CUVEE AMELIE 2021 Crama Avincis
Crama Avincis este un proiect caracterizat de trei dimensiuni. Prima este aceea de recuperare a memoriei familiei, regasita si pastrata astazi intr-o afacere de succes. Apoi, importanta este si dimensiunea viticola si oenologica a domeniului. Un aspect usor de bifat, avand in vedere terroir-ul calcaros si argilos de pe dealul Dobrusa, cel care ofera, de altfel, unele dintre cele mai spectaculoase vinuri, din soiuri autohtone, dar si internationale. Tot acest tablou este completat de viziunea arhitecturala si peisagistica a conacului si a intregii regiuni, care intregeste imaginea finala a acestui producator cu traditie. Vinul de astazi, Cuvee Amelie, produs din Tamaioasa Romaneasca, are o frumoasa culoare galbena, cu ceva tente aurii si un buchet puternic si elegant, cu arome de mango, piersici, caise si miere. Gustul este proaspat si echilibrat, cu note dulci si o aciditate ridicata. Savureaza acest vin la 10-12 grade Celsius, ca aperitiv sau in combinatie cu produse de patiserie, biscuiti, prajituri cu fructe.
Crama Avincis este un proiect caracterizat de trei dimensiuni. Prima este aceea de recuperare a memoriei familiei, regasita si pastrata astazi intr-o afacere de succes. Apoi, importanta este si dimensiunea viticola si oenologica a domeniului. Un aspect usor de bifat, avand in vedere terroir-ul calcaros si argilos de pe dealul Dobrusa, cel care ofera, de altfel, unele dintre cele mai spectaculoase vinuri, din soiuri autohtone, dar si internationale. Tot acest tablou este completat de viziunea arhitecturala si peisagistica a conacului si a intregii regiuni, care intregeste imaginea finala a acestui producator cu traditie. Vinul de astazi, Cuvee Amelie, produs din Tamaioasa Romaneasca, are o frumoasa culoare galbena, cu ceva tente aurii si un buchet puternic si elegant, cu arome de mango, piersici, caise si miere. Gustul este proaspat si echilibrat, cu note dulci si o aciditate ridicata. Savureaza acest vin la 10-12 grade Celsius, ca aperitiv sau in combinatie cu produse de patiserie, biscuiti, prajituri cu fructe.