Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

DOPPIO PASSO PRIMITIVO 2022 Botter

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • PRIMITIVO
  • 13%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

  • Luca Maroni 96
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran

Un vin propus de un comerciant italian ce se apropie de 100 de ani de existență, fiind o afacere de familie fondată lângă Venezia în 1928.... Deschide review

Un vin propus de un comerciant italian ce se apropie de 100 de ani de existență, fiind o afacere de familie fondată lângă Venezia în 1928. Acum, după 3 generații vinurile sunt selectate din cele trei crame deținute în întreaga Italie. Doppio Passo provine de la ferma cu același nume situată în Salice Salento din tocul cizmei italiene – Puglia. Poate că și numele a fost împrumutat de la sistemul de recoltare, precum al acestui Primitivo, ce a fost cules în 2 treceri prin vie, una la maturitate deplină, a doua pentru cules târziu (late harvest, cum se spune pe la noi). Avem așadar un vin cu arome intense de prune, mure și cireșe, completate de niște lemn dulce. Taninurile sunt moi, coapte, rotunde, cu fructe roșii dominante, cireșe, vișine, ceva mure, niște cafea și puțină ciocolată susținute de o aciditate prietenoasă. Structura este liniară, zveltă, aproape elegantă, cu final dulce, mai mult prietenos decât complex, potrivit pentru o asociere cu paste spicy, porc, vită sau brânză maturată.

Inchide review

Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei... Deschide review

Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei inițiatice (iar inițierea asta nu se termină niciodată!) a oricărui iubitor de vinuri bune în căutarea bogăției gustative, aromatice și a expresivității. Acesta este vinul de azi, deosebit de reușit și de bine poziționat la preț pentru ceea ce oferă: parade interminabile de vișine și fructe negre de pădure, ciocolată, vanilie și tabac, gust rotund și viguros, catifelat (cum ne place!), cu aciditate vioaie, alcool bine integrat și finish dominat de caise confiate, smochine și scorțișoară demn (după părerea mea) de o ligă mai mare. Concluzia, de această dată fără paranteze, este că acest Doppio Passo merită atenția dumneavoastră și un loc în cămară pentru sărbătoarea aceea de care aveți nevoie, cred, în fiecare zi.

Inchide review

Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la... Deschide review

Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la gemul de cireșe al bunicii uns pe clătita proaspătă. Căci ansamblul de fructe coapte, gemoase plus taninurile bine rotunjite dau greutatea unei melase de dulceață proaspătă. Vin de seară “comercială” cu iz de bună dispoziție instant fara prea mult fuss-about.

Inchide review

Un vin propus de un comerciant italian ce se apropie de 100 de ani de existență, fiind o afacere de familie fondată lângă Venezia în 1928.... Deschide review

Un vin propus de un comerciant italian ce se apropie de 100 de ani de existență, fiind o afacere de familie fondată lângă Venezia în 1928. Acum, după 3 generații vinurile sunt selectate din cele trei crame deținute în întreaga Italie. Doppio Passo provine de la ferma cu același nume situată în Salice Salento din tocul cizmei italiene – Puglia. Poate că și numele a fost împrumutat de la sistemul de recoltare, precum al acestui Primitivo, ce a fost cules în 2 treceri prin vie, una la maturitate deplină, a doua pentru cules târziu (late harvest, cum se spune pe la noi). Avem așadar un vin cu arome intense de prune, mure și cireșe, completate de niște lemn dulce. Taninurile sunt moi, coapte, rotunde, cu fructe roșii dominante, cireșe, vișine, ceva mure, niște cafea și puțină ciocolată susținute de o aciditate prietenoasă. Structura este liniară, zveltă, aproape elegantă, cu final dulce, mai mult prietenos decât complex, potrivit pentru o asociere cu paste spicy, porc, vită sau brânză maturată.

Inchide review

Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei... Deschide review

Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei inițiatice (iar inițierea asta nu se termină niciodată!) a oricărui iubitor de vinuri bune în căutarea bogăției gustative, aromatice și a expresivității. Acesta este vinul de azi, deosebit de reușit și de bine poziționat la preț pentru ceea ce oferă: parade interminabile de vișine și fructe negre de pădure, ciocolată, vanilie și tabac, gust rotund și viguros, catifelat (cum ne place!), cu aciditate vioaie, alcool bine integrat și finish dominat de caise confiate, smochine și scorțișoară demn (după părerea mea) de o ligă mai mare. Concluzia, de această dată fără paranteze, este că acest Doppio Passo merită atenția dumneavoastră și un loc în cămară pentru sărbătoarea aceea de care aveți nevoie, cred, în fiecare zi.

Inchide review

Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la... Deschide review

Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la gemul de cireșe al bunicii uns pe clătita proaspătă. Căci ansamblul de fructe coapte, gemoase plus taninurile bine rotunjite dau greutatea unei melase de dulceață proaspătă. Vin de seară “comercială” cu iz de bună dispoziție instant fara prea mult fuss-about.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

96 puncte Luca Maroni

Fondată în 1928 de către Carlo Botter, crama Casa Vinicola Botter se află la 30 km nord-est de Veneţia, producând vinuri de o calitate superioară, distribuite în peste 40 de ţări din lume. Botter reprezintă astăzi 3 crame în toată Italia, vinul de astăzi fiind din Masseria Doppio Passo, situată în Puglia, aflată sub patronajul familiei Botter din 2017. Doppio Passo Primitivo Puglia 2022 este un vin roşu cu un buchet luxuriant, bogat în arome de mure şi cacao, iar pe palat se continuă notele delicate, de fructe dulci. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, în combinaţie cu carne roşie, carne la grătar sau alte preparate mai consistente.

  • Luca Maroni 96
DOPPIO PASSO PRIMITIVO 2022
cel mai bun pret online 55Lei bg
DOAR AZI 49 Lei
valabilitate oferta
stock

stoc disponibil

timp ramas
bg bg hourglass

00:00:00

55 49

CE SPUN EXPERTII:

  • Luca Maroni 96
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran
Diana Pavelescu
Diana Pavelescu
Răzvan Jurca
Răzvan Jurca
Cosmin Tudoran
Cosmin Tudoran

Un vin propus de un comerciant italian ce se apropie de 100 de ani de existență, fiind o afacere de familie fondată lângă Venezia în 1928.... Deschide review

Un vin propus de un comerciant italian ce se apropie de 100 de ani de existență, fiind o afacere de familie fondată lângă Venezia în 1928. Acum, după 3 generații vinurile sunt selectate din cele trei crame deținute în întreaga Italie. Doppio Passo provine de la ferma cu același nume situată în Salice Salento din tocul cizmei italiene – Puglia. Poate că și numele a fost împrumutat de la sistemul de recoltare, precum al acestui Primitivo, ce a fost cules în 2 treceri prin vie, una la maturitate deplină, a doua pentru cules târziu (late harvest, cum se spune pe la noi). Avem așadar un vin cu arome intense de prune, mure și cireșe, completate de niște lemn dulce. Taninurile sunt moi, coapte, rotunde, cu fructe roșii dominante, cireșe, vișine, ceva mure, niște cafea și puțină ciocolată susținute de o aciditate prietenoasă. Structura este liniară, zveltă, aproape elegantă, cu final dulce, mai mult prietenos decât complex, potrivit pentru o asociere cu paste spicy, porc, vită sau brânză maturată.

Inchide review

Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei... Deschide review

Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei inițiatice (iar inițierea asta nu se termină niciodată!) a oricărui iubitor de vinuri bune în căutarea bogăției gustative, aromatice și a expresivității. Acesta este vinul de azi, deosebit de reușit și de bine poziționat la preț pentru ceea ce oferă: parade interminabile de vișine și fructe negre de pădure, ciocolată, vanilie și tabac, gust rotund și viguros, catifelat (cum ne place!), cu aciditate vioaie, alcool bine integrat și finish dominat de caise confiate, smochine și scorțișoară demn (după părerea mea) de o ligă mai mare. Concluzia, de această dată fără paranteze, este că acest Doppio Passo merită atenția dumneavoastră și un loc în cămară pentru sărbătoarea aceea de care aveți nevoie, cred, în fiecare zi.

Inchide review

Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la... Deschide review

Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la gemul de cireșe al bunicii uns pe clătita proaspătă. Căci ansamblul de fructe coapte, gemoase plus taninurile bine rotunjite dau greutatea unei melase de dulceață proaspătă. Vin de seară “comercială” cu iz de bună dispoziție instant fara prea mult fuss-about.

Inchide review

Un vin propus de un comerciant italian ce se apropie de 100 de ani de existență, fiind o afacere de familie fondată lângă Venezia în 1928.... Deschide review

Un vin propus de un comerciant italian ce se apropie de 100 de ani de existență, fiind o afacere de familie fondată lângă Venezia în 1928. Acum, după 3 generații vinurile sunt selectate din cele trei crame deținute în întreaga Italie. Doppio Passo provine de la ferma cu același nume situată în Salice Salento din tocul cizmei italiene – Puglia. Poate că și numele a fost împrumutat de la sistemul de recoltare, precum al acestui Primitivo, ce a fost cules în 2 treceri prin vie, una la maturitate deplină, a doua pentru cules târziu (late harvest, cum se spune pe la noi). Avem așadar un vin cu arome intense de prune, mure și cireșe, completate de niște lemn dulce. Taninurile sunt moi, coapte, rotunde, cu fructe roșii dominante, cireșe, vișine, ceva mure, niște cafea și puțină ciocolată susținute de o aciditate prietenoasă. Structura este liniară, zveltă, aproape elegantă, cu final dulce, mai mult prietenos decât complex, potrivit pentru o asociere cu paste spicy, porc, vită sau brânză maturată.

Inchide review

Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei... Deschide review

Un vin remarcabil de Salento (Puglia) din soiul Primitivo (sau Zinfandel), de cel mai bun augur pentru începerea (sau continuarea) călătoriei inițiatice (iar inițierea asta nu se termină niciodată!) a oricărui iubitor de vinuri bune în căutarea bogăției gustative, aromatice și a expresivității. Acesta este vinul de azi, deosebit de reușit și de bine poziționat la preț pentru ceea ce oferă: parade interminabile de vișine și fructe negre de pădure, ciocolată, vanilie și tabac, gust rotund și viguros, catifelat (cum ne place!), cu aciditate vioaie, alcool bine integrat și finish dominat de caise confiate, smochine și scorțișoară demn (după părerea mea) de o ligă mai mare. Concluzia, de această dată fără paranteze, este că acest Doppio Passo merită atenția dumneavoastră și un loc în cămară pentru sărbătoarea aceea de care aveți nevoie, cred, în fiecare zi.

Inchide review

Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la... Deschide review

Un aspect important al acestui vin este că, fie te scapă de un desert bazat pe fructe coapte roșii, fie poate fi asociat cu unul. Personal, neaoș, la gemul de cireșe al bunicii uns pe clătita proaspătă. Căci ansamblul de fructe coapte, gemoase plus taninurile bine rotunjite dau greutatea unei melase de dulceață proaspătă. Vin de seară “comercială” cu iz de bună dispoziție instant fara prea mult fuss-about.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

96 puncte Luca Maroni

Fondată în 1928 de către Carlo Botter, crama Casa Vinicola Botter se află la 30 km nord-est de Veneţia, producând vinuri de o calitate superioară, distribuite în peste 40 de ţări din lume. Botter reprezintă astăzi 3 crame în toată Italia, vinul de astăzi fiind din Masseria Doppio Passo, situată în Puglia, aflată sub patronajul familiei Botter din 2017. Doppio Passo Primitivo Puglia 2022 este un vin roşu cu un buchet luxuriant, bogat în arome de mure şi cacao, iar pe palat se continuă notele delicate, de fructe dulci. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, în combinaţie cu carne roşie, carne la grătar sau alte preparate mai consistente.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...