Skip to main content
Nu sunt produse in cos!

PAPIAS PRIMITIVO DI MANDURIA 2021 Montedidio

  • SEC
  • ROSU
  • LINISTIT
  • 750ML
  • PRIMITIVO
  • 14,5%
  • ITALIA

CE SPUN EXPERTII:

Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Radu Rizea
Radu Rizea
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Radu Rizea
Radu Rizea
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Eu, recunosc, nu rezonez foarte tare cu acest tip de vinuri, dar am învățat că gusturile nu se discută și că un vin bun, chiar dacă ție nu îți... Deschide review

Eu, recunosc, nu rezonez foarte tare cu acest tip de vinuri, dar am învățat că gusturile nu se discută și că un vin bun, chiar dacă ție nu îți place, trebuie apreciat la adevărata valoare. Deci voi spune că pentru cei care iubesc acest tip de vin, Papias poate reprezenta finalul căutărilor. Dens, gemos, cu taninuri sesizabile, însă rotunde și extrem de dulci, cu alcoolul destul de bine integrat, complex din punct de vedere aromatic, cu o exprimare gustativă suficient de elegantă, vinul iși va crea foarte mulți prieteni. Eu nu mă voi număra printre ei, evident, însă nici nu pot să-i neg calitatea și finețea exprimării. Fanilor acestui stil – puternic și dulceag - li se va părea foarte bun și, tocmai de aceea, li-l recomand călduros. E un vin puternic, rafinat și mult mai abordabil decât alte reprezentante ale genului.

Inchide review

Încă o confirmare, dacă mai era nevoie, a faptului că Sudul Italiei a cam renunțat la gemuri și dulcețuri și s-a reorientat către vinuri... Deschide review

Încă o confirmare, dacă mai era nevoie, a faptului că Sudul Italiei a cam renunțat la gemuri și dulcețuri și s-a reorientat către vinuri dominate de fruct. Vinul de față, produs de oenologul Mario Ercolino, fiul proprietarilor Feudi San Gregorio (nume greu între vinurile italiene), într-o podgorie relativ nouă, de doar zece ani, este dominat de accente de prune și fructe roșii bine, dar nu supra-coapte, cu un strop de condimente, cât să-i stea bine. În total, un vin bine gestionat și condus, cu un alcool de 14,5 bine integrat, care doar dă niște senzații calde în finalul postgustului destul de complex și de elegant.

Inchide review

Poate părea ușor ieșit din tipare prin seriozitatea pe care o arată, însă este doar o primă impresie, pentru că, în timp, vinul se... Deschide review

Poate părea ușor ieșit din tipare prin seriozitatea pe care o arată, însă este doar o primă impresie, pentru că, în timp, vinul se relaxează și își deschide "poarta sufletului" său fructat, expunându-se în senzații dulcege de gemuri de fructe negre, de mure și cireșe amare, cu tonuri bine dozate de ciocolată, vanilie, lemn dulce, pudră de scorțișoară și piper zdrobit. Gustul său structurat, solar și prietenos poartă amprenta locului de unde provine, cu taninuri bine șlefuite, o aciditate suculentă de rodie și fruct concentrat. Este echilibrat și ușor de băut și înțeles, cu un postgust lung și susținut, cu un accent fructat ce rezonează între notele finale condimentate.

Inchide review

Eu, recunosc, nu rezonez foarte tare cu acest tip de vinuri, dar am învățat că gusturile nu se discută și că un vin bun, chiar dacă ție nu îți... Deschide review

Eu, recunosc, nu rezonez foarte tare cu acest tip de vinuri, dar am învățat că gusturile nu se discută și că un vin bun, chiar dacă ție nu îți place, trebuie apreciat la adevărata valoare. Deci voi spune că pentru cei care iubesc acest tip de vin, Papias poate reprezenta finalul căutărilor. Dens, gemos, cu taninuri sesizabile, însă rotunde și extrem de dulci, cu alcoolul destul de bine integrat, complex din punct de vedere aromatic, cu o exprimare gustativă suficient de elegantă, vinul iși va crea foarte mulți prieteni. Eu nu mă voi număra printre ei, evident, însă nici nu pot să-i neg calitatea și finețea exprimării. Fanilor acestui stil – puternic și dulceag - li se va părea foarte bun și, tocmai de aceea, li-l recomand călduros. E un vin puternic, rafinat și mult mai abordabil decât alte reprezentante ale genului.

Inchide review

Încă o confirmare, dacă mai era nevoie, a faptului că Sudul Italiei a cam renunțat la gemuri și dulcețuri și s-a reorientat către vinuri... Deschide review

Încă o confirmare, dacă mai era nevoie, a faptului că Sudul Italiei a cam renunțat la gemuri și dulcețuri și s-a reorientat către vinuri dominate de fruct. Vinul de față, produs de oenologul Mario Ercolino, fiul proprietarilor Feudi San Gregorio (nume greu între vinurile italiene), într-o podgorie relativ nouă, de doar zece ani, este dominat de accente de prune și fructe roșii bine, dar nu supra-coapte, cu un strop de condimente, cât să-i stea bine. În total, un vin bine gestionat și condus, cu un alcool de 14,5 bine integrat, care doar dă niște senzații calde în finalul postgustului destul de complex și de elegant.

Inchide review

Poate părea ușor ieșit din tipare prin seriozitatea pe care o arată, însă este doar o primă impresie, pentru că, în timp, vinul se... Deschide review

Poate părea ușor ieșit din tipare prin seriozitatea pe care o arată, însă este doar o primă impresie, pentru că, în timp, vinul se relaxează și își deschide "poarta sufletului" său fructat, expunându-se în senzații dulcege de gemuri de fructe negre, de mure și cireșe amare, cu tonuri bine dozate de ciocolată, vanilie, lemn dulce, pudră de scorțișoară și piper zdrobit. Gustul său structurat, solar și prietenos poartă amprenta locului de unde provine, cu taninuri bine șlefuite, o aciditate suculentă de rodie și fruct concentrat. Este echilibrat și ușor de băut și înțeles, cu un postgust lung și susținut, cu un accent fructat ce rezonează între notele finale condimentate.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

99 puncte Luca Maroni

Oenologul Mario Ercolino a infiintat podgoria Montedidio in anul 2010, alegand zona Campania, Paternopoli, una dintre cele mai ofertante regiuni viticole ale Italiei. Vinurile cramei sunt recunoscute pentru puritatea fructului, eleganta si savoarea lor. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, ”Papias” Primitivo di Manduria 2021, un vin rosu rubiniu, cu note olfactive de prune, fructe rosii si ceva tente picante. Pe palat, vinul se dezvaluie persistent, bine echilibrat, cu o structura frumoasa si arome in general fructate. Postgustul este savuros, lung si complex. Degustati acest vin la 15-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, vanat, mancaruri mediteraneene cu sos ragu sau branzeturi.

PAPIAS PRIMITIVO DI MANDURIA 2021
  • 130
    Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"
130
Prima comanda vine cu o reducere de 20 de LEl pentru fiecare "CLIENT NOU"

CE SPUN EXPERTII:

Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Radu Rizea
Radu Rizea
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Horia Hasnaş
Horia Hasnaş
Radu Rizea
Radu Rizea
Valentin Ceafalău
Valentin Ceafalău
Eu, recunosc, nu rezonez foarte tare cu acest tip de vinuri, dar am învățat că gusturile nu se discută și că un vin bun, chiar dacă ție nu îți... Deschide review

Eu, recunosc, nu rezonez foarte tare cu acest tip de vinuri, dar am învățat că gusturile nu se discută și că un vin bun, chiar dacă ție nu îți place, trebuie apreciat la adevărata valoare. Deci voi spune că pentru cei care iubesc acest tip de vin, Papias poate reprezenta finalul căutărilor. Dens, gemos, cu taninuri sesizabile, însă rotunde și extrem de dulci, cu alcoolul destul de bine integrat, complex din punct de vedere aromatic, cu o exprimare gustativă suficient de elegantă, vinul iși va crea foarte mulți prieteni. Eu nu mă voi număra printre ei, evident, însă nici nu pot să-i neg calitatea și finețea exprimării. Fanilor acestui stil – puternic și dulceag - li se va părea foarte bun și, tocmai de aceea, li-l recomand călduros. E un vin puternic, rafinat și mult mai abordabil decât alte reprezentante ale genului.

Inchide review

Încă o confirmare, dacă mai era nevoie, a faptului că Sudul Italiei a cam renunțat la gemuri și dulcețuri și s-a reorientat către vinuri... Deschide review

Încă o confirmare, dacă mai era nevoie, a faptului că Sudul Italiei a cam renunțat la gemuri și dulcețuri și s-a reorientat către vinuri dominate de fruct. Vinul de față, produs de oenologul Mario Ercolino, fiul proprietarilor Feudi San Gregorio (nume greu între vinurile italiene), într-o podgorie relativ nouă, de doar zece ani, este dominat de accente de prune și fructe roșii bine, dar nu supra-coapte, cu un strop de condimente, cât să-i stea bine. În total, un vin bine gestionat și condus, cu un alcool de 14,5 bine integrat, care doar dă niște senzații calde în finalul postgustului destul de complex și de elegant.

Inchide review

Poate părea ușor ieșit din tipare prin seriozitatea pe care o arată, însă este doar o primă impresie, pentru că, în timp, vinul se... Deschide review

Poate părea ușor ieșit din tipare prin seriozitatea pe care o arată, însă este doar o primă impresie, pentru că, în timp, vinul se relaxează și își deschide "poarta sufletului" său fructat, expunându-se în senzații dulcege de gemuri de fructe negre, de mure și cireșe amare, cu tonuri bine dozate de ciocolată, vanilie, lemn dulce, pudră de scorțișoară și piper zdrobit. Gustul său structurat, solar și prietenos poartă amprenta locului de unde provine, cu taninuri bine șlefuite, o aciditate suculentă de rodie și fruct concentrat. Este echilibrat și ușor de băut și înțeles, cu un postgust lung și susținut, cu un accent fructat ce rezonează între notele finale condimentate.

Inchide review

Eu, recunosc, nu rezonez foarte tare cu acest tip de vinuri, dar am învățat că gusturile nu se discută și că un vin bun, chiar dacă ție nu îți... Deschide review

Eu, recunosc, nu rezonez foarte tare cu acest tip de vinuri, dar am învățat că gusturile nu se discută și că un vin bun, chiar dacă ție nu îți place, trebuie apreciat la adevărata valoare. Deci voi spune că pentru cei care iubesc acest tip de vin, Papias poate reprezenta finalul căutărilor. Dens, gemos, cu taninuri sesizabile, însă rotunde și extrem de dulci, cu alcoolul destul de bine integrat, complex din punct de vedere aromatic, cu o exprimare gustativă suficient de elegantă, vinul iși va crea foarte mulți prieteni. Eu nu mă voi număra printre ei, evident, însă nici nu pot să-i neg calitatea și finețea exprimării. Fanilor acestui stil – puternic și dulceag - li se va părea foarte bun și, tocmai de aceea, li-l recomand călduros. E un vin puternic, rafinat și mult mai abordabil decât alte reprezentante ale genului.

Inchide review

Încă o confirmare, dacă mai era nevoie, a faptului că Sudul Italiei a cam renunțat la gemuri și dulcețuri și s-a reorientat către vinuri... Deschide review

Încă o confirmare, dacă mai era nevoie, a faptului că Sudul Italiei a cam renunțat la gemuri și dulcețuri și s-a reorientat către vinuri dominate de fruct. Vinul de față, produs de oenologul Mario Ercolino, fiul proprietarilor Feudi San Gregorio (nume greu între vinurile italiene), într-o podgorie relativ nouă, de doar zece ani, este dominat de accente de prune și fructe roșii bine, dar nu supra-coapte, cu un strop de condimente, cât să-i stea bine. În total, un vin bine gestionat și condus, cu un alcool de 14,5 bine integrat, care doar dă niște senzații calde în finalul postgustului destul de complex și de elegant.

Inchide review

Poate părea ușor ieșit din tipare prin seriozitatea pe care o arată, însă este doar o primă impresie, pentru că, în timp, vinul se... Deschide review

Poate părea ușor ieșit din tipare prin seriozitatea pe care o arată, însă este doar o primă impresie, pentru că, în timp, vinul se relaxează și își deschide "poarta sufletului" său fructat, expunându-se în senzații dulcege de gemuri de fructe negre, de mure și cireșe amare, cu tonuri bine dozate de ciocolată, vanilie, lemn dulce, pudră de scorțișoară și piper zdrobit. Gustul său structurat, solar și prietenos poartă amprenta locului de unde provine, cu taninuri bine șlefuite, o aciditate suculentă de rodie și fruct concentrat. Este echilibrat și ușor de băut și înțeles, cu un postgust lung și susținut, cu un accent fructat ce rezonează între notele finale condimentate.

Inchide review

DESPRE ACEST VIN

99 puncte Luca Maroni

Oenologul Mario Ercolino a infiintat podgoria Montedidio in anul 2010, alegand zona Campania, Paternopoli, una dintre cele mai ofertante regiuni viticole ale Italiei. Vinurile cramei sunt recunoscute pentru puritatea fructului, eleganta si savoarea lor. De acolo vine si recomandarea noastra de astazi, ”Papias” Primitivo di Manduria 2021, un vin rosu rubiniu, cu note olfactive de prune, fructe rosii si ceva tente picante. Pe palat, vinul se dezvaluie persistent, bine echilibrat, cu o structura frumoasa si arome in general fructate. Postgustul este savuros, lung si complex. Degustati acest vin la 15-18 grade Celsius, alaturi de preparate din carne rosie, vanat, mancaruri mediteraneene cu sos ragu sau branzeturi.

Cele mai
cumparate
vinuri

Ne dorim ca experienta ta alaturi de noi sa fie una lipsita de dificultati. Daca insa ceva nu functioneaza sau ai vreo recomandare pentru noi, iti stam la dispozitie.
P.S.: 🍷 Don`t drink and type...