Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

🏅 Cele mai vândute 10 vinuri în 2024
⚡ Black Friday continua!

CASTELLO DI SOLICCHIATA SECONDO 2012 Crama Feudi Barone Spitaleri

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Sorin Stelian
Sorin Stelian

Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezență în prima... Deschide review

Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezență în prima echipă. Vine din Sicilia, îmbrăcat în tonuri rubiniu-granat și ne îmbie cu parfumuri ce pășesc printre nuanțe de gem, cafea, note pământoase și tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structură bună așa cum o are acest Secondo, iar regiştrii din care provin acestea poartă titluri precum: violetă, alune prăjite și prune. Are o lungime bună și, în opinia mea, se potrivește mănușă la un platou cu brânzeturi alese.

Inchide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că... Deschide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că produce vin din sec 14, însă bazele domeniului așa cum îl vedem acum sunt puse undeva la jumătatea secolului XIX, în urma unei vizite în Bordeaux a lui Felice Spitaleri, baronul de Solicchiata de la acea vreme. Îndrăgostit de blendurile bordolese acesta plantează struguri specifici, chiar dacă randamentul la hectar comparativ cu soiurile locale este mult mai mic. În acest vin ne întâlnim cu Cabernet Franc 80% și câte 10% Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin care te impresionează în primul rând prin vechime, este 2012, un an bun și călduros în Europa. Altitudinea de 800m de pe versantul de sud-vest al Etnei și solul vulcanic au imprimat vinului caracteristici specifice, o concentrație ridicată de fructe, prune, coacăze, cireșe sălbatice negre, mure, foarte coapte, unele deja confiate. Strugurii au fost fermentați și macerați în budane de lemn, după care vinul a petrecut 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc, urmat de o învechire de 3 ani în sticlă înainte de a fi scos pe piață. Drept urmare alături de fructe găsim cerneală, fum, ciocolată, cafea și balsamico, o complexitate aromatică rar întâlnită. Vinul are o structură zveltă, bine definită, cu multă fibră, taninuri coapte, moi și catifelate, echilibrate de o fructuozitate încă prezentă cu finish de ardei gras condimentat și persistent. Un vin vibrant, pe care ți l-ai dori alături de miel sau orice carne grasă, dar fiindcă ne pregătim de sărbătorile pascale, un vin ușor de asociat cu drob, ouă și friptura de miel.

Inchide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar... Deschide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar că - ce să vezi! - vinul de azi nu e nici pe departe un super-toscan. Da, e făcut din două soiuri bordoleze: Merlot și Cabernet Franc, cu maturare îndelungată în baricuri de stejar aflate la a doua folosire, dar originea i-o găsim pe pantele de la poalele muntelui Etna, la o altitudine de cam 800 de metri. Nu am să vă plictisesc cu prea multe note de degustare, doar vă zic că e o plăcere sa încerc un vin bine făcut aflat în stadiul ăsta de evoluție, undeva între prospețime și maturitate, cu o structură de taninuri atât de solidă, și totusi suculent, ba chiar un pic lejer. Absolut recomandabil!

Inchide review

Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezență în prima... Deschide review

Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezență în prima echipă. Vine din Sicilia, îmbrăcat în tonuri rubiniu-granat și ne îmbie cu parfumuri ce pășesc printre nuanțe de gem, cafea, note pământoase și tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structură bună așa cum o are acest Secondo, iar regiştrii din care provin acestea poartă titluri precum: violetă, alune prăjite și prune. Are o lungime bună și, în opinia mea, se potrivește mănușă la un platou cu brânzeturi alese.

Inchide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că... Deschide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că produce vin din sec 14, însă bazele domeniului așa cum îl vedem acum sunt puse undeva la jumătatea secolului XIX, în urma unei vizite în Bordeaux a lui Felice Spitaleri, baronul de Solicchiata de la acea vreme. Îndrăgostit de blendurile bordolese acesta plantează struguri specifici, chiar dacă randamentul la hectar comparativ cu soiurile locale este mult mai mic. În acest vin ne întâlnim cu Cabernet Franc 80% și câte 10% Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin care te impresionează în primul rând prin vechime, este 2012, un an bun și călduros în Europa. Altitudinea de 800m de pe versantul de sud-vest al Etnei și solul vulcanic au imprimat vinului caracteristici specifice, o concentrație ridicată de fructe, prune, coacăze, cireșe sălbatice negre, mure, foarte coapte, unele deja confiate. Strugurii au fost fermentați și macerați în budane de lemn, după care vinul a petrecut 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc, urmat de o învechire de 3 ani în sticlă înainte de a fi scos pe piață. Drept urmare alături de fructe găsim cerneală, fum, ciocolată, cafea și balsamico, o complexitate aromatică rar întâlnită. Vinul are o structură zveltă, bine definită, cu multă fibră, taninuri coapte, moi și catifelate, echilibrate de o fructuozitate încă prezentă cu finish de ardei gras condimentat și persistent. Un vin vibrant, pe care ți l-ai dori alături de miel sau orice carne grasă, dar fiindcă ne pregătim de sărbătorile pascale, un vin ușor de asociat cu drob, ouă și friptura de miel.

Inchide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar... Deschide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar că - ce să vezi! - vinul de azi nu e nici pe departe un super-toscan. Da, e făcut din două soiuri bordoleze: Merlot și Cabernet Franc, cu maturare îndelungată în baricuri de stejar aflate la a doua folosire, dar originea i-o găsim pe pantele de la poalele muntelui Etna, la o altitudine de cam 800 de metri. Nu am să vă plictisesc cu prea multe note de degustare, doar vă zic că e o plăcere sa încerc un vin bine făcut aflat în stadiul ăsta de evoluție, undeva între prospețime și maturitate, cu o structură de taninuri atât de solidă, și totusi suculent, ba chiar un pic lejer. Absolut recomandabil!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Feudi Barone Spitaleri a fost fondată de Felice Spitaleri în 1852, fiind prima cramă recunoscută de către Majestatea sa Regală, Regele Italiei, fiind totodată şi prima cramă care a creat primul Bordeaux Blend italian. Astăzi, proprietatea cultivă soiurile Cabernet Franc, Merlot şi Cabernet Sauvignon. Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2012 este un vin roşu rubiniu intens cu tente de granat, inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux. Notele olfactive de gem de prune, cafea şi cacao sunt urmate pe palat de taninuri coapte şi bogate, care îl fac încă şi mai catifelat. De savurat la 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne roşie sau brânzeturi maturate.

CASTELLO DI SOLICCHIATA SECONDO 2012
cel mai bun pret online 113Lei bg
DOAR AZI 85 Lei
valabilitate oferta
stock

stoc disponibil

timp ramas
bg bg hourglass

07:48:17

113 85

CE SPUN EXPERTII:

Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Sorin Stelian
Sorin Stelian

Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezență în prima... Deschide review

Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezență în prima echipă. Vine din Sicilia, îmbrăcat în tonuri rubiniu-granat și ne îmbie cu parfumuri ce pășesc printre nuanțe de gem, cafea, note pământoase și tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structură bună așa cum o are acest Secondo, iar regiştrii din care provin acestea poartă titluri precum: violetă, alune prăjite și prune. Are o lungime bună și, în opinia mea, se potrivește mănușă la un platou cu brânzeturi alese.

Inchide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că... Deschide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că produce vin din sec 14, însă bazele domeniului așa cum îl vedem acum sunt puse undeva la jumătatea secolului XIX, în urma unei vizite în Bordeaux a lui Felice Spitaleri, baronul de Solicchiata de la acea vreme. Îndrăgostit de blendurile bordolese acesta plantează struguri specifici, chiar dacă randamentul la hectar comparativ cu soiurile locale este mult mai mic. În acest vin ne întâlnim cu Cabernet Franc 80% și câte 10% Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin care te impresionează în primul rând prin vechime, este 2012, un an bun și călduros în Europa. Altitudinea de 800m de pe versantul de sud-vest al Etnei și solul vulcanic au imprimat vinului caracteristici specifice, o concentrație ridicată de fructe, prune, coacăze, cireșe sălbatice negre, mure, foarte coapte, unele deja confiate. Strugurii au fost fermentați și macerați în budane de lemn, după care vinul a petrecut 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc, urmat de o învechire de 3 ani în sticlă înainte de a fi scos pe piață. Drept urmare alături de fructe găsim cerneală, fum, ciocolată, cafea și balsamico, o complexitate aromatică rar întâlnită. Vinul are o structură zveltă, bine definită, cu multă fibră, taninuri coapte, moi și catifelate, echilibrate de o fructuozitate încă prezentă cu finish de ardei gras condimentat și persistent. Un vin vibrant, pe care ți l-ai dori alături de miel sau orice carne grasă, dar fiindcă ne pregătim de sărbătorile pascale, un vin ușor de asociat cu drob, ouă și friptura de miel.

Inchide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar... Deschide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar că - ce să vezi! - vinul de azi nu e nici pe departe un super-toscan. Da, e făcut din două soiuri bordoleze: Merlot și Cabernet Franc, cu maturare îndelungată în baricuri de stejar aflate la a doua folosire, dar originea i-o găsim pe pantele de la poalele muntelui Etna, la o altitudine de cam 800 de metri. Nu am să vă plictisesc cu prea multe note de degustare, doar vă zic că e o plăcere sa încerc un vin bine făcut aflat în stadiul ăsta de evoluție, undeva între prospețime și maturitate, cu o structură de taninuri atât de solidă, și totusi suculent, ba chiar un pic lejer. Absolut recomandabil!

Inchide review

Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezență în prima... Deschide review

Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezență în prima echipă. Vine din Sicilia, îmbrăcat în tonuri rubiniu-granat și ne îmbie cu parfumuri ce pășesc printre nuanțe de gem, cafea, note pământoase și tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structură bună așa cum o are acest Secondo, iar regiştrii din care provin acestea poartă titluri precum: violetă, alune prăjite și prune. Are o lungime bună și, în opinia mea, se potrivește mănușă la un platou cu brânzeturi alese.

Inchide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că... Deschide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că produce vin din sec 14, însă bazele domeniului așa cum îl vedem acum sunt puse undeva la jumătatea secolului XIX, în urma unei vizite în Bordeaux a lui Felice Spitaleri, baronul de Solicchiata de la acea vreme. Îndrăgostit de blendurile bordolese acesta plantează struguri specifici, chiar dacă randamentul la hectar comparativ cu soiurile locale este mult mai mic. În acest vin ne întâlnim cu Cabernet Franc 80% și câte 10% Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin care te impresionează în primul rând prin vechime, este 2012, un an bun și călduros în Europa. Altitudinea de 800m de pe versantul de sud-vest al Etnei și solul vulcanic au imprimat vinului caracteristici specifice, o concentrație ridicată de fructe, prune, coacăze, cireșe sălbatice negre, mure, foarte coapte, unele deja confiate. Strugurii au fost fermentați și macerați în budane de lemn, după care vinul a petrecut 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc, urmat de o învechire de 3 ani în sticlă înainte de a fi scos pe piață. Drept urmare alături de fructe găsim cerneală, fum, ciocolată, cafea și balsamico, o complexitate aromatică rar întâlnită. Vinul are o structură zveltă, bine definită, cu multă fibră, taninuri coapte, moi și catifelate, echilibrate de o fructuozitate încă prezentă cu finish de ardei gras condimentat și persistent. Un vin vibrant, pe care ți l-ai dori alături de miel sau orice carne grasă, dar fiindcă ne pregătim de sărbătorile pascale, un vin ușor de asociat cu drob, ouă și friptura de miel.

Inchide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar... Deschide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar că - ce să vezi! - vinul de azi nu e nici pe departe un super-toscan. Da, e făcut din două soiuri bordoleze: Merlot și Cabernet Franc, cu maturare îndelungată în baricuri de stejar aflate la a doua folosire, dar originea i-o găsim pe pantele de la poalele muntelui Etna, la o altitudine de cam 800 de metri. Nu am să vă plictisesc cu prea multe note de degustare, doar vă zic că e o plăcere sa încerc un vin bine făcut aflat în stadiul ăsta de evoluție, undeva între prospețime și maturitate, cu o structură de taninuri atât de solidă, și totusi suculent, ba chiar un pic lejer. Absolut recomandabil!

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Feudi Barone Spitaleri a fost fondată de Felice Spitaleri în 1852, fiind prima cramă recunoscută de către Majestatea sa Regală, Regele Italiei, fiind totodată şi prima cramă care a creat primul Bordeaux Blend italian. Astăzi, proprietatea cultivă soiurile Cabernet Franc, Merlot şi Cabernet Sauvignon. Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2012 este un vin roşu rubiniu intens cu tente de granat, inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux. Notele olfactive de gem de prune, cafea şi cacao sunt urmate pe palat de taninuri coapte şi bogate, care îl fac încă şi mai catifelat. De savurat la 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne roşie sau brânzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...