MAGARI 2014 Gaja Ca'Marcanda
92 de puncte Robert Parker
Achizitionata de Angelo Gaja in 1996, aceasta crama toscana a fost numita de Angelo Gaja Ca’Marcanda (“Casa negocierilor fara sfarsit”, in dialectul piemontez), pentru a evoca numarul mare de intalniri avute cu fostul proprietar pana la incheierea tranzactiei. Odata cu achizitionarea Ca’Marcanda, Angelo Gaja a urmarit sa transfere experienta sa piemonteza in celebra regiune Bolgheri, iar prin intelegerea relatiei dintre solurile toscane si soiurile internationale, sa puna in evidenta unicitatea vinurilor produse aici. Este recomandata decantarea pentru cel putin o ora.
Asamblaj de Merlot, 50%, Cabernet Sauvignon, 25% si Cabernet Franc, 25%, cu o perioada de maturare in butoi de stejar de 18 luni, Magari 2014 este o creatie complexa cu o corpolenta plina, taninuri elegante si final persistent. Este un vin rosu rubiniu inchis, cu irizatii purpurii, bogat in arome de prune, fructe negre si condimente dulci, cu note minerale. Se recomanda asocierea cu barbeque, branzeturi, miel, vanat, vita.
92 de puncte Robert Parker
Achizitionata de Angelo Gaja in 1996, aceasta crama toscana a fost numita de Angelo Gaja Ca’Marcanda (“Casa negocierilor fara sfarsit”, in dialectul piemontez), pentru a evoca numarul mare de intalniri avute cu fostul proprietar pana la incheierea tranzactiei. Odata cu achizitionarea Ca’Marcanda, Angelo Gaja a urmarit sa transfere experienta sa piemonteza in celebra regiune Bolgheri, iar prin intelegerea relatiei dintre solurile toscane si soiurile internationale, sa puna in evidenta unicitatea vinurilor produse aici. Este recomandata decantarea pentru cel putin o ora.
Asamblaj de Merlot, 50%, Cabernet Sauvignon, 25% si Cabernet Franc, 25%, cu o perioada de maturare in butoi de stejar de 18 luni, Magari 2014 este o creatie complexa cu o corpolenta plina, taninuri elegante si final persistent. Este un vin rosu rubiniu inchis, cu irizatii purpurii, bogat in arome de prune, fructe negre si condimente dulci, cu note minerale. Se recomanda asocierea cu barbeque, branzeturi, miel, vanat, vita.