Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

DON PELERIN CABERNET FRANC 2016 Domeniul Drăgași

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Radu Rizea
Radu Rizea
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Un soi mult subevaluat, chiar si pe piete mature, prea putin cultivat in Romania, dar care nu inceteaza sa ma surprinda de fiecare data, in fiecare... Deschide review

Un soi mult subevaluat, chiar si pe piete mature, prea putin cultivat in Romania, dar care nu inceteaza sa ma surprinda de fiecare data, in fiecare varianta in care il gasesc. As spune ca este un vin franc, daca nu ar suna a gluma proasta – chiar este un soi plin de naturalete, de nuante rustice bine gestionate, de genul batranului intelept din creierii muntilor. Nici Don Pelerin nu face exceptie – structura interesanta, taninuri inca sesizabile, dar nederanjante, multe fructe rosii si negre (cirese, cirese amare, mure, afince) si note dobandite din interactiunea cu butoaiele de stejar. Bine curgator, mai ales langa o carne de vita tinuta un pic la jar.

Inchide review

Chiar daca indeobste nu este foarte cunoscut acest detaliu, soiul Cabernet Franc se regaseste in multe podgorii romanesti, dar, la fel ca aproape... Deschide review

Chiar daca indeobste nu este foarte cunoscut acest detaliu, soiul Cabernet Franc se regaseste in multe podgorii romanesti, dar, la fel ca aproape pretutindeni unde este plantat, si la noi el se foloseste mai mult in cupaje, structura sa caracterizata de aciditate mai generoasa decat la celelalte soiuri rosii nobile si taninurile mai putin pronuntate ajutând la obtinerea unor vinuri mai interesante aromatic si gustativ decat asamblajele pe care le consideram clasice. Datorita si faptului ca invecheste frumos la sticla, un vin de Cabernet Franc vinificat corect are un frumos potential de expresie, fapt care i-a determinat pe unii producatori sa abordeze îmbutelierea sa separata, in vinuri monovarietale. Astazi ne întâlnim cu un exemplu de buna practica in etalarea particularitatilor de soi, dragasenenii de la Don Pelerin oferind, cu anul de recolta 2016, un vin complex, bine maturat, care aduce satisfactii celor care apreciaza pe corp mediu, etalarea unor zone frumos fructate, completate de condimentul generos pentru care soiul este recunoscut. Daca aveti in plan o masa mai elaborata, cu carne rosie mai grasa, cozonaci si/sau brânzeturi maturate de foarte buna calitate, acesta e vinul! Iar, daca nu va multumeste pe deplin ca atare si aveti in beci vreo sticla de Merlot mai auster sau o Feteasca Neagra ceva mai lenesa, puteti sa le reinvigorati minunat, asamblandu-le in decantor cu Francul asta, dupa care, daca aveti mana buna (si le tin pumnii celor care doresc sa faca acest experiment!), sa va laudati invitatilor cat de inspirat a fost primul dumneavoastra cupaj.

Inchide review

Don Pelerin 2016 Vinul rosu de astazi este unul romanesc, obținut din struguri Cabernet Franc, lucru nu atat de des imtalnit. Pare un vin usor indecis... Deschide review

Don Pelerin 2016 Vinul rosu de astazi este unul romanesc, obținut din struguri Cabernet Franc, lucru nu atat de des imtalnit. Pare un vin usor indecis pentru ca, de sub stofa frumos croita cu fir de fructe mature si vanilie, ce ia ochii initial, razbat radacini mai subtile, usor rustice, care din punct de vedere aromatic trimit cu gandul la piele si tutun. Este dens sau pare mai degraba asa si datorita taninurilor capoase, care nu s-au imblanzit pe deplin nici dupa 6 ani de la recoltarea strugurilor. Finalul este imblanzit de un usor iz dulceag.

Inchide review

Un soi mult subevaluat, chiar si pe piete mature, prea putin cultivat in Romania, dar care nu inceteaza sa ma surprinda de fiecare data, in fiecare... Deschide review

Un soi mult subevaluat, chiar si pe piete mature, prea putin cultivat in Romania, dar care nu inceteaza sa ma surprinda de fiecare data, in fiecare varianta in care il gasesc. As spune ca este un vin franc, daca nu ar suna a gluma proasta – chiar este un soi plin de naturalete, de nuante rustice bine gestionate, de genul batranului intelept din creierii muntilor. Nici Don Pelerin nu face exceptie – structura interesanta, taninuri inca sesizabile, dar nederanjante, multe fructe rosii si negre (cirese, cirese amare, mure, afince) si note dobandite din interactiunea cu butoaiele de stejar. Bine curgator, mai ales langa o carne de vita tinuta un pic la jar.

Inchide review

Chiar daca indeobste nu este foarte cunoscut acest detaliu, soiul Cabernet Franc se regaseste in multe podgorii romanesti, dar, la fel ca aproape... Deschide review

Chiar daca indeobste nu este foarte cunoscut acest detaliu, soiul Cabernet Franc se regaseste in multe podgorii romanesti, dar, la fel ca aproape pretutindeni unde este plantat, si la noi el se foloseste mai mult in cupaje, structura sa caracterizata de aciditate mai generoasa decat la celelalte soiuri rosii nobile si taninurile mai putin pronuntate ajutând la obtinerea unor vinuri mai interesante aromatic si gustativ decat asamblajele pe care le consideram clasice. Datorita si faptului ca invecheste frumos la sticla, un vin de Cabernet Franc vinificat corect are un frumos potential de expresie, fapt care i-a determinat pe unii producatori sa abordeze îmbutelierea sa separata, in vinuri monovarietale. Astazi ne întâlnim cu un exemplu de buna practica in etalarea particularitatilor de soi, dragasenenii de la Don Pelerin oferind, cu anul de recolta 2016, un vin complex, bine maturat, care aduce satisfactii celor care apreciaza pe corp mediu, etalarea unor zone frumos fructate, completate de condimentul generos pentru care soiul este recunoscut. Daca aveti in plan o masa mai elaborata, cu carne rosie mai grasa, cozonaci si/sau brânzeturi maturate de foarte buna calitate, acesta e vinul! Iar, daca nu va multumeste pe deplin ca atare si aveti in beci vreo sticla de Merlot mai auster sau o Feteasca Neagra ceva mai lenesa, puteti sa le reinvigorati minunat, asamblandu-le in decantor cu Francul asta, dupa care, daca aveti mana buna (si le tin pumnii celor care doresc sa faca acest experiment!), sa va laudati invitatilor cat de inspirat a fost primul dumneavoastra cupaj.

Inchide review

Don Pelerin 2016 Vinul rosu de astazi este unul romanesc, obținut din struguri Cabernet Franc, lucru nu atat de des imtalnit. Pare un vin usor indecis... Deschide review

Don Pelerin 2016 Vinul rosu de astazi este unul romanesc, obținut din struguri Cabernet Franc, lucru nu atat de des imtalnit. Pare un vin usor indecis pentru ca, de sub stofa frumos croita cu fir de fructe mature si vanilie, ce ia ochii initial, razbat radacini mai subtile, usor rustice, care din punct de vedere aromatic trimit cu gandul la piele si tutun. Este dens sau pare mai degraba asa si datorita taninurilor capoase, care nu s-au imblanzit pe deplin nici dupa 6 ani de la recoltarea strugurilor. Finalul este imblanzit de un usor iz dulceag.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Dragasi, situata in nordul Olteniei, se intinde pe 7 hectare, unde sunt cultivati struguri din soiuri precum Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Merlot sau Cabernet Franc. Don Pelerin Cabernet Franc are o culoare rubiniu intens cu reflexe violet, un buchet complex de fructe negre, cirese salbatice, afine, discrete nuante de vanilie pe fundal de prune uscate si cu tanini bine structurati. Vinul este invechit 3 ani in budane si baricuri din stejar. Se recomanda degustarea sa alaturi de preparate din carne rosie, paste consistente, trufe, branzeturi maturate.

DON PELERIN CABERNET FRANC 2016
  • 115
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
115
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Radu Rizea
Radu Rizea
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă
Radu Rizea
Radu Rizea
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Alin Ioniţă
Alin Ioniţă

Un soi mult subevaluat, chiar si pe piete mature, prea putin cultivat in Romania, dar care nu inceteaza sa ma surprinda de fiecare data, in fiecare... Deschide review

Un soi mult subevaluat, chiar si pe piete mature, prea putin cultivat in Romania, dar care nu inceteaza sa ma surprinda de fiecare data, in fiecare varianta in care il gasesc. As spune ca este un vin franc, daca nu ar suna a gluma proasta – chiar este un soi plin de naturalete, de nuante rustice bine gestionate, de genul batranului intelept din creierii muntilor. Nici Don Pelerin nu face exceptie – structura interesanta, taninuri inca sesizabile, dar nederanjante, multe fructe rosii si negre (cirese, cirese amare, mure, afince) si note dobandite din interactiunea cu butoaiele de stejar. Bine curgator, mai ales langa o carne de vita tinuta un pic la jar.

Inchide review

Chiar daca indeobste nu este foarte cunoscut acest detaliu, soiul Cabernet Franc se regaseste in multe podgorii romanesti, dar, la fel ca aproape... Deschide review

Chiar daca indeobste nu este foarte cunoscut acest detaliu, soiul Cabernet Franc se regaseste in multe podgorii romanesti, dar, la fel ca aproape pretutindeni unde este plantat, si la noi el se foloseste mai mult in cupaje, structura sa caracterizata de aciditate mai generoasa decat la celelalte soiuri rosii nobile si taninurile mai putin pronuntate ajutând la obtinerea unor vinuri mai interesante aromatic si gustativ decat asamblajele pe care le consideram clasice. Datorita si faptului ca invecheste frumos la sticla, un vin de Cabernet Franc vinificat corect are un frumos potential de expresie, fapt care i-a determinat pe unii producatori sa abordeze îmbutelierea sa separata, in vinuri monovarietale. Astazi ne întâlnim cu un exemplu de buna practica in etalarea particularitatilor de soi, dragasenenii de la Don Pelerin oferind, cu anul de recolta 2016, un vin complex, bine maturat, care aduce satisfactii celor care apreciaza pe corp mediu, etalarea unor zone frumos fructate, completate de condimentul generos pentru care soiul este recunoscut. Daca aveti in plan o masa mai elaborata, cu carne rosie mai grasa, cozonaci si/sau brânzeturi maturate de foarte buna calitate, acesta e vinul! Iar, daca nu va multumeste pe deplin ca atare si aveti in beci vreo sticla de Merlot mai auster sau o Feteasca Neagra ceva mai lenesa, puteti sa le reinvigorati minunat, asamblandu-le in decantor cu Francul asta, dupa care, daca aveti mana buna (si le tin pumnii celor care doresc sa faca acest experiment!), sa va laudati invitatilor cat de inspirat a fost primul dumneavoastra cupaj.

Inchide review

Don Pelerin 2016 Vinul rosu de astazi este unul romanesc, obținut din struguri Cabernet Franc, lucru nu atat de des imtalnit. Pare un vin usor indecis... Deschide review

Don Pelerin 2016 Vinul rosu de astazi este unul romanesc, obținut din struguri Cabernet Franc, lucru nu atat de des imtalnit. Pare un vin usor indecis pentru ca, de sub stofa frumos croita cu fir de fructe mature si vanilie, ce ia ochii initial, razbat radacini mai subtile, usor rustice, care din punct de vedere aromatic trimit cu gandul la piele si tutun. Este dens sau pare mai degraba asa si datorita taninurilor capoase, care nu s-au imblanzit pe deplin nici dupa 6 ani de la recoltarea strugurilor. Finalul este imblanzit de un usor iz dulceag.

Inchide review

Un soi mult subevaluat, chiar si pe piete mature, prea putin cultivat in Romania, dar care nu inceteaza sa ma surprinda de fiecare data, in fiecare... Deschide review

Un soi mult subevaluat, chiar si pe piete mature, prea putin cultivat in Romania, dar care nu inceteaza sa ma surprinda de fiecare data, in fiecare varianta in care il gasesc. As spune ca este un vin franc, daca nu ar suna a gluma proasta – chiar este un soi plin de naturalete, de nuante rustice bine gestionate, de genul batranului intelept din creierii muntilor. Nici Don Pelerin nu face exceptie – structura interesanta, taninuri inca sesizabile, dar nederanjante, multe fructe rosii si negre (cirese, cirese amare, mure, afince) si note dobandite din interactiunea cu butoaiele de stejar. Bine curgator, mai ales langa o carne de vita tinuta un pic la jar.

Inchide review

Chiar daca indeobste nu este foarte cunoscut acest detaliu, soiul Cabernet Franc se regaseste in multe podgorii romanesti, dar, la fel ca aproape... Deschide review

Chiar daca indeobste nu este foarte cunoscut acest detaliu, soiul Cabernet Franc se regaseste in multe podgorii romanesti, dar, la fel ca aproape pretutindeni unde este plantat, si la noi el se foloseste mai mult in cupaje, structura sa caracterizata de aciditate mai generoasa decat la celelalte soiuri rosii nobile si taninurile mai putin pronuntate ajutând la obtinerea unor vinuri mai interesante aromatic si gustativ decat asamblajele pe care le consideram clasice. Datorita si faptului ca invecheste frumos la sticla, un vin de Cabernet Franc vinificat corect are un frumos potential de expresie, fapt care i-a determinat pe unii producatori sa abordeze îmbutelierea sa separata, in vinuri monovarietale. Astazi ne întâlnim cu un exemplu de buna practica in etalarea particularitatilor de soi, dragasenenii de la Don Pelerin oferind, cu anul de recolta 2016, un vin complex, bine maturat, care aduce satisfactii celor care apreciaza pe corp mediu, etalarea unor zone frumos fructate, completate de condimentul generos pentru care soiul este recunoscut. Daca aveti in plan o masa mai elaborata, cu carne rosie mai grasa, cozonaci si/sau brânzeturi maturate de foarte buna calitate, acesta e vinul! Iar, daca nu va multumeste pe deplin ca atare si aveti in beci vreo sticla de Merlot mai auster sau o Feteasca Neagra ceva mai lenesa, puteti sa le reinvigorati minunat, asamblandu-le in decantor cu Francul asta, dupa care, daca aveti mana buna (si le tin pumnii celor care doresc sa faca acest experiment!), sa va laudati invitatilor cat de inspirat a fost primul dumneavoastra cupaj.

Inchide review

Don Pelerin 2016 Vinul rosu de astazi este unul romanesc, obținut din struguri Cabernet Franc, lucru nu atat de des imtalnit. Pare un vin usor indecis... Deschide review

Don Pelerin 2016 Vinul rosu de astazi este unul romanesc, obținut din struguri Cabernet Franc, lucru nu atat de des imtalnit. Pare un vin usor indecis pentru ca, de sub stofa frumos croita cu fir de fructe mature si vanilie, ce ia ochii initial, razbat radacini mai subtile, usor rustice, care din punct de vedere aromatic trimit cu gandul la piele si tutun. Este dens sau pare mai degraba asa si datorita taninurilor capoase, care nu s-au imblanzit pe deplin nici dupa 6 ani de la recoltarea strugurilor. Finalul este imblanzit de un usor iz dulceag.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

Crama Dragasi, situata in nordul Olteniei, se intinde pe 7 hectare, unde sunt cultivati struguri din soiuri precum Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Merlot sau Cabernet Franc. Don Pelerin Cabernet Franc are o culoare rubiniu intens cu reflexe violet, un buchet complex de fructe negre, cirese salbatice, afine, discrete nuante de vanilie pe fundal de prune uscate si cu tanini bine structurati. Vinul este invechit 3 ani in budane si baricuri din stejar. Se recomanda degustarea sa alaturi de preparate din carne rosie, paste consistente, trufe, branzeturi maturate.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...