HACIENDA ARAUCANO ALKA CARMENERE 2014 - VIN BIODINAMIC Francois Lurton
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- CARMENERE
- 15%
- CHILE
96 puncte James Suckling, 94 puncte Tim Atkin
Pionier in Lolol Valley, Francois Lurton a fost printre primii vinificatori care au demonstrat potentialul acestui soi vechi frantuzesc de a crea vinuri de top. De fapt, Alka este primul Carmenere 100% de top realizat de un producator in Chile. Multa vreme, pana in 1994, acest soi a fost confundat cu Merlot-ul astazi devenind emblematic pt vinurile chiliene. Vin rosu de culoarea cireselor, luminos si foarte profund. Alka este unul dintre rarele 100% Carmenere, o dovada a nobletei acestui soi de struguri. Buchetul este intens si complex. Regasim note de fructe negre (coacaze negre, mure) bine amestecate cu note de eucalipt și condimente, cum ar fi piper negru si scortisoara. Pe palatin, acest vin unic prezinta o structura puternica, cu taninuri fine, care reflecta maturitatea perfecta a strugurilor. Structura, bine echilibrata de aciditate, da un final lung si complex, cu arome de marmelada de prune amestecata cu mirodenii. Este recomand a se degusta alaturi de carne rosie la gratar, tocane, vanat, carne de vita, la o tempertura de 16 grade.
- whitefriday
-
499419 -16%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
96 puncte James Suckling, 94 puncte Tim Atkin
Pionier in Lolol Valley, Francois Lurton a fost printre primii vinificatori care au demonstrat potentialul acestui soi vechi frantuzesc de a crea vinuri de top. De fapt, Alka este primul Carmenere 100% de top realizat de un producator in Chile. Multa vreme, pana in 1994, acest soi a fost confundat cu Merlot-ul astazi devenind emblematic pt vinurile chiliene. Vin rosu de culoarea cireselor, luminos si foarte profund. Alka este unul dintre rarele 100% Carmenere, o dovada a nobletei acestui soi de struguri. Buchetul este intens si complex. Regasim note de fructe negre (coacaze negre, mure) bine amestecate cu note de eucalipt și condimente, cum ar fi piper negru si scortisoara. Pe palatin, acest vin unic prezinta o structura puternica, cu taninuri fine, care reflecta maturitatea perfecta a strugurilor. Structura, bine echilibrata de aciditate, da un final lung si complex, cu arome de marmelada de prune amestecata cu mirodenii. Este recomand a se degusta alaturi de carne rosie la gratar, tocane, vanat, carne de vita, la o tempertura de 16 grade.