COLLEZIONE CABERNET SAUVIGNON TREVENEZIE IGT 2016 Pirovano
91 puncte Luca Maroni
In 1850, Amadio Pirovano a decis sa isi urmeze pasiunea pentru vinuri si sa deschida o mica taverna. Afacerea i-a fost preluata si continuata apoi de cei doi fii, Antonio si Costantino. In 1910, acestia au fondat crama “Antonio Pirovano e F.lli”, care mai tarziu si-a schimbat numele in Cantine Pirovano. Traditia acestei afaceri de familie se intinde pe parcursul a 4 generatii, iar printre valorile care au sustinut mereu acest brand au fost munca, pasiunea si determinarea tuturor celor implicati. Recomandarea de astazi, Collezione Cabernet Sauvignon Trevenezie IGT (2016), este un vin realizat 100% din struguri Cabernet Sauvignon, rosu intens, cu nuante de granat si cu note olfactive de fructe uscate si condimente dulci. Gustul este foarte fin, bine structurat si cu taninuri catifelate. Va recomandam degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, in diverse asocieri culinare, cum ar fi tocanita de vanat, gratar de carne rosie sau iahnie de fasole.
91 puncte Luca Maroni
In 1850, Amadio Pirovano a decis sa isi urmeze pasiunea pentru vinuri si sa deschida o mica taverna. Afacerea i-a fost preluata si continuata apoi de cei doi fii, Antonio si Costantino. In 1910, acestia au fondat crama “Antonio Pirovano e F.lli”, care mai tarziu si-a schimbat numele in Cantine Pirovano. Traditia acestei afaceri de familie se intinde pe parcursul a 4 generatii, iar printre valorile care au sustinut mereu acest brand au fost munca, pasiunea si determinarea tuturor celor implicati. Recomandarea de astazi, Collezione Cabernet Sauvignon Trevenezie IGT (2016), este un vin realizat 100% din struguri Cabernet Sauvignon, rosu intens, cu nuante de granat si cu note olfactive de fructe uscate si condimente dulci. Gustul este foarte fin, bine structurat si cu taninuri catifelate. Va recomandam degustarea vinului la 16-18 grade Celsius, in diverse asocieri culinare, cum ar fi tocanita de vanat, gratar de carne rosie sau iahnie de fasole.