Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

❄️ WHITE FRIDAY continuă!
Ai până la -47% la +500 de vinuri

CASTELLO DI SOLICCHIATA SECONDO 2012 Crama Feudi Barone Spitaleri

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • CUPAJ
  • 14%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că... Deschide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că produce vin din sec 14, însă bazele domeniului așa cum îl vedem acum sunt puse undeva la jumătatea secolului XIX, în urma unei vizite în Bordeaux a lui Felice Spitaleri, baronul de Solicchiata de la acea vreme. Îndrăgostit de blendurile bordolese acesta plantează struguri specifici, chiar dacă randamentul la hectar comparativ cu soiurile locale este mult mai mic. În acest vin ne întâlnim cu Cabernet Franc 80% și câte 10% Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin care te impresionează în primul rând prin vechime, este 2012, un an bun și călduros în Europa. Altitudinea de 800m de pe versantul de sud-vest al Etnei și solul vulcanic au imprimat vinului caracteristici specifice, o concentrație ridicată de fructe, prune, coacăze, cireșe sălbatice negre, mure, foarte coapte, unele deja confiate. Strugurii au fost fermentați și macerați în budane de lemn, după care vinul a petrecut 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc, urmat de o învechire de 3 ani în sticlă înainte de a fi scos pe piață. Drept urmare alături de fructe găsim cerneală, fum, ciocolată, cafea și balsamico, o complexitate aromatică rar întâlnită. Vinul are o structură zveltă, bine definită, cu multă fibră, taninuri coapte, moi și catifelate, echilibrate de o fructuozitate încă prezentă cu finish de ardei gras condimentat și persistent. Un vin vibrant, pe care ți l-ai dori alături de miel sau orice carne grasă, dar fiindcă ne pregătim de sărbătorile pascale, un vin ușor de asociat cu drob, ouă și friptura de miel.

Inchide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar... Deschide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar că - ce să vezi! - vinul de azi nu e nici pe departe un super-toscan. Da, e făcut din două soiuri bordoleze: Merlot și Cabernet Franc, cu maturare îndelungată în baricuri de stejar aflate la a doua folosire, dar originea i-o găsim pe pantele de la poalele muntelui Etna, la o altitudine de cam 800 de metri. Nu am să vă plictisesc cu prea multe note de degustare, doar vă zic că e o plăcere sa încerc un vin bine făcut aflat în stadiul ăsta de evoluție, undeva între prospețime și maturitate, cu o structură de taninuri atât de solidă, și totusi suculent, ba chiar un pic lejer. Absolut recomandabil!

Inchide review

Desi are o denumire ce pare sa il plaseze pe banca de rezerve, vinul de astazi are un joc aromatic ce merita o prezenta in prima echipa. Vine din Sicilia,... Deschide review

Desi are o denumire ce pare sa il plaseze pe banca de rezerve, vinul de astazi are un joc aromatic ce merita o prezenta in prima echipa. Vine din Sicilia, imbracat in tonuri rubiniu-granat si ne imbie cu parfumuri ce pasesc printe nuante de gem, cafea,note pamantoasesi tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structura buna asa cum o are acest Secondo, iar registrii din care provin acestea poarta tiruri precum: violeta, alune prajite si prune. Are o lungime buna si, in opinia mea, se potriveste manusa la un platou cu brânzeturi alese.

Inchide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că... Deschide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că produce vin din sec 14, însă bazele domeniului așa cum îl vedem acum sunt puse undeva la jumătatea secolului XIX, în urma unei vizite în Bordeaux a lui Felice Spitaleri, baronul de Solicchiata de la acea vreme. Îndrăgostit de blendurile bordolese acesta plantează struguri specifici, chiar dacă randamentul la hectar comparativ cu soiurile locale este mult mai mic. În acest vin ne întâlnim cu Cabernet Franc 80% și câte 10% Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin care te impresionează în primul rând prin vechime, este 2012, un an bun și călduros în Europa. Altitudinea de 800m de pe versantul de sud-vest al Etnei și solul vulcanic au imprimat vinului caracteristici specifice, o concentrație ridicată de fructe, prune, coacăze, cireșe sălbatice negre, mure, foarte coapte, unele deja confiate. Strugurii au fost fermentați și macerați în budane de lemn, după care vinul a petrecut 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc, urmat de o învechire de 3 ani în sticlă înainte de a fi scos pe piață. Drept urmare alături de fructe găsim cerneală, fum, ciocolată, cafea și balsamico, o complexitate aromatică rar întâlnită. Vinul are o structură zveltă, bine definită, cu multă fibră, taninuri coapte, moi și catifelate, echilibrate de o fructuozitate încă prezentă cu finish de ardei gras condimentat și persistent. Un vin vibrant, pe care ți l-ai dori alături de miel sau orice carne grasă, dar fiindcă ne pregătim de sărbătorile pascale, un vin ușor de asociat cu drob, ouă și friptura de miel.

Inchide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar... Deschide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar că - ce să vezi! - vinul de azi nu e nici pe departe un super-toscan. Da, e făcut din două soiuri bordoleze: Merlot și Cabernet Franc, cu maturare îndelungată în baricuri de stejar aflate la a doua folosire, dar originea i-o găsim pe pantele de la poalele muntelui Etna, la o altitudine de cam 800 de metri. Nu am să vă plictisesc cu prea multe note de degustare, doar vă zic că e o plăcere sa încerc un vin bine făcut aflat în stadiul ăsta de evoluție, undeva între prospețime și maturitate, cu o structură de taninuri atât de solidă, și totusi suculent, ba chiar un pic lejer. Absolut recomandabil!

Inchide review

Desi are o denumire ce pare sa il plaseze pe banca de rezerve, vinul de astazi are un joc aromatic ce merita o prezenta in prima echipa. Vine din Sicilia,... Deschide review

Desi are o denumire ce pare sa il plaseze pe banca de rezerve, vinul de astazi are un joc aromatic ce merita o prezenta in prima echipa. Vine din Sicilia, imbracat in tonuri rubiniu-granat si ne imbie cu parfumuri ce pasesc printe nuante de gem, cafea,note pamantoasesi tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structura buna asa cum o are acest Secondo, iar registrii din care provin acestea poarta tiruri precum: violeta, alune prajite si prune. Are o lungime buna si, in opinia mea, se potriveste manusa la un platou cu brânzeturi alese.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Feudi Barone Spitaleri a fost fondată de Felice Spitaleri în 1852, fiind prima cramă recunoscută de către Majestatea sa Regală, Regele Italiei, fiind totodată şi prima cramă care a creat primul Bordeaux Blend italian. Astăzi, proprietatea cultivă soiurile Cabernet Franc, Merlot şi Cabernet Sauvignon. Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2012 este un vin roşu rubiniu intens cu tente de granat, inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux. Notele olfactive de gem de prune, cafea şi cacao sunt urmate pe palat de taninuri coapte şi bogate, care îl fac încă şi mai catifelat. De savurat la 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne roşie sau brânzeturi maturate.

  • whitefriday
CASTELLO DI SOLICCHIATA SECONDO 2012 whitefriday
  • 113 85 -25%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
113 85 -25%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Sorin Stelian
Sorin Stelian
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că... Deschide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că produce vin din sec 14, însă bazele domeniului așa cum îl vedem acum sunt puse undeva la jumătatea secolului XIX, în urma unei vizite în Bordeaux a lui Felice Spitaleri, baronul de Solicchiata de la acea vreme. Îndrăgostit de blendurile bordolese acesta plantează struguri specifici, chiar dacă randamentul la hectar comparativ cu soiurile locale este mult mai mic. În acest vin ne întâlnim cu Cabernet Franc 80% și câte 10% Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin care te impresionează în primul rând prin vechime, este 2012, un an bun și călduros în Europa. Altitudinea de 800m de pe versantul de sud-vest al Etnei și solul vulcanic au imprimat vinului caracteristici specifice, o concentrație ridicată de fructe, prune, coacăze, cireșe sălbatice negre, mure, foarte coapte, unele deja confiate. Strugurii au fost fermentați și macerați în budane de lemn, după care vinul a petrecut 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc, urmat de o învechire de 3 ani în sticlă înainte de a fi scos pe piață. Drept urmare alături de fructe găsim cerneală, fum, ciocolată, cafea și balsamico, o complexitate aromatică rar întâlnită. Vinul are o structură zveltă, bine definită, cu multă fibră, taninuri coapte, moi și catifelate, echilibrate de o fructuozitate încă prezentă cu finish de ardei gras condimentat și persistent. Un vin vibrant, pe care ți l-ai dori alături de miel sau orice carne grasă, dar fiindcă ne pregătim de sărbătorile pascale, un vin ușor de asociat cu drob, ouă și friptura de miel.

Inchide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar... Deschide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar că - ce să vezi! - vinul de azi nu e nici pe departe un super-toscan. Da, e făcut din două soiuri bordoleze: Merlot și Cabernet Franc, cu maturare îndelungată în baricuri de stejar aflate la a doua folosire, dar originea i-o găsim pe pantele de la poalele muntelui Etna, la o altitudine de cam 800 de metri. Nu am să vă plictisesc cu prea multe note de degustare, doar vă zic că e o plăcere sa încerc un vin bine făcut aflat în stadiul ăsta de evoluție, undeva între prospețime și maturitate, cu o structură de taninuri atât de solidă, și totusi suculent, ba chiar un pic lejer. Absolut recomandabil!

Inchide review

Desi are o denumire ce pare sa il plaseze pe banca de rezerve, vinul de astazi are un joc aromatic ce merita o prezenta in prima echipa. Vine din Sicilia,... Deschide review

Desi are o denumire ce pare sa il plaseze pe banca de rezerve, vinul de astazi are un joc aromatic ce merita o prezenta in prima echipa. Vine din Sicilia, imbracat in tonuri rubiniu-granat si ne imbie cu parfumuri ce pasesc printe nuante de gem, cafea,note pamantoasesi tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structura buna asa cum o are acest Secondo, iar registrii din care provin acestea poarta tiruri precum: violeta, alune prajite si prune. Are o lungime buna si, in opinia mea, se potriveste manusa la un platou cu brânzeturi alese.

Inchide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că... Deschide review

Sicilia, o regiune specială dominată de prezența Etnei și capriciile vulcanului combinate cu o istoria familiei Spitaleri. Aceasta este atestată că produce vin din sec 14, însă bazele domeniului așa cum îl vedem acum sunt puse undeva la jumătatea secolului XIX, în urma unei vizite în Bordeaux a lui Felice Spitaleri, baronul de Solicchiata de la acea vreme. Îndrăgostit de blendurile bordolese acesta plantează struguri specifici, chiar dacă randamentul la hectar comparativ cu soiurile locale este mult mai mic. În acest vin ne întâlnim cu Cabernet Franc 80% și câte 10% Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin care te impresionează în primul rând prin vechime, este 2012, un an bun și călduros în Europa. Altitudinea de 800m de pe versantul de sud-vest al Etnei și solul vulcanic au imprimat vinului caracteristici specifice, o concentrație ridicată de fructe, prune, coacăze, cireșe sălbatice negre, mure, foarte coapte, unele deja confiate. Strugurii au fost fermentați și macerați în budane de lemn, după care vinul a petrecut 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc, urmat de o învechire de 3 ani în sticlă înainte de a fi scos pe piață. Drept urmare alături de fructe găsim cerneală, fum, ciocolată, cafea și balsamico, o complexitate aromatică rar întâlnită. Vinul are o structură zveltă, bine definită, cu multă fibră, taninuri coapte, moi și catifelate, echilibrate de o fructuozitate încă prezentă cu finish de ardei gras condimentat și persistent. Un vin vibrant, pe care ți l-ai dori alături de miel sau orice carne grasă, dar fiindcă ne pregătim de sărbătorile pascale, un vin ușor de asociat cu drob, ouă și friptura de miel.

Inchide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar... Deschide review

Era să-mi încep recenzia cu o constatare simplă: acesta e un super-toscan delicios, solar, bine echilibrat și ajuns aproape la maturitate. Doar că - ce să vezi! - vinul de azi nu e nici pe departe un super-toscan. Da, e făcut din două soiuri bordoleze: Merlot și Cabernet Franc, cu maturare îndelungată în baricuri de stejar aflate la a doua folosire, dar originea i-o găsim pe pantele de la poalele muntelui Etna, la o altitudine de cam 800 de metri. Nu am să vă plictisesc cu prea multe note de degustare, doar vă zic că e o plăcere sa încerc un vin bine făcut aflat în stadiul ăsta de evoluție, undeva între prospețime și maturitate, cu o structură de taninuri atât de solidă, și totusi suculent, ba chiar un pic lejer. Absolut recomandabil!

Inchide review

Desi are o denumire ce pare sa il plaseze pe banca de rezerve, vinul de astazi are un joc aromatic ce merita o prezenta in prima echipa. Vine din Sicilia,... Deschide review

Desi are o denumire ce pare sa il plaseze pe banca de rezerve, vinul de astazi are un joc aromatic ce merita o prezenta in prima echipa. Vine din Sicilia, imbracat in tonuri rubiniu-granat si ne imbie cu parfumuri ce pasesc printe nuante de gem, cafea,note pamantoasesi tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structura buna asa cum o are acest Secondo, iar registrii din care provin acestea poarta tiruri precum: violeta, alune prajite si prune. Are o lungime buna si, in opinia mea, se potriveste manusa la un platou cu brânzeturi alese.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Feudi Barone Spitaleri a fost fondată de Felice Spitaleri în 1852, fiind prima cramă recunoscută de către Majestatea sa Regală, Regele Italiei, fiind totodată şi prima cramă care a creat primul Bordeaux Blend italian. Astăzi, proprietatea cultivă soiurile Cabernet Franc, Merlot şi Cabernet Sauvignon. Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2012 este un vin roşu rubiniu intens cu tente de granat, inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux. Notele olfactive de gem de prune, cafea şi cacao sunt urmate pe palat de taninuri coapte şi bogate, care îl fac încă şi mai catifelat. De savurat la 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne roşie sau brânzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...