COTES DU RHONE ROUGE 2019 Chateau de Saint Cosme
91 puncte James Suckling, 91 puncte Robert Parker
Podgoriile Chauteau de Saint Cosme se gasesc in sudul regiunii Rhone, la doar 300 m de satul Gigondas, estimandu-se ca dateaza inca din secolul 15. Din 1570, Chauteau de Saint Cosme s-a aflat in proprietatea familiei Barroul, iar Louis Barroul este cel care acum a reusit sa transforme brandul familiei sale intr-unul de mare succes, renumit peste tot in lume. Respectul pentru tehnicile traditionale de producere a vinului, viticultura organica si intelegerea in profunzime a terenurilor zonei sale au fost cele trei secrete care l-au ajutat sa creasca atat de mult aceasta afacere. Saint Cosme Cotes du Rhone Rouge 2019 este un vin incantator, potrivit pentru a fi baut imediat, dar totusi cu un potential foarte bun de imbatranire. Inchis la culoare, elegant si fin, vinul are taninuri frumos rotunjite, arome intense de coacaze negre, camfor, trufe, trandafir si afine. Se recomanda savurarea acestui vin la o temperatura intre 16-18 grade Celsius, iar cele mai potrivite preparate cu care il poti asocia sunt carnea la gratar, friptura de porc si branzeturile mai tari.
91 puncte James Suckling, 91 puncte Robert Parker
Podgoriile Chauteau de Saint Cosme se gasesc in sudul regiunii Rhone, la doar 300 m de satul Gigondas, estimandu-se ca dateaza inca din secolul 15. Din 1570, Chauteau de Saint Cosme s-a aflat in proprietatea familiei Barroul, iar Louis Barroul este cel care acum a reusit sa transforme brandul familiei sale intr-unul de mare succes, renumit peste tot in lume. Respectul pentru tehnicile traditionale de producere a vinului, viticultura organica si intelegerea in profunzime a terenurilor zonei sale au fost cele trei secrete care l-au ajutat sa creasca atat de mult aceasta afacere. Saint Cosme Cotes du Rhone Rouge 2019 este un vin incantator, potrivit pentru a fi baut imediat, dar totusi cu un potential foarte bun de imbatranire. Inchis la culoare, elegant si fin, vinul are taninuri frumos rotunjite, arome intense de coacaze negre, camfor, trufe, trandafir si afine. Se recomanda savurarea acestui vin la o temperatura intre 16-18 grade Celsius, iar cele mai potrivite preparate cu care il poti asocia sunt carnea la gratar, friptura de porc si branzeturile mai tari.