CLOS FOURTET SAINT-EMILION GRAND CRU CLASSE 2013 Clos Fourtet
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- 13%
- FRANTA
98 puncte Jebb Dunnuck, 96 puncte Wine Spectator, 96 puncte Wine Enthusiast, 96 puncte James Suckling, 94 puncte Robert Parker, 93 puncte Decanter
Chateau Clos Fourtet era in trecut o fortareata care apara oraselul Saint Emilion, astazi devenind un important monument istoric, dar si locul in care se afla crama Clos Fourtet. Dupa ce, multi ani, proprietatea nu a produs vinuri care sa reflecte adevaratul potential al terroir-ului, in 1998 lucrurile s-au schimbat radical in 1998, odata ce familia Lurton a preluat aceasta afacere viticola. Recomandarea de astazi, Clos Fourtet Saint-Emilion 2013, este un cupaj realizat din Merlot, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Un vin puternic, intens si distins, Clos Fourtet Saint-Emilion aduce in prim plan arome de fructe rosii, pe palat dezvaluindu-se bine structurat, cu taninuri intense. Se recomanda degustarea acestui vin la 15-17 grade Celsius, alaturi de paste, mancaruri asiatice sau preparate din carne de vita, vanat, porc, miel, rata, pui la gratar, ton.
- whitefriday
-
605548 -9%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
98 puncte Jebb Dunnuck, 96 puncte Wine Spectator, 96 puncte Wine Enthusiast, 96 puncte James Suckling, 94 puncte Robert Parker, 93 puncte Decanter
Chateau Clos Fourtet era in trecut o fortareata care apara oraselul Saint Emilion, astazi devenind un important monument istoric, dar si locul in care se afla crama Clos Fourtet. Dupa ce, multi ani, proprietatea nu a produs vinuri care sa reflecte adevaratul potential al terroir-ului, in 1998 lucrurile s-au schimbat radical in 1998, odata ce familia Lurton a preluat aceasta afacere viticola. Recomandarea de astazi, Clos Fourtet Saint-Emilion 2013, este un cupaj realizat din Merlot, Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc. Un vin puternic, intens si distins, Clos Fourtet Saint-Emilion aduce in prim plan arome de fructe rosii, pe palat dezvaluindu-se bine structurat, cu taninuri intense. Se recomanda degustarea acestui vin la 15-17 grade Celsius, alaturi de paste, mancaruri asiatice sau preparate din carne de vita, vanat, porc, miel, rata, pui la gratar, ton.