Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că...
Deschide review
Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că astăzi gustăm un Merlot pursânge. N-aş putea spune despre el că e cel mai autentic Merlot întâlnit vreodată, pentru că na, democratizarea vinului lucrează cu sârg de decenii bune, dar e un Merlot mai mult decât orice. Are culoarea nu exagerat de intensă şi parfumuri ce amestecă izuri vegetale şi nuanţe condimentate. Corpul e suplu, iar gustul aşterne un covor vegetal, pe care îl îndulceşte abia la final cu niscaiva nuanţe de căpşună coaptă. Un vin interesant, asupra căruia mi-ar plăcea să mai revin.
Inchide review
O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice, una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier....
Deschide review
O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice, una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier. Filozofia familiei, respectul, se manifestă pe trei nivele, cel pentru mediu, 50 de hectare de viță de vie între 1000 de hectare de pădure mediteraneană. Respect pentru complexitatea vinurilor și dorința de a respecta esența terroir-ului căruia vinurile își datorează identitatea. Cu o culoare profundă, rubinie, senzuală, emană arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre, mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Gustativ, se evidențiază echilibrul său bine definit, rotund și plin de fructe, cu taninuri ridicate și coapte, creând o experiență prietenoasă pentru orice iubitor de vin. Post gustul catifelat și armonios dezvăluie o notă subtilă de cafea, adăugând un strat de complexitate. Acest Merlot, maturat timp de 5 până la 6 luni în tancuri de oțel inoxidabil, păstrează autenticitatea și puritatea soiului, reflectând caracterul terroir-ului bogat în calcar și bauxită. Cu un randament moderat de 60 până la 70 hl/ha, este un vin de calitate, despre care producătorii zic că merită savurat în următorii 3 ani.
Inchide review
Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și...
Deschide review
Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și în România. Mă rog, acest vin este totuși lansat sub brand-ul Moulin de Gassac, deci făcut din struguri cumpărați de pe la diverși viticultori din Languedoc. Nu e un Merlot de pus la păstrare câteva decenii, ci mai degrabă unul suculent, cu multă densitate pentru acest nivel de preț. Foarte interesant olfactiv, cu note mai sangvine pe lângă fructul solar, bine copt, dar și cu tușe vegetale și calcaroase, care-i dau complexitate. Aciditatea nu-i teribil de ridicată, lucru specific de altfel zonei, așa că mi-a plăcut să-l beau un pic mai rece, pe la 14-15 grade Celsius, temperatură la care-și atinge maximul de suculență, fără a-și pierde savoarea.
Inchide review
Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că...
Deschide review
Poate vă aşteptaţi mai puțin de la un vin francez decât de la altele să fie un monosoi, că de, aşa e în tenisul francez. Dar iată că astăzi gustăm un Merlot pursânge. N-aş putea spune despre el că e cel mai autentic Merlot întâlnit vreodată, pentru că na, democratizarea vinului lucrează cu sârg de decenii bune, dar e un Merlot mai mult decât orice. Are culoarea nu exagerat de intensă şi parfumuri ce amestecă izuri vegetale şi nuanţe condimentate. Corpul e suplu, iar gustul aşterne un covor vegetal, pe care îl îndulceşte abia la final cu niscaiva nuanţe de căpşună coaptă. Un vin interesant, asupra căruia mi-ar plăcea să mai revin.
Inchide review
O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice, una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier....
Deschide review
O afacere de familie, motivată de dorința de a produce vinuri autentice, una construită din pasiune pentru vin, nu departe de Montpellier. Filozofia familiei, respectul, se manifestă pe trei nivele, cel pentru mediu, 50 de hectare de viță de vie între 1000 de hectare de pădure mediteraneană. Respect pentru complexitatea vinurilor și dorința de a respecta esența terroir-ului căruia vinurile își datorează identitatea. Cu o culoare profundă, rubinie, senzuală, emană arome fine de fructe de vară, cireșe mari și negre, mure coapte, completate subtil de note de cafea și lemn dulce. Gustativ, se evidențiază echilibrul său bine definit, rotund și plin de fructe, cu taninuri ridicate și coapte, creând o experiență prietenoasă pentru orice iubitor de vin. Post gustul catifelat și armonios dezvăluie o notă subtilă de cafea, adăugând un strat de complexitate. Acest Merlot, maturat timp de 5 până la 6 luni în tancuri de oțel inoxidabil, păstrează autenticitatea și puritatea soiului, reflectând caracterul terroir-ului bogat în calcar și bauxită. Cu un randament moderat de 60 până la 70 hl/ha, este un vin de calitate, despre care producătorii zic că merită savurat în următorii 3 ani.
Inchide review
Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și...
Deschide review
Ce avem azi în pahar? Păi un Merlot din Languedoc de la un producător legendar, Mas de Daumas Gassac, care a ajuns - în sfârșit - și în România. Mă rog, acest vin este totuși lansat sub brand-ul Moulin de Gassac, deci făcut din struguri cumpărați de pe la diverși viticultori din Languedoc. Nu e un Merlot de pus la păstrare câteva decenii, ci mai degrabă unul suculent, cu multă densitate pentru acest nivel de preț. Foarte interesant olfactiv, cu note mai sangvine pe lângă fructul solar, bine copt, dar și cu tușe vegetale și calcaroase, care-i dau complexitate. Aciditatea nu-i teribil de ridicată, lucru specific de altfel zonei, așa că mi-a plăcut să-l beau un pic mai rece, pe la 14-15 grade Celsius, temperatură la care-și atinge maximul de suculență, fără a-și pierde savoarea.
Inchide review