LOUIS JADOT BATARD-MONTRACHET GRAND CRU 2019 Louis Jadot
- SEC
- ALB
- LINISTIT
- 750ML
- CHARDONNAY
- 14%
- FRANTA
96 puncte James Suckling, 95 puncte Robert Parker, 94 puncte Wine Spectator
Maison Louis Jadot este una dintre cele mai respectate case viticole din Burgundia, cu o tradiție ce începe în 1859, când Louis Henry Denis Jadot a fondat compania. Crama cultivă 154 de hectare în cele mai prestigioase regiuni ale Burgundiei, producând vinuri care exprimă fidel caracterul terroir-ului. Louis Jadot Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019 este un vin alb excepțional, obținut 100% din soiul Chardonnay, provenit din renumita zonă Puligny-Montrachet, în inima Côte de Beaune. Se remarcă printr-o culoare galben-aurie intensă și o structură amplă, rotundă. Nasul este profund și expresiv, cu note de migdale, măr copt, flori albe și condimente fine. Gustul este generos, cu o textură catifelată și un final lung, rafinat, care persistă elegant. Se recomandă servirea la o temperatură de 12–14°C, alături de preparate sofisticate precum foie gras, homar, scoici Saint-Jacques, pui de Bresse cu sos de smântână și morcovi, curry de porc sau brânzeturi maturate precum Epoisses sau Brillat-Savarin. Un Grand Cru care încântă și promite o evoluție superbă.

-
2990Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
96 puncte James Suckling, 95 puncte Robert Parker, 94 puncte Wine Spectator
Maison Louis Jadot este una dintre cele mai respectate case viticole din Burgundia, cu o tradiție ce începe în 1859, când Louis Henry Denis Jadot a fondat compania. Crama cultivă 154 de hectare în cele mai prestigioase regiuni ale Burgundiei, producând vinuri care exprimă fidel caracterul terroir-ului. Louis Jadot Bâtard-Montrachet Grand Cru 2019 este un vin alb excepțional, obținut 100% din soiul Chardonnay, provenit din renumita zonă Puligny-Montrachet, în inima Côte de Beaune. Se remarcă printr-o culoare galben-aurie intensă și o structură amplă, rotundă. Nasul este profund și expresiv, cu note de migdale, măr copt, flori albe și condimente fine. Gustul este generos, cu o textură catifelată și un final lung, rafinat, care persistă elegant. Se recomandă servirea la o temperatură de 12–14°C, alături de preparate sofisticate precum foie gras, homar, scoici Saint-Jacques, pui de Bresse cu sos de smântână și morcovi, curry de porc sau brânzeturi maturate precum Epoisses sau Brillat-Savarin. Un Grand Cru care încântă și promite o evoluție superbă.