Monastrell, cunoscut ca si Mourvedre sau Mataro, un soi ce indrageste caldura si caruia ii merge foarte bine in Jumilla, una dintre cele mai calde regiuni...
Deschide review
Monastrell, cunoscut ca si Mourvedre sau Mataro, un soi ce indrageste caldura si caruia ii merge foarte bine in Jumilla, una dintre cele mai calde regiuni ale Spaniei. Strugurii provin dintr-o veche vie organica situata pe un sol calcaros, sarac in nutrienti cu randamente mici la hectar. Un vin cu arome intense de piper amestecat cu mure coapte, visine si lemn dulce, ce lasa o impresie de dulce datorita alcoolului ridicat, de 15%, care este insa echilibrat de taninurile si fructele coapte. Un vin bine structurat si persistent care ar putea fi un excelent desert. Coacaze negre, afine , mure, toate coapte care raman in post gust ma fac sa ma gandesc la coaste cu sos bbq sau orice fel de carne condimentata la gratar, dar si la trufe de ciocolata sau lava cake.
Inchide review
Incarcat de fruct negru si rosu, concentrat, opulent, cremos, acest Monastrell de sudul Spaniei imbraca palatinul cu o textura plina, de catifea,...
Deschide review
Incarcat de fruct negru si rosu, concentrat, opulent, cremos, acest Monastrell de sudul Spaniei imbraca palatinul cu o textura plina, de catifea, dezvaluind un evantai aromatic de dulceturi si gemuri. Senzatiile dulcege, specifice zonei insorite de productie, insotite de tuse vanilate si de cacao sunt la ordinea zilei, vinul pastrandu-si insa un caracater abordabil datorita aciditatii si taninurilor polisate.
Inchide review
Da, da, da... E un vin cu care te luptí parte-n parte - nu zi de vara pana-n seara, ca n-ai nicio sansa, te pune in genunchi de pe la 11 dimineata...
Deschide review
Da, da, da... E un vin cu care te luptí parte-n parte - nu zi de vara pana-n seara, ca n-ai nicio sansa, te pune in genunchi de pe la 11 dimineata – dar acum, pe final de iarna sau inceput de primavara, poate sa reprezinte o alegere extraordinara, atat pentru o seara cu prietenii, cat si pentru o intalnire romantica. Dens, intens, etaland o prospetime pe care n-o prea anticipezi la un vin cu 15% vol.alc., care a mai trecut si cateva luni prin stejar frantuzec, cu un complex aromatic rafinat, in care, pe langa fructe din belsug, apar si tonuri de ciocolata, fum, trufa si multe condimente, acest Monastrell provenit din plantatii bio se dovedeste si extrem de versatil in ceea ce priveste asocierile culinare. Nu l-as pune langa peste – desi, daca stau sa ma gandesc, un crap pe varza i-ar face fata -, dar langa orice tip de carne, fie pe gratar, fie la tava, ar face furori. Iar la o discutie, langa o branza albastra, ar desclesta limbile. Și, nu in ultimul rand, pe langa faptul ca mai rezista fara probleme cativa anisori, mai puncteaza si la raportul pret/calitate. Cu alte cuvinte, nu-l ratati !
Inchide review
Monastrell, cunoscut ca si Mourvedre sau Mataro, un soi ce indrageste caldura si caruia ii merge foarte bine in Jumilla, una dintre cele mai calde regiuni...
Deschide review
Monastrell, cunoscut ca si Mourvedre sau Mataro, un soi ce indrageste caldura si caruia ii merge foarte bine in Jumilla, una dintre cele mai calde regiuni ale Spaniei. Strugurii provin dintr-o veche vie organica situata pe un sol calcaros, sarac in nutrienti cu randamente mici la hectar. Un vin cu arome intense de piper amestecat cu mure coapte, visine si lemn dulce, ce lasa o impresie de dulce datorita alcoolului ridicat, de 15%, care este insa echilibrat de taninurile si fructele coapte. Un vin bine structurat si persistent care ar putea fi un excelent desert. Coacaze negre, afine , mure, toate coapte care raman in post gust ma fac sa ma gandesc la coaste cu sos bbq sau orice fel de carne condimentata la gratar, dar si la trufe de ciocolata sau lava cake.
Inchide review
Incarcat de fruct negru si rosu, concentrat, opulent, cremos, acest Monastrell de sudul Spaniei imbraca palatinul cu o textura plina, de catifea,...
Deschide review
Incarcat de fruct negru si rosu, concentrat, opulent, cremos, acest Monastrell de sudul Spaniei imbraca palatinul cu o textura plina, de catifea, dezvaluind un evantai aromatic de dulceturi si gemuri. Senzatiile dulcege, specifice zonei insorite de productie, insotite de tuse vanilate si de cacao sunt la ordinea zilei, vinul pastrandu-si insa un caracater abordabil datorita aciditatii si taninurilor polisate.
Inchide review
Da, da, da... E un vin cu care te luptí parte-n parte - nu zi de vara pana-n seara, ca n-ai nicio sansa, te pune in genunchi de pe la 11 dimineata...
Deschide review
Da, da, da... E un vin cu care te luptí parte-n parte - nu zi de vara pana-n seara, ca n-ai nicio sansa, te pune in genunchi de pe la 11 dimineata – dar acum, pe final de iarna sau inceput de primavara, poate sa reprezinte o alegere extraordinara, atat pentru o seara cu prietenii, cat si pentru o intalnire romantica. Dens, intens, etaland o prospetime pe care n-o prea anticipezi la un vin cu 15% vol.alc., care a mai trecut si cateva luni prin stejar frantuzec, cu un complex aromatic rafinat, in care, pe langa fructe din belsug, apar si tonuri de ciocolata, fum, trufa si multe condimente, acest Monastrell provenit din plantatii bio se dovedeste si extrem de versatil in ceea ce priveste asocierile culinare. Nu l-as pune langa peste – desi, daca stau sa ma gandesc, un crap pe varza i-ar face fata -, dar langa orice tip de carne, fie pe gratar, fie la tava, ar face furori. Iar la o discutie, langa o branza albastra, ar desclesta limbile. Și, nu in ultimul rand, pe langa faptul ca mai rezista fara probleme cativa anisori, mai puncteaza si la raportul pret/calitate. Cu alte cuvinte, nu-l ratati !
Inchide review