EQUINOX AGLIANICO ROSSO AMABILE 2019 Montemajor
98 puncte Luca Maroni
Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino si a sotiei sale, Roberta Pirone. Desi podgoria este situata in Campania, cei doi soti au cumparat, in timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinara, vite vechi si un potential formidabil. Mario Ercolino a invatat sa faca vin de la parintii sai, alaturi de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondiala a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolenta, puritatea fructului si finetea deosebita. De regula, el recolteaza cu 7 - 10 zile mai tarziu, pentru a obtine un surplus de maturitate si intensitate.
Vinul de astazi este un cupaj de Aglianico si Piedirosso - struguri culesi manual, de Echinox, cand ziua a fost egala cu noaptea. Are o culoare rosu-rubiniu stralucitor, nasul este intens, cu note florale, de cirese, fructe rosii si mirodenii. Gustul este proaspat, bogat, catifelat si echilibrat, cu arome de fructe rosii si mirodenii. Se recomanda a fi degustat alaturi de supa de legume, miel, gratar de carne alba, paste sau branzeturi maturate, la o temperatura de 15-18°C.
98 puncte Luca Maroni
Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino si a sotiei sale, Roberta Pirone. Desi podgoria este situata in Campania, cei doi soti au cumparat, in timp, mai multe vii din sudul Italiei. Atent alese, ele au o expunere extraordinara, vite vechi si un potential formidabil. Mario Ercolino a invatat sa faca vin de la parintii sai, alaturi de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondiala a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolenta, puritatea fructului si finetea deosebita. De regula, el recolteaza cu 7 - 10 zile mai tarziu, pentru a obtine un surplus de maturitate si intensitate.
Vinul de astazi este un cupaj de Aglianico si Piedirosso - struguri culesi manual, de Echinox, cand ziua a fost egala cu noaptea. Are o culoare rosu-rubiniu stralucitor, nasul este intens, cu note florale, de cirese, fructe rosii si mirodenii. Gustul este proaspat, bogat, catifelat si echilibrat, cu arome de fructe rosii si mirodenii. Se recomanda a fi degustat alaturi de supa de legume, miel, gratar de carne alba, paste sau branzeturi maturate, la o temperatura de 15-18°C.