Mulțumesc, George, că ai găsit acest vin, care reclădește în mine speranța că, într-o zi, consumatorul român va înțelege...
Deschide review
Mulțumesc, George, că ai găsit acest vin, care reclădește în mine speranța că, într-o zi, consumatorul român va înțelege că acel magiun lichid pe care îl consumă el majoritar este un văr de-al lui Schwarzenegger, nu un Primitivo! Bine, nici acest vin nu este chiar expresia pură a soiului din Puglia, pentru că aduce mai degrabă a Clairet, adică Rose-ul acela mai extractiv de Bordeaux (atențiune, națiune, la termeni, că mai avem și Claret și Clairette), însă câtă vreme producătorul a scris ICE pe el, ne e clar la ce s-a gândit când a creat acest vin. S-a gândit la un roșu de vară, care se poate consuma răcit pe la 10-12 grade (chiar și mai jos, dacă n-aveți probleme cu smalțul), cu extract redus, cu un alcool prietenos - 12,5% vol.alc., suculent, proaspăt, ușor de băut. Nu este cel mai complex vin din lume, aciditatea vie îl duce ușor spre zona vișinelor nu foarte coapte, însă la 40 de grade n-ai nevoie de altceva. Este favoritul grătarelor de vară sau al unui pește cu sos roșu la cuptor. Adjudecat!
Inchide review
Expresia fructată și lejeritatea structurală fac din Primitivo Ice 2023 o opțiune foarte potrivită pentru consumul estival. Poate că nu este...
Deschide review
Expresia fructată și lejeritatea structurală fac din Primitivo Ice 2023 o opțiune foarte potrivită pentru consumul estival. Poate că nu este Primitivo acela gemos pe care îl așteaptă "fanii" acestui soi, dar are eleganță și consistență aromatică. Se exprimă direct și prietenos în tușe bine conturate de fructe roșii de pădure, de cireșe coapte, completate de tonuri florale de violete, cu subtonuri minerale și de condimente exotice dulci. Gustativ, demarează cu senzații dulcege, de fructe roșii proaspete și rămâne proaspăt și suculent până la final datorită modului în care se completează aciditatea de vișine negre, cu taninurile fine, aproape imperceptibile. Postgustul vibrează fructat și proaspăt în senzații de fructe roșii, așezate pe un fundal floral-vegetal, cu unele picanterii tonice și minerale.
Inchide review
Ice-ice baby. Vinul de azi vine cu “mod de întrebuințare”, căci Daniele și Carlo. “DJ-ii” Masso Antico au născocit un...
Deschide review
Ice-ice baby. Vinul de azi vine cu “mod de întrebuințare”, căci Daniele și Carlo. “DJ-ii” Masso Antico au născocit un roșu pretabil pentru frigider. Ice nu vine totuși de la gheața recoandabilă în pahar ci de la zilele petrecute a mustului într-o macerație carbonică. Mai punctăm faptul că o parte a vinului trece printr-o malolactică mică pentru șpilcuire. Rezultă un vin rubiniu, cu reflexii purpurii, plin de fructe văratice roșii, cireșe, vișine, prune coapte. Taninurile învăluie, aciditatea se simte prezentă, oferă un dans pe un câmtec bine armonizat, balansat și dansabil. “Plăcubil” dacă mi se permite. Dacă nu.. să se mai încerce un pahar.
Inchide review
Mulțumesc, George, că ai găsit acest vin, care reclădește în mine speranța că, într-o zi, consumatorul român va înțelege...
Deschide review
Mulțumesc, George, că ai găsit acest vin, care reclădește în mine speranța că, într-o zi, consumatorul român va înțelege că acel magiun lichid pe care îl consumă el majoritar este un văr de-al lui Schwarzenegger, nu un Primitivo! Bine, nici acest vin nu este chiar expresia pură a soiului din Puglia, pentru că aduce mai degrabă a Clairet, adică Rose-ul acela mai extractiv de Bordeaux (atențiune, națiune, la termeni, că mai avem și Claret și Clairette), însă câtă vreme producătorul a scris ICE pe el, ne e clar la ce s-a gândit când a creat acest vin. S-a gândit la un roșu de vară, care se poate consuma răcit pe la 10-12 grade (chiar și mai jos, dacă n-aveți probleme cu smalțul), cu extract redus, cu un alcool prietenos - 12,5% vol.alc., suculent, proaspăt, ușor de băut. Nu este cel mai complex vin din lume, aciditatea vie îl duce ușor spre zona vișinelor nu foarte coapte, însă la 40 de grade n-ai nevoie de altceva. Este favoritul grătarelor de vară sau al unui pește cu sos roșu la cuptor. Adjudecat!
Inchide review
Expresia fructată și lejeritatea structurală fac din Primitivo Ice 2023 o opțiune foarte potrivită pentru consumul estival. Poate că nu este...
Deschide review
Expresia fructată și lejeritatea structurală fac din Primitivo Ice 2023 o opțiune foarte potrivită pentru consumul estival. Poate că nu este Primitivo acela gemos pe care îl așteaptă "fanii" acestui soi, dar are eleganță și consistență aromatică. Se exprimă direct și prietenos în tușe bine conturate de fructe roșii de pădure, de cireșe coapte, completate de tonuri florale de violete, cu subtonuri minerale și de condimente exotice dulci. Gustativ, demarează cu senzații dulcege, de fructe roșii proaspete și rămâne proaspăt și suculent până la final datorită modului în care se completează aciditatea de vișine negre, cu taninurile fine, aproape imperceptibile. Postgustul vibrează fructat și proaspăt în senzații de fructe roșii, așezate pe un fundal floral-vegetal, cu unele picanterii tonice și minerale.
Inchide review
Ice-ice baby. Vinul de azi vine cu “mod de întrebuințare”, căci Daniele și Carlo. “DJ-ii” Masso Antico au născocit un...
Deschide review
Ice-ice baby. Vinul de azi vine cu “mod de întrebuințare”, căci Daniele și Carlo. “DJ-ii” Masso Antico au născocit un roșu pretabil pentru frigider. Ice nu vine totuși de la gheața recoandabilă în pahar ci de la zilele petrecute a mustului într-o macerație carbonică. Mai punctăm faptul că o parte a vinului trece printr-o malolactică mică pentru șpilcuire. Rezultă un vin rubiniu, cu reflexii purpurii, plin de fructe văratice roșii, cireșe, vișine, prune coapte. Taninurile învăluie, aciditatea se simte prezentă, oferă un dans pe un câmtec bine armonizat, balansat și dansabil. “Plăcubil” dacă mi se permite. Dacă nu.. să se mai încerce un pahar.
Inchide review