GRECO DI TUFO LAPILLI 2023 LAPILLI
- SEC
- ALB
- LINISTIT
- 750ML
- GRECO
- 13,5%
- ITALIA
CE SPUN EXPERTII:
93 puncte Luca Maroni
Crama Lapilli a fost înființată în 1996, în sud-vestul provinciei Avellino din Italia, continuând și astăzi să fie o afacere de familie de mare succes. Cu podgorii de viță de vie în regiuni cu tradiție viticolă în Italia, precum Montefusco, Tufo, Benevento sau Ponte, Lapilli surprinde periodic cu vinuri de cea mai înaltă calitate. Recomandarea de astăzi, Lapilli Greco di Tufo 2023, este vin realizat dintr-unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Avellino, adus în zona acum 2000 de ani de către greci. Notele olfactive ale vinului amintesc de fructe cu sâmburi precum caise și piersici, dar se simt și nuanțe de pere, migdale și salvie. Gustul păstrează aromele de fructe bine coapte la care se adaugă o mineralitate echilibrată care oferă vinului o prospețime binevenită. Se recomandă degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de carne albă, fructe de mare sau supe de legume.
-
65Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
CE SPUN EXPERTII:
93 puncte Luca Maroni
Crama Lapilli a fost înființată în 1996, în sud-vestul provinciei Avellino din Italia, continuând și astăzi să fie o afacere de familie de mare succes. Cu podgorii de viță de vie în regiuni cu tradiție viticolă în Italia, precum Montefusco, Tufo, Benevento sau Ponte, Lapilli surprinde periodic cu vinuri de cea mai înaltă calitate. Recomandarea de astăzi, Lapilli Greco di Tufo 2023, este vin realizat dintr-unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Avellino, adus în zona acum 2000 de ani de către greci. Notele olfactive ale vinului amintesc de fructe cu sâmburi precum caise și piersici, dar se simt și nuanțe de pere, migdale și salvie. Gustul păstrează aromele de fructe bine coapte la care se adaugă o mineralitate echilibrată care oferă vinului o prospețime binevenită. Se recomandă degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de carne albă, fructe de mare sau supe de legume.