Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

Back to School? Back to RED! 🍷
Ai pana la -20% la toate vinurile rosii

CONU' ALBU CHARDONNAY BARRIQUE 2022 Crama Viisoara

CE SPUN EXPERTII:

Marius Cristian
Marius Cristian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Marius Cristian
Marius Cristian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Răzvan Avram
Răzvan Avram

Olfactiv răspunde perfect așteptărilor: fructe albe (cu piersici soliste), ceva adieri florale, bașca o iluzie de fagure, totul sprijinit pe aromele... Deschide review

Olfactiv răspunde perfect așteptărilor: fructe albe (cu piersici soliste), ceva adieri florale, bașca o iluzie de fagure, totul sprijinit pe aromele lemnului (pâine prăjită, un strop de vanilie). Gustul e suplu, rotund, corpul destul de zdravăn, iar discreta onctuozitate completează perfect aciditatea. Alcoolul (14%) e bine integrat, mai ales la temperaturi mai joase, dar îndeamnă, totuși, la moderație.

Inchide review

Din câte cunosc eu, Crama Viișoara din Cobadin - Dobrogea își face astăzi debutul la Un vin pe zi cu Conu' Albu, un Chardonnay fermentat... Deschide review

Din câte cunosc eu, Crama Viișoara din Cobadin - Dobrogea își face astăzi debutul la Un vin pe zi cu Conu' Albu, un Chardonnay fermentat în baric și apoi maturat la lemn. Bun venit îi spun acestui producător despre care nu cunosc mare lucru, nici măcar nu i-am văzut crama, dar ceea ce se prezintă pe site-ul său arată excepțional. Deci, cramă nouă, multe vinuri din aproape toate registrele printre care și această provocare deosebită în categoria aceasta în care este destul de dificil să te remarci (Chardonnay baricat se face în toate regiunile din România, cu rezultate de cele mai multe ori spectaculoase, în sensul că vinurile sunt foarte bune, unele chiar de excepție, încât amintesc de cum se făcea Chablis-ul pe vremuri). Conu' Albu, ca vin dobrogean, se bucură de o zestre deosebită - aceea a terroir-ului din DOC-ul Murfatlar, mult mai deosebit decât altele și, nu-i așa, celebru pentru vinurile sale albe cu mult înainte de secolul actual. Mi-a plăcut acest vin pentru că este curat, bine stratificat în arome și gust, lemnul nu este chiar atât de ofensiv cum m-aș fi așteptat iar prețul este mai mult decât onorabil. Așadar îl recomand - cu mărturisirea deschisă că sunt curios cum d-l Albu, proprietarul cramei a abordat și celelalte vinuri de la Viișoara, fiindcă sunt multe și, sper din suflet, la fel de bune.

Inchide review

Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant,... Deschide review

Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant, cu vanilie, anason şi lemn afumat. Textură onctuoasă, aciditate echilibrată şi alcool bine evidenţiat (14%). Gust plin, cu fagure de miere, ananas şi mango. Postgust foarte lung, cu senzaţii de fructe confiate, ierburi condimentate şi miere de albine.

Inchide review

Olfactiv răspunde perfect așteptărilor: fructe albe (cu piersici soliste), ceva adieri florale, bașca o iluzie de fagure, totul sprijinit pe aromele... Deschide review

Olfactiv răspunde perfect așteptărilor: fructe albe (cu piersici soliste), ceva adieri florale, bașca o iluzie de fagure, totul sprijinit pe aromele lemnului (pâine prăjită, un strop de vanilie). Gustul e suplu, rotund, corpul destul de zdravăn, iar discreta onctuozitate completează perfect aciditatea. Alcoolul (14%) e bine integrat, mai ales la temperaturi mai joase, dar îndeamnă, totuși, la moderație.

Inchide review

Din câte cunosc eu, Crama Viișoara din Cobadin - Dobrogea își face astăzi debutul la Un vin pe zi cu Conu' Albu, un Chardonnay fermentat... Deschide review

Din câte cunosc eu, Crama Viișoara din Cobadin - Dobrogea își face astăzi debutul la Un vin pe zi cu Conu' Albu, un Chardonnay fermentat în baric și apoi maturat la lemn. Bun venit îi spun acestui producător despre care nu cunosc mare lucru, nici măcar nu i-am văzut crama, dar ceea ce se prezintă pe site-ul său arată excepțional. Deci, cramă nouă, multe vinuri din aproape toate registrele printre care și această provocare deosebită în categoria aceasta în care este destul de dificil să te remarci (Chardonnay baricat se face în toate regiunile din România, cu rezultate de cele mai multe ori spectaculoase, în sensul că vinurile sunt foarte bune, unele chiar de excepție, încât amintesc de cum se făcea Chablis-ul pe vremuri). Conu' Albu, ca vin dobrogean, se bucură de o zestre deosebită - aceea a terroir-ului din DOC-ul Murfatlar, mult mai deosebit decât altele și, nu-i așa, celebru pentru vinurile sale albe cu mult înainte de secolul actual. Mi-a plăcut acest vin pentru că este curat, bine stratificat în arome și gust, lemnul nu este chiar atât de ofensiv cum m-aș fi așteptat iar prețul este mai mult decât onorabil. Așadar îl recomand - cu mărturisirea deschisă că sunt curios cum d-l Albu, proprietarul cramei a abordat și celelalte vinuri de la Viișoara, fiindcă sunt multe și, sper din suflet, la fel de bune.

Inchide review

Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant,... Deschide review

Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant, cu vanilie, anason şi lemn afumat. Textură onctuoasă, aciditate echilibrată şi alcool bine evidenţiat (14%). Gust plin, cu fagure de miere, ananas şi mango. Postgust foarte lung, cu senzaţii de fructe confiate, ierburi condimentate şi miere de albine.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Între Dunăre și mare, soarele și briza mării răsfață și alintă viile ca nicăieri în altă parte. Viișoara, satul dintre vii, situat pe DN3 la 40 de kilometri de Constanța și administrativ parte a comunei Cobadin, este un loc deosebit, unde români, turci și tătari trăiesc în pace și bună înțelegere. În tinerețea sa, Gheorghe Albu, fondatorul cramei a stat de vorbă cu bătrânii satului, învățând despre viță de vie și despre respectul necesar pentru a obține vinuri de calitate. Astfel, a fost inspirat să replanteze viță de vie în Viișoara și să înființeze crama, restabilind astfel tradiția vinificării în zonă. În prezent, crama de la Viișoara este una dintre cele mai moderne din România, având un portofoliu diversificat de vinuri care includ soiuri albe, roșii și roze, toate obținute cu material săditor de calitate din Franța.

Conu’ Albu Chardonnay Barrique sec, preferatul cramei, este un vin alb sec obținut prin fermentare și maturare în butoaie de stejar (barrique). Se distinge printr-o culoare galben pai cu reflexe aurii strălucitoare și arome intense de lemn, vanilie și fagure de miere. Acest vin se remarcă prin delicatețea și echilibrul său, oferind o experiență gustativă elegantă. Savurați acest vin la 8-10°C, alături de carne albă, fructe de mare și legume la grătar.

CONU' ALBU CHARDONNAY BARRIQUE 2022
  • 53
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
53
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Marius Cristian
Marius Cristian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Marius Cristian
Marius Cristian
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Răzvan Avram
Răzvan Avram

Olfactiv răspunde perfect așteptărilor: fructe albe (cu piersici soliste), ceva adieri florale, bașca o iluzie de fagure, totul sprijinit pe aromele... Deschide review

Olfactiv răspunde perfect așteptărilor: fructe albe (cu piersici soliste), ceva adieri florale, bașca o iluzie de fagure, totul sprijinit pe aromele lemnului (pâine prăjită, un strop de vanilie). Gustul e suplu, rotund, corpul destul de zdravăn, iar discreta onctuozitate completează perfect aciditatea. Alcoolul (14%) e bine integrat, mai ales la temperaturi mai joase, dar îndeamnă, totuși, la moderație.

Inchide review

Din câte cunosc eu, Crama Viișoara din Cobadin - Dobrogea își face astăzi debutul la Un vin pe zi cu Conu' Albu, un Chardonnay fermentat... Deschide review

Din câte cunosc eu, Crama Viișoara din Cobadin - Dobrogea își face astăzi debutul la Un vin pe zi cu Conu' Albu, un Chardonnay fermentat în baric și apoi maturat la lemn. Bun venit îi spun acestui producător despre care nu cunosc mare lucru, nici măcar nu i-am văzut crama, dar ceea ce se prezintă pe site-ul său arată excepțional. Deci, cramă nouă, multe vinuri din aproape toate registrele printre care și această provocare deosebită în categoria aceasta în care este destul de dificil să te remarci (Chardonnay baricat se face în toate regiunile din România, cu rezultate de cele mai multe ori spectaculoase, în sensul că vinurile sunt foarte bune, unele chiar de excepție, încât amintesc de cum se făcea Chablis-ul pe vremuri). Conu' Albu, ca vin dobrogean, se bucură de o zestre deosebită - aceea a terroir-ului din DOC-ul Murfatlar, mult mai deosebit decât altele și, nu-i așa, celebru pentru vinurile sale albe cu mult înainte de secolul actual. Mi-a plăcut acest vin pentru că este curat, bine stratificat în arome și gust, lemnul nu este chiar atât de ofensiv cum m-aș fi așteptat iar prețul este mai mult decât onorabil. Așadar îl recomand - cu mărturisirea deschisă că sunt curios cum d-l Albu, proprietarul cramei a abordat și celelalte vinuri de la Viișoara, fiindcă sunt multe și, sper din suflet, la fel de bune.

Inchide review

Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant,... Deschide review

Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant, cu vanilie, anason şi lemn afumat. Textură onctuoasă, aciditate echilibrată şi alcool bine evidenţiat (14%). Gust plin, cu fagure de miere, ananas şi mango. Postgust foarte lung, cu senzaţii de fructe confiate, ierburi condimentate şi miere de albine.

Inchide review

Olfactiv răspunde perfect așteptărilor: fructe albe (cu piersici soliste), ceva adieri florale, bașca o iluzie de fagure, totul sprijinit pe aromele... Deschide review

Olfactiv răspunde perfect așteptărilor: fructe albe (cu piersici soliste), ceva adieri florale, bașca o iluzie de fagure, totul sprijinit pe aromele lemnului (pâine prăjită, un strop de vanilie). Gustul e suplu, rotund, corpul destul de zdravăn, iar discreta onctuozitate completează perfect aciditatea. Alcoolul (14%) e bine integrat, mai ales la temperaturi mai joase, dar îndeamnă, totuși, la moderație.

Inchide review

Din câte cunosc eu, Crama Viișoara din Cobadin - Dobrogea își face astăzi debutul la Un vin pe zi cu Conu' Albu, un Chardonnay fermentat... Deschide review

Din câte cunosc eu, Crama Viișoara din Cobadin - Dobrogea își face astăzi debutul la Un vin pe zi cu Conu' Albu, un Chardonnay fermentat în baric și apoi maturat la lemn. Bun venit îi spun acestui producător despre care nu cunosc mare lucru, nici măcar nu i-am văzut crama, dar ceea ce se prezintă pe site-ul său arată excepțional. Deci, cramă nouă, multe vinuri din aproape toate registrele printre care și această provocare deosebită în categoria aceasta în care este destul de dificil să te remarci (Chardonnay baricat se face în toate regiunile din România, cu rezultate de cele mai multe ori spectaculoase, în sensul că vinurile sunt foarte bune, unele chiar de excepție, încât amintesc de cum se făcea Chablis-ul pe vremuri). Conu' Albu, ca vin dobrogean, se bucură de o zestre deosebită - aceea a terroir-ului din DOC-ul Murfatlar, mult mai deosebit decât altele și, nu-i așa, celebru pentru vinurile sale albe cu mult înainte de secolul actual. Mi-a plăcut acest vin pentru că este curat, bine stratificat în arome și gust, lemnul nu este chiar atât de ofensiv cum m-aș fi așteptat iar prețul este mai mult decât onorabil. Așadar îl recomand - cu mărturisirea deschisă că sunt curios cum d-l Albu, proprietarul cramei a abordat și celelalte vinuri de la Viișoara, fiindcă sunt multe și, sper din suflet, la fel de bune.

Inchide review

Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant,... Deschide review

Un Chardonnay 100%, din regiunea Murfatlar (Dobrogea), un vin puternic, expresiv şi intens baricat. Culoare galben auriu strălucitor şi nas exuberant, cu vanilie, anason şi lemn afumat. Textură onctuoasă, aciditate echilibrată şi alcool bine evidenţiat (14%). Gust plin, cu fagure de miere, ananas şi mango. Postgust foarte lung, cu senzaţii de fructe confiate, ierburi condimentate şi miere de albine.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Între Dunăre și mare, soarele și briza mării răsfață și alintă viile ca nicăieri în altă parte. Viișoara, satul dintre vii, situat pe DN3 la 40 de kilometri de Constanța și administrativ parte a comunei Cobadin, este un loc deosebit, unde români, turci și tătari trăiesc în pace și bună înțelegere. În tinerețea sa, Gheorghe Albu, fondatorul cramei a stat de vorbă cu bătrânii satului, învățând despre viță de vie și despre respectul necesar pentru a obține vinuri de calitate. Astfel, a fost inspirat să replanteze viță de vie în Viișoara și să înființeze crama, restabilind astfel tradiția vinificării în zonă. În prezent, crama de la Viișoara este una dintre cele mai moderne din România, având un portofoliu diversificat de vinuri care includ soiuri albe, roșii și roze, toate obținute cu material săditor de calitate din Franța.

Conu’ Albu Chardonnay Barrique sec, preferatul cramei, este un vin alb sec obținut prin fermentare și maturare în butoaie de stejar (barrique). Se distinge printr-o culoare galben pai cu reflexe aurii strălucitoare și arome intense de lemn, vanilie și fagure de miere. Acest vin se remarcă prin delicatețea și echilibrul său, oferind o experiență gustativă elegantă. Savurați acest vin la 8-10°C, alături de carne albă, fructe de mare și legume la grătar.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...