CUVEE GRANDIFLORA MAGNUM 2017 Crama Avincis
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 1.5L
- CUPAJ
- 13,5%
- ROMANIA
CE SPUN EXPERTII:
Cuvee Grandiflora 2017 s-a nascut din maiestria oenologului Ghislain Moritz, un fin cunoscator al metodelor de vinificare din Bourgogne, cel care a realizat si acest prim cupaj Cabernet Sauvignon-Merlot al cramei Avincis. Numele ales, Grandiflora, are in spate o intreaga poveste. Cel mai important aspect este, poate, asocierea cu nuvela scrisa de Gib Mihaescu, “La Grandiflora”, acolo unde actiunea are loc in gradina de vara cu acelasi nume, un loc care a existat cu adevarat in perioada interbelica. Apoi, Grandiflora este o specie de magnolie, dar si de trandafiri, fiind cunoscut faptul ca astazi, pe domeniul Vila Dobrusa, parcelele de vita de vie de pe care s-au recoltat strugurii au la capat tufe de trandafiri Grandiflora. Cu asemenea semnificatii in spate, nici vinul nu putea fi mai prejos, iar asta o demonstreaza din plin notele lui specifice. De o frumoasa culoare rosu-visiniu cu reflexe de abanos, buchetul vinului dezvaluie tente de fructe negre de padure si cirese, urmate apoi de note de cafea prajita, vanilie, ciocolata si condimente. Pe palat, vinul se dezvaluie ca fiind foarte expresiv, cu taninuri catifelate. Serviti acest vin la 18 grade Celsius, alaturi de tot felul de mancaruri consistente, cu carne, burgeri, paste.
- whitefriday
-
357274 -23%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
CE SPUN EXPERTII:
Cuvee Grandiflora 2017 s-a nascut din maiestria oenologului Ghislain Moritz, un fin cunoscator al metodelor de vinificare din Bourgogne, cel care a realizat si acest prim cupaj Cabernet Sauvignon-Merlot al cramei Avincis. Numele ales, Grandiflora, are in spate o intreaga poveste. Cel mai important aspect este, poate, asocierea cu nuvela scrisa de Gib Mihaescu, “La Grandiflora”, acolo unde actiunea are loc in gradina de vara cu acelasi nume, un loc care a existat cu adevarat in perioada interbelica. Apoi, Grandiflora este o specie de magnolie, dar si de trandafiri, fiind cunoscut faptul ca astazi, pe domeniul Vila Dobrusa, parcelele de vita de vie de pe care s-au recoltat strugurii au la capat tufe de trandafiri Grandiflora. Cu asemenea semnificatii in spate, nici vinul nu putea fi mai prejos, iar asta o demonstreaza din plin notele lui specifice. De o frumoasa culoare rosu-visiniu cu reflexe de abanos, buchetul vinului dezvaluie tente de fructe negre de padure si cirese, urmate apoi de note de cafea prajita, vanilie, ciocolata si condimente. Pe palat, vinul se dezvaluie ca fiind foarte expresiv, cu taninuri catifelate. Serviti acest vin la 18 grade Celsius, alaturi de tot felul de mancaruri consistente, cu carne, burgeri, paste.