DRAGAICA ROSIE 2012 Crama Oprisor
In calendarul popular, ziua de 24 iunie este cunoscuta sub denumirea de Dragaica sau Sanziene. Acestea erau considerate a fi niste zane bune, femei frumoase, preotese ale soarelui, ascunse prin padurile neumblate de om. Dragaica este o sarbatoare inchinata coacerii granelor si protectiei culturilor. In cinstea acestei sarbatori, Unvinpezi va propune astazi o placuta reintalnire cu „Dragaica Rosie”, de la Crama Oprisor. Acest vin este un cupaj rubiniu creat din patru soiuri: Cabernet Sauvignon (23%), Merlot (27%), Pinot Noir (19%) si Shiraz (31%). Este un vin echilibrat, armonios, cu aroma intensa si placuta, ce dezvolta note de prune uscate, coacaze, lemn usor prajit si ciocolata cu lapte. Gustul, completat de taninurile moi pe final, completeaza elegant structura corpolenta a vinului. Este un vin sec, ce se asociaza perfect cu preparatele din carne de vita, porc, vanat, ori branzeturi.
In calendarul popular, ziua de 24 iunie este cunoscuta sub denumirea de Dragaica sau Sanziene. Acestea erau considerate a fi niste zane bune, femei frumoase, preotese ale soarelui, ascunse prin padurile neumblate de om. Dragaica este o sarbatoare inchinata coacerii granelor si protectiei culturilor. In cinstea acestei sarbatori, Unvinpezi va propune astazi o placuta reintalnire cu „Dragaica Rosie”, de la Crama Oprisor. Acest vin este un cupaj rubiniu creat din patru soiuri: Cabernet Sauvignon (23%), Merlot (27%), Pinot Noir (19%) si Shiraz (31%). Este un vin echilibrat, armonios, cu aroma intensa si placuta, ce dezvolta note de prune uscate, coacaze, lemn usor prajit si ciocolata cu lapte. Gustul, completat de taninurile moi pe final, completeaza elegant structura corpolenta a vinului. Este un vin sec, ce se asociaza perfect cu preparatele din carne de vita, porc, vanat, ori branzeturi.