Un vin care pune niste mici probleme. Pe de o parte, este suficinent de avansat in varsta, cat sa-l aprecizi ca pe un vin matur (13 ani!), pe de alta,...
Deschide review
Un vin care pune niste mici probleme. Pe de o parte, este suficinent de avansat in varsta, cat sa-l aprecizi ca pe un vin matur (13 ani!), pe de alta, doar – si destul de vag – culoarea si aromele tertiare, inainte de aerisire, i-ar trada varsta. Nasul initial este dominat de gemuri si fructe confiate, ciocolata neagra, un pic de fum si ceva capsune bine coapte, insa se mai deschide apoi, incet, spre fructe de padure, cirese negre si nuante fine de pudra de cacao, caramel si spuma de espresso. Desi, aromatic, are nuante pronuntate provenite din interactiunea cu lemnul, gustul este inca proasptat, cu aciditate inca vie, putin picant, plin de fruct, surprinzator de vivace pentru varsta sa si cu un potential de invechire de macar inca 3-5 ani, daca nu mai mult. In fapt, atat de viu si tanar, incat merge mai degraba alaturi de niste carnuri – carnati, pastrame sau un gulas serios, decat singur. Dar nu e bai nici daca-l incercati si ca atare...
Inchide review
Secondo al celor de la Castello Solicchiata, din Sicilia, este o surpriza in stil Bordeaux, o dovada a experientei producatorului din sudul Italiei cu...
Deschide review
Secondo al celor de la Castello Solicchiata, din Sicilia, este o surpriza in stil Bordeaux, o dovada a experientei producatorului din sudul Italiei cu astfel de soiuri de struguri. Aromele complexe si evoluate includ note tertiare de pamant reavan si piele tabacita, subtile note datorate maturarii timp de 2 ani in baric, plus o doza subtila de arome de fructe coapte, dulci, completand cu armonie profilul aromatic. Masiv odata, acum ceva mai suav, vinul isi arata caracterul echilibrat si structurat in stil frantuzesc.
Inchide review
The Castello Solicchiata 2010 Sicilia Barone Spitaleri Secondo is a delightful surprise. This "second" wine sees fruit sourced from across...
Deschide review
The Castello Solicchiata 2010 Sicilia Barone Spitaleri Secondo is a delightful surprise. This "second" wine sees fruit sourced from across high-elevation vineyards on the slopes of Mt. Etna, ranging from 300 to 1,000 meters above sea level. Planted in terraces with volcanic stone drywalls hand-built in the 1850s with shallow topsoil, the vineyards are surrounded by forests and areas of green that act like lungs to keep this special microclimate cool and ventilated. Rich in minerals, these soils give the wine an electric quality with a lot of punchy life that transcends the age of this bottle. The natural acidity in this blend of 80% Cabernet Franc, 10% Merlot and 10% Cabernet Sauvignon is noted. As are the wine's aromas of tart cherry, wild mountain herb and toasted chestnut. Aging occurs in neutral botte and barrique, and the wine ends with fine and silky sensations. Some 5,000 bottles were made.
Inchide review
Un cupaj in stil bordelez, din Cabernet Franc (80%), Cabernet Sauvignon (10%) si Merlot (10%), obtinut din struguri cultivati pe panta sud-vestica a...
Deschide review
Un cupaj in stil bordelez, din Cabernet Franc (80%), Cabernet Sauvignon (10%) si Merlot (10%), obtinut din struguri cultivati pe panta sud-vestica a vulcanului sicilian Etna, la 800 de metri altitudine. Un vin produs din vii vechi, maturat 2 ani in baricuri de stejar frantuzesc si inca 3 ani in sticla, complex si sofisticat, ajuns intr-un varf absolut de forma. Culoare visiniu inchis cu o fina tenta caramizie si nas opulent, cu fructe negre confiate, violete si note de grafit. Corp masiv, taninuri ferme si bine structurate, aciditate vie si alcool perfect integrat (13,5%). Gust multistratificat, cu visine supracoapte, cirese negre si mure, peste care se adauga senzatii de tabac, pielarie si praf de cacao. Postgust lung si intens, cu impresii de lemn dulce, menta si anason.
Inchide review