Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

❄️ WHITE FRIDAY continuă!
Ai până la -47% la +500 de vinuri

CUVEE GRANDIFLORA MAGNUM 2017 Crama Avincis

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 1.5L
  • CUPAJ
  • 13,5%
  • ROMANIA

CE SPUN EXPERTII:

Mihai Oprea
Mihai Oprea
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

Acest vin va pune rabdarea tuturor la incercare -atat vinificatorul, care trebuie sa-l matureze la baric si la sticla, cat si colectionarul, care va mai... Deschide review

Acest vin va pune rabdarea tuturor la incercare -atat vinificatorul, care trebuie sa-l matureze la baric si la sticla, cat si colectionarul, care va mai astepta doi-trei ani poate inainte de a-l deschide, pentru a ajunge in forma asteptata. Hedonistul, curiosul, care vrea sa-si ofere placerea acum, va avea la randul sau cateva ore bune de asteptate langa decantor, rotindu-l incet, urmarind pe indelete evolutia aromatica a acestui vin monolitic, masiv, ce se dechide treptat. Deocamdata taninos si usor aspru, cu o textura ferma, lasa sa se ghiceasca un melanj de note de fructe negre, tabac si mirodenii, pe masura ce se incalzeste si se aeriseste. Pe final apar note ciocolatii, amarui, poate si o parere de coaja de portocala, pe masura ce ne apropiem de fundul decantorului.

Inchide review

Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in... Deschide review

Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in lemnul prajit al baricului. Culoarea vinului este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul este sobru si elegant, cu coacaze, violete si cafea prajita. Alcoolul este bine evidentiat in corpul amplu si musculos, bine sustinut de taninurile fine si moi. Gustul este centrat pe visine supracoapte, magiun de prune, vanilie si ciocolata neagra cu rom. Postgustul este lung si intens, lasand impresii de lemn afumat, pudra de cacao si condimente. Un vin de gastronomie, care ar trebui servit putin racit (14-16 grade), dupa o decantare de minim o ora.

Inchide review

Primul impact este unul destul de puternic, asa ca devine imperios necesar un ragaz macar de o jumatate de ora de contact cu aerul, care sa-i permita... Deschide review

Primul impact este unul destul de puternic, asa ca devine imperios necesar un ragaz macar de o jumatate de ora de contact cu aerul, care sa-i permita vinului sa se deschida si sa-si etaleze “nurii”. Faptul ca acest asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani are nevoie de timp pentru a se deschide si “comunica” nu este deloc un semn de slabiciune, din contra, unul care poate semnala un potential de viata lunga. Aromele sale sunt dense, foarte prezente si foarte clare, amintind de pudra de cacao, ciocolata, gemuri de fructe negre, condimente si frunza uscata de tutun, insa in acelasi timp par foarte serioase, aproape de o sobrietate rece. Gustul este bine echilibrat, cu o structura atletica si senzatii acid-vegetale, de visine negre si masline verzi. In atac, aciditatea il face sa para mai domol decat este in realitate, pe final vinul aratand o forta interesanta. Taninurile, de o textura usor granulata, impreuna cu aportul alcoolului, transforma postgustul intr-o senzatie exploziva condimentata, cu rezonanta fructate.

Inchide review

Acest vin va pune rabdarea tuturor la incercare -atat vinificatorul, care trebuie sa-l matureze la baric si la sticla, cat si colectionarul, care va mai... Deschide review

Acest vin va pune rabdarea tuturor la incercare -atat vinificatorul, care trebuie sa-l matureze la baric si la sticla, cat si colectionarul, care va mai astepta doi-trei ani poate inainte de a-l deschide, pentru a ajunge in forma asteptata. Hedonistul, curiosul, care vrea sa-si ofere placerea acum, va avea la randul sau cateva ore bune de asteptate langa decantor, rotindu-l incet, urmarind pe indelete evolutia aromatica a acestui vin monolitic, masiv, ce se dechide treptat. Deocamdata taninos si usor aspru, cu o textura ferma, lasa sa se ghiceasca un melanj de note de fructe negre, tabac si mirodenii, pe masura ce se incalzeste si se aeriseste. Pe final apar note ciocolatii, amarui, poate si o parere de coaja de portocala, pe masura ce ne apropiem de fundul decantorului.

Inchide review

Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in... Deschide review

Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in lemnul prajit al baricului. Culoarea vinului este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul este sobru si elegant, cu coacaze, violete si cafea prajita. Alcoolul este bine evidentiat in corpul amplu si musculos, bine sustinut de taninurile fine si moi. Gustul este centrat pe visine supracoapte, magiun de prune, vanilie si ciocolata neagra cu rom. Postgustul este lung si intens, lasand impresii de lemn afumat, pudra de cacao si condimente. Un vin de gastronomie, care ar trebui servit putin racit (14-16 grade), dupa o decantare de minim o ora.

Inchide review

Primul impact este unul destul de puternic, asa ca devine imperios necesar un ragaz macar de o jumatate de ora de contact cu aerul, care sa-i permita... Deschide review

Primul impact este unul destul de puternic, asa ca devine imperios necesar un ragaz macar de o jumatate de ora de contact cu aerul, care sa-i permita vinului sa se deschida si sa-si etaleze “nurii”. Faptul ca acest asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani are nevoie de timp pentru a se deschide si “comunica” nu este deloc un semn de slabiciune, din contra, unul care poate semnala un potential de viata lunga. Aromele sale sunt dense, foarte prezente si foarte clare, amintind de pudra de cacao, ciocolata, gemuri de fructe negre, condimente si frunza uscata de tutun, insa in acelasi timp par foarte serioase, aproape de o sobrietate rece. Gustul este bine echilibrat, cu o structura atletica si senzatii acid-vegetale, de visine negre si masline verzi. In atac, aciditatea il face sa para mai domol decat este in realitate, pe final vinul aratand o forta interesanta. Taninurile, de o textura usor granulata, impreuna cu aportul alcoolului, transforma postgustul intr-o senzatie exploziva condimentata, cu rezonanta fructate.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Cuvee Grandiflora 2017 s-a nascut din maiestria oenologului Ghislain Moritz, un fin cunoscator al metodelor de vinificare din Bourgogne, cel care a realizat si acest prim cupaj Cabernet Sauvignon-Merlot al cramei Avincis. Numele ales, Grandiflora, are in spate o intreaga poveste. Cel mai important aspect este, poate, asocierea cu nuvela scrisa de Gib Mihaescu, “La Grandiflora”, acolo unde actiunea are loc in gradina de vara cu acelasi nume, un loc care a existat cu adevarat in perioada interbelica. Apoi, Grandiflora este o specie de magnolie, dar si de trandafiri, fiind cunoscut faptul ca astazi, pe domeniul Vila Dobrusa, parcelele de vita de vie de pe care s-au recoltat strugurii au la capat tufe de trandafiri Grandiflora. Cu asemenea semnificatii in spate, nici vinul nu putea fi mai prejos, iar asta o demonstreaza din plin notele lui specifice. De o frumoasa culoare rosu-visiniu cu reflexe de abanos, buchetul vinului dezvaluie tente de fructe negre de padure si cirese, urmate apoi de note de cafea prajita, vanilie, ciocolata si condimente. Pe palat, vinul se dezvaluie ca fiind foarte expresiv, cu taninuri catifelate. Serviti acest vin la 18 grade Celsius, alaturi de tot felul de mancaruri consistente, cu carne, burgeri, paste.

  • whitefriday
CUVEE GRANDIFLORA MAGNUM 2017 whitefriday
  • 357 274 -23%
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
357 274 -23%
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Mihai Oprea
Mihai Oprea
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Mihai Oprea
Mihai Oprea
Răzvan Avram
Răzvan Avram
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău

Acest vin va pune rabdarea tuturor la incercare -atat vinificatorul, care trebuie sa-l matureze la baric si la sticla, cat si colectionarul, care va mai... Deschide review

Acest vin va pune rabdarea tuturor la incercare -atat vinificatorul, care trebuie sa-l matureze la baric si la sticla, cat si colectionarul, care va mai astepta doi-trei ani poate inainte de a-l deschide, pentru a ajunge in forma asteptata. Hedonistul, curiosul, care vrea sa-si ofere placerea acum, va avea la randul sau cateva ore bune de asteptate langa decantor, rotindu-l incet, urmarind pe indelete evolutia aromatica a acestui vin monolitic, masiv, ce se dechide treptat. Deocamdata taninos si usor aspru, cu o textura ferma, lasa sa se ghiceasca un melanj de note de fructe negre, tabac si mirodenii, pe masura ce se incalzeste si se aeriseste. Pe final apar note ciocolatii, amarui, poate si o parere de coaja de portocala, pe masura ce ne apropiem de fundul decantorului.

Inchide review

Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in... Deschide review

Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in lemnul prajit al baricului. Culoarea vinului este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul este sobru si elegant, cu coacaze, violete si cafea prajita. Alcoolul este bine evidentiat in corpul amplu si musculos, bine sustinut de taninurile fine si moi. Gustul este centrat pe visine supracoapte, magiun de prune, vanilie si ciocolata neagra cu rom. Postgustul este lung si intens, lasand impresii de lemn afumat, pudra de cacao si condimente. Un vin de gastronomie, care ar trebui servit putin racit (14-16 grade), dupa o decantare de minim o ora.

Inchide review

Primul impact este unul destul de puternic, asa ca devine imperios necesar un ragaz macar de o jumatate de ora de contact cu aerul, care sa-i permita... Deschide review

Primul impact este unul destul de puternic, asa ca devine imperios necesar un ragaz macar de o jumatate de ora de contact cu aerul, care sa-i permita vinului sa se deschida si sa-si etaleze “nurii”. Faptul ca acest asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani are nevoie de timp pentru a se deschide si “comunica” nu este deloc un semn de slabiciune, din contra, unul care poate semnala un potential de viata lunga. Aromele sale sunt dense, foarte prezente si foarte clare, amintind de pudra de cacao, ciocolata, gemuri de fructe negre, condimente si frunza uscata de tutun, insa in acelasi timp par foarte serioase, aproape de o sobrietate rece. Gustul este bine echilibrat, cu o structura atletica si senzatii acid-vegetale, de visine negre si masline verzi. In atac, aciditatea il face sa para mai domol decat este in realitate, pe final vinul aratand o forta interesanta. Taninurile, de o textura usor granulata, impreuna cu aportul alcoolului, transforma postgustul intr-o senzatie exploziva condimentata, cu rezonanta fructate.

Inchide review

Acest vin va pune rabdarea tuturor la incercare -atat vinificatorul, care trebuie sa-l matureze la baric si la sticla, cat si colectionarul, care va mai... Deschide review

Acest vin va pune rabdarea tuturor la incercare -atat vinificatorul, care trebuie sa-l matureze la baric si la sticla, cat si colectionarul, care va mai astepta doi-trei ani poate inainte de a-l deschide, pentru a ajunge in forma asteptata. Hedonistul, curiosul, care vrea sa-si ofere placerea acum, va avea la randul sau cateva ore bune de asteptate langa decantor, rotindu-l incet, urmarind pe indelete evolutia aromatica a acestui vin monolitic, masiv, ce se dechide treptat. Deocamdata taninos si usor aspru, cu o textura ferma, lasa sa se ghiceasca un melanj de note de fructe negre, tabac si mirodenii, pe masura ce se incalzeste si se aeriseste. Pe final apar note ciocolatii, amarui, poate si o parere de coaja de portocala, pe masura ce ne apropiem de fundul decantorului.

Inchide review

Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in... Deschide review

Un cupaj somptuos de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani, care aduce in pahare o avalansa de fructe negre "bine imbracate" in lemnul prajit al baricului. Culoarea vinului este visiniu inchis, cu bordura purpurie, iar nasul este sobru si elegant, cu coacaze, violete si cafea prajita. Alcoolul este bine evidentiat in corpul amplu si musculos, bine sustinut de taninurile fine si moi. Gustul este centrat pe visine supracoapte, magiun de prune, vanilie si ciocolata neagra cu rom. Postgustul este lung si intens, lasand impresii de lemn afumat, pudra de cacao si condimente. Un vin de gastronomie, care ar trebui servit putin racit (14-16 grade), dupa o decantare de minim o ora.

Inchide review

Primul impact este unul destul de puternic, asa ca devine imperios necesar un ragaz macar de o jumatate de ora de contact cu aerul, care sa-i permita... Deschide review

Primul impact este unul destul de puternic, asa ca devine imperios necesar un ragaz macar de o jumatate de ora de contact cu aerul, care sa-i permita vinului sa se deschida si sa-si etaleze “nurii”. Faptul ca acest asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Dragasani are nevoie de timp pentru a se deschide si “comunica” nu este deloc un semn de slabiciune, din contra, unul care poate semnala un potential de viata lunga. Aromele sale sunt dense, foarte prezente si foarte clare, amintind de pudra de cacao, ciocolata, gemuri de fructe negre, condimente si frunza uscata de tutun, insa in acelasi timp par foarte serioase, aproape de o sobrietate rece. Gustul este bine echilibrat, cu o structura atletica si senzatii acid-vegetale, de visine negre si masline verzi. In atac, aciditatea il face sa para mai domol decat este in realitate, pe final vinul aratand o forta interesanta. Taninurile, de o textura usor granulata, impreuna cu aportul alcoolului, transforma postgustul intr-o senzatie exploziva condimentata, cu rezonanta fructate.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Cuvee Grandiflora 2017 s-a nascut din maiestria oenologului Ghislain Moritz, un fin cunoscator al metodelor de vinificare din Bourgogne, cel care a realizat si acest prim cupaj Cabernet Sauvignon-Merlot al cramei Avincis. Numele ales, Grandiflora, are in spate o intreaga poveste. Cel mai important aspect este, poate, asocierea cu nuvela scrisa de Gib Mihaescu, “La Grandiflora”, acolo unde actiunea are loc in gradina de vara cu acelasi nume, un loc care a existat cu adevarat in perioada interbelica. Apoi, Grandiflora este o specie de magnolie, dar si de trandafiri, fiind cunoscut faptul ca astazi, pe domeniul Vila Dobrusa, parcelele de vita de vie de pe care s-au recoltat strugurii au la capat tufe de trandafiri Grandiflora. Cu asemenea semnificatii in spate, nici vinul nu putea fi mai prejos, iar asta o demonstreaza din plin notele lui specifice. De o frumoasa culoare rosu-visiniu cu reflexe de abanos, buchetul vinului dezvaluie tente de fructe negre de padure si cirese, urmate apoi de note de cafea prajita, vanilie, ciocolata si condimente. Pe palat, vinul se dezvaluie ca fiind foarte expresiv, cu taninuri catifelate. Serviti acest vin la 18 grade Celsius, alaturi de tot felul de mancaruri consistente, cu carne, burgeri, paste.

Cele mai
cumparate
vinuri

IRRUMO

IRRUMO Crama Mennini

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...