HUMO BLANCO L'ATELIER SYRAH-VIOGNIER 2023 Hacienda Araucano
- SEC
- ROSU
- LINISTIT
- 750ML
- CUPAJ
- 14%
- CHILE
93 puncte Vinous, 92 puncte James Suckling, 91 puncte Wine Advocate
Humo Blanco L'Atelier Syrah Viogner este un vin unic produs in stilul vinurilor frantuzesti din nordul Rhonului. Lolol a devenit cel mai bun terroir pentru cultivarea Syrah-ului in Chile, datorita climatului sau oceanic cu dimineti racoroase si cetoase, si solului pietros, sarac si aerisit in care se afunda adanc radacinile vitei de vie. Vinul este produs din Syrah clona 174, una dintre cele mai bune clone de Syrah pentru a obtine vinuri organice, de inalta calitate la care s-au adugat 10% struguri din soiul Viogner. Strugurii au fost culesi manual si dublu selectati in vederea eliminarii tuturor impuritatilor. Procesul de vinificare incepe cu o presare fina la rece a strugurilor. Apoi, mustul este lasat la macerat in vase de ciment si de inox timp de 35 de zile. Fermentarea malolactica se face in budane de stejar timp de 3 luni, dupa care urmeaza o invechire la baricuri de stejar ciclul 2 si 3 timp de 6 luni. Rezultatul, un vin elegant, de culoare rosu rubiniu profund cu reflectii purpurii. Un vin „spicy”, cu note de piper alb și cirese negre. Un vin lung, elegant, suplu, cu un buchet retro-olfaciv de condimentele. Excelent alaturi de preparate picante, curry, miel cu rozmarin, steak-uri de vita si ardei umpluti.
- whitefriday
-
115107 -7%Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
93 puncte Vinous, 92 puncte James Suckling, 91 puncte Wine Advocate
Humo Blanco L'Atelier Syrah Viogner este un vin unic produs in stilul vinurilor frantuzesti din nordul Rhonului. Lolol a devenit cel mai bun terroir pentru cultivarea Syrah-ului in Chile, datorita climatului sau oceanic cu dimineti racoroase si cetoase, si solului pietros, sarac si aerisit in care se afunda adanc radacinile vitei de vie. Vinul este produs din Syrah clona 174, una dintre cele mai bune clone de Syrah pentru a obtine vinuri organice, de inalta calitate la care s-au adugat 10% struguri din soiul Viogner. Strugurii au fost culesi manual si dublu selectati in vederea eliminarii tuturor impuritatilor. Procesul de vinificare incepe cu o presare fina la rece a strugurilor. Apoi, mustul este lasat la macerat in vase de ciment si de inox timp de 35 de zile. Fermentarea malolactica se face in budane de stejar timp de 3 luni, dupa care urmeaza o invechire la baricuri de stejar ciclul 2 si 3 timp de 6 luni. Rezultatul, un vin elegant, de culoare rosu rubiniu profund cu reflectii purpurii. Un vin „spicy”, cu note de piper alb și cirese negre. Un vin lung, elegant, suplu, cu un buchet retro-olfaciv de condimentele. Excelent alaturi de preparate picante, curry, miel cu rozmarin, steak-uri de vita si ardei umpluti.