechire de macar inca 3-5 ani, daca nu mai mult. In fapt, atat de viu si tanar, incat merge mai degraba alaturi de niste carnuri – carnati, pastrame sau un gulas serios, decat singur. Dar nu e bai nici daca-l incercati si ca atare...

Inchide review

Secondo al celor de la Castello Solicchiata, din Sicilia, este o surpriza in stil Bordeaux, o dovada a experientei producatorului din sudul Italiei cu... Deschide review

Secondo al celor de la Castello Solicchiata, din Sicilia, este o surpriza in stil Bordeaux, o dovada a experientei producatorului din sudul Italiei cu astfel de soiuri de struguri. Aromele complexe si evoluate includ note tertiare de pamant reavan si piele tabacita, subtile note datorate maturarii timp de 2 ani in baric, plus o doza subtila de arome de fructe coapte, dulci, completand cu armonie profilul aromatic. Masiv odata, acum ceva mai suav, vinul isi arata caracterul echilibrat si structurat in stil frantuzesc.

Inchide review

The Castello Solicchiata 2010 Sicilia Barone Spitaleri Secondo is a delightful surprise. This "second" wine sees fruit sourced from across... Deschide review

The Castello Solicchiata 2010 Sicilia Barone Spitaleri Secondo is a delightful surprise. This "second" wine sees fruit sourced from across high-elevation vineyards on the slopes of Mt. Etna, ranging from 300 to 1,000 meters above sea level. Planted in terraces with volcanic stone drywalls hand-built in the 1850s with shallow topsoil, the vineyards are surrounded by forests and areas of green that act like lungs to keep this special microclimate cool and ventilated. Rich in minerals, these soils give the wine an electric quality with a lot of punchy life that transcends the age of this bottle. The natural acidity in this blend of 80% Cabernet Franc, 10% Merlot and 10% Cabernet Sauvignon is noted. As are the wine's aromas of tart cherry, wild mountain herb and toasted chestnut. Aging occurs in neutral botte and barrique, and the wine ends with fine and silky sensations. Some 5,000 bottles were made.

Inchide review

Un cupaj in stil bordelez, din Cabernet Franc (80%), Cabernet Sauvignon (10%) si Merlot (10%), obtinut din struguri cultivati pe panta sud-vestica a... Deschide review

Un cupaj in stil bordelez, din Cabernet Franc (80%), Cabernet Sauvignon (10%) si Merlot (10%), obtinut din struguri cultivati pe panta sud-vestica a vulcanului sicilian Etna, la 800 de metri altitudine. Un vin produs din vii vechi, maturat 2 ani in baricuri de stejar frantuzesc si inca 3 ani in sticla, complex si sofisticat, ajuns intr-un varf absolut de forma. Culoare visiniu inchis cu o fina tenta caramizie si nas opulent, cu fructe negre confiate, violete si note de grafit. Corp masiv, taninuri ferme si bine structurate, aciditate vie si alcool perfect integrat (13,5%). Gust multistratificat, cu visine supracoapte, cirese negre si mure, peste care se adauga senzatii de tabac, pielarie si praf de cacao. Postgust lung si intens, cu impresii de lemn dulce, menta si anason.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

93 puncte Robert Parker

Crama Feudi Barone Spitaleri a fost fondată de Felice Spitaleri în 1852, fiind prima cramă recunoscută de către Majestatea sa Regală, Regele Italiei, fiind totodată şi prima cramă care a creat primul Bordeaux Blend italian. Astăzi, proprietatea cultivă soiurile Cabernet Franc, Merlot şi Cabernet Sauvignon. Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2010 este un vin roşu rubiniu intens cu tente de granat, inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux. Notele olfactive de gem de prune, cafea şi cacao sunt urmate pe palat de taninuri coapte şi bogate, care îl fac încă şi mai catifelat. De savurat la 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne roşie sau brânzeturi maturate.

Castello di Solicchiata SECONDO 2010
  • 113
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
113
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Nicuşor Cazan
Nicuşor Cazan
Robert Parker
Robert Parker
Răzvan Avram
Răzvan Avram

Un vin care pune niste mici probleme. Pe de o parte, este suficinent de avansat in varsta, cat sa-l aprecizi ca pe un vin matur (13 ani!), pe de alta,... Deschide review

Un vin care pune niste mici probleme. Pe de o parte, este suficinent de avansat in varsta, cat sa-l aprecizi ca pe un vin matur (13 ani!), pe de alta, doar – si destul de vag – culoarea si aromele tertiare, inainte de aerisire, i-ar trada varsta. Nasul initial este dominat de gemuri si fructe confiate, ciocolata neagra, un pic de fum si ceva capsune bine coapte, insa se mai deschide apoi, incet, spre fructe de padure, cirese negre si nuante fine de pudra de cacao, caramel si spuma de espresso. Desi, aromatic, are nuante pronuntate provenite din interactiunea cu lemnul, gustul este inca proasptat, cu aciditate inca vie, putin picant, plin de fruct, surprinzator de vivace pentru varsta sa si cu un potential de invechire de macar inca 3-5 ani, daca nu mai mult. In fapt, atat de viu si tanar, incat merge mai degraba alaturi de niste carnuri – carnati, pastrame sau un gulas serios, decat singur. Dar nu e bai nici daca-l incercati si ca atare...

Inchide review

Secondo al celor de la Castello Solicchiata, din Sicilia, este o surpriza in stil Bordeaux, o dovada a experientei producatorului din sudul Italiei cu... Deschide review

Secondo al celor de la Castello Solicchiata, din Sicilia, este o surpriza in stil Bordeaux, o dovada a experientei producatorului din sudul Italiei cu astfel de soiuri de struguri. Aromele complexe si evoluate includ note tertiare de pamant reavan si piele tabacita, subtile note datorate maturarii timp de 2 ani in baric, plus o doza subtila de arome de fructe coapte, dulci, completand cu armonie profilul aromatic. Masiv odata, acum ceva mai suav, vinul isi arata caracterul echilibrat si structurat in stil frantuzesc.

Inchide review

The Castello Solicchiata 2010 Sicilia Barone Spitaleri Secondo is a delightful surprise. This "second" wine sees fruit sourced from across... Deschide review

The Castello Solicchiata 2010 Sicilia Barone Spitaleri Secondo is a delightful surprise. This "second" wine sees fruit sourced from across high-elevation vineyards on the slopes of Mt. Etna, ranging from 300 to 1,000 meters above sea level. Planted in terraces with volcanic stone drywalls hand-built in the 1850s with shallow topsoil, the vineyards are surrounded by forests and areas of green that act like lungs to keep this special microclimate cool and ventilated. Rich in minerals, these soils give the wine an electric quality with a lot of punchy life that transcends the age of this bottle. The natural acidity in this blend of 80% Cabernet Franc, 10% Merlot and 10% Cabernet Sauvignon is noted. As are the wine's aromas of tart cherry, wild mountain herb and toasted chestnut. Aging occurs in neutral botte and barrique, and the wine ends with fine and silky sensations. Some 5,000 bottles were made.

Inchide review

Un cupaj in stil bordelez, din Cabernet Franc (80%), Cabernet Sauvignon (10%) si Merlot (10%), obtinut din struguri cultivati pe panta sud-vestica a... Deschide review

Un cupaj in stil bordelez, din Cabernet Franc (80%), Cabernet Sauvignon (10%) si Merlot (10%), obtinut din struguri cultivati pe panta sud-vestica a vulcanului sicilian Etna, la 800 de metri altitudine. Un vin produs din vii vechi, maturat 2 ani in baricuri de stejar frantuzesc si inca 3 ani in sticla, complex si sofisticat, ajuns intr-un varf absolut de forma. Culoare visiniu inchis cu o fina tenta caramizie si nas opulent, cu fructe negre confiate, violete si note de grafit. Corp masiv, taninuri ferme si bine structurate, aciditate vie si alcool perfect integrat (13,5%). Gust multistratificat, cu visine supracoapte, cirese negre si mure, peste care se adauga senzatii de tabac, pielarie si praf de cacao. Postgust lung si intens, cu impresii de lemn dulce, menta si anason.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

93 puncte Robert Parker

Crama Feudi Barone Spitaleri a fost fondată de Felice Spitaleri în 1852, fiind prima cramă recunoscută de către Majestatea sa Regală, Regele Italiei, fiind totodată şi prima cramă care a creat primul Bordeaux Blend italian. Astăzi, proprietatea cultivă soiurile Cabernet Franc, Merlot şi Cabernet Sauvignon. Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2010 este un vin roşu rubiniu intens cu tente de granat, inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux. Notele olfactive de gem de prune, cafea şi cacao sunt urmate pe palat de taninuri coapte şi bogate, care îl fac încă şi mai catifelat. De savurat la 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne roşie sau brânzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...